Kindle Paperwhite

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3115
23.1.13 13:12

Kindle Paperwhite

Holky, chtěla bych se zeptat jestli některá nevlastníte tento Kindle. U nás se ještě moc nedá sehnat, spíš ze zahraničí.
Zajímalo by mně hlavně to podsvícení dispeje - jak se s tím čte. Měla jsem půjčený Kindle 3 a maximální spokojenost co se týče komfortu čtení.
Přečetla jsem hodně recenzí a diskusí, ale pořád nejsem úplně rozhodnutá který koupit. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Midenla
23.1.13 13:46

Ahoj, mám amazon kindle 3 a jsem na míru spokojená..dívala jsem na na ten kindle paperwhite a všimla si, ž e je dotykový a z toho bych měla strach, aby to nebylo upackané, pak by se to asi blbě četlo…a pokud je podsvícený, tak si myslím, že by tě z toho mohly bolet oči..:-) Hodně štěstí při výběru

• Citovat
  • Upravit
zichisek
23.1.13 13:51

Mě osobně by asi vadilo to podsvícení na oči. Nemám tenhle kindle, ale jen 3 a čte se na něm perfektně. Potom mám iPad, Palm a Asus reader čtečku. Ty mají podsvícení a bolí mě z toho oči.

• Citovat
  • Upravit
3115
23.1.13 13:56

Holky díky, ale potřebovala bych někoho kdo ho vlastní - prostě osobní zkušenost :kytka:
To podsvícení lze vypnout, je tam proto, že nahrazuje lampičky když je tma a chcete číst. Takže třeba u denního světla čtete jako s Kindlem 3, prý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
23.1.13 16:51

AHoj holky,
potřebovala bych poradit. Zvažuji koupi ebook čtečky, mám nastahované mraky knih a nechci je tisknout. Jenže nevím jestli koupit čtečku a popřípadě jakou nebo nějaký levnější tablet. co myslíte, že je lepší?
Využíváte čtečku a na něco jiného než čtení? Právě si říkám, že s tabletem bych mohla občas pustit dětem i video nebo když koukají na pc, tak bych si mohla číst diskuze na netu apod. A časem bych dala tablet třeba dětem a pořídila nějaký jiný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
23.1.13 17:01
@Laaja píše:
AHoj holky,
potřebovala bych poradit. Zvažuji koupi ebook čtečky, mám nastahované mraky knih a nechci je tisknout. Jenže nevím jestli koupit čtečku a popřípadě jakou nebo nějaký levnější tablet. co myslíte, že je lepší?
Využíváte čtečku a na něco jiného než čtení? Právě si říkám, že s tabletem bych mohla občas pustit dětem i video nebo když koukají na pc, tak bych si mohla číst diskuze na netu apod. A časem bych dala tablet třeba dětem a pořídila nějaký jiný :nevim:

My máme oboje. Já čtu jen na Kindlu, protože mě z ipadu bolí hlava, jak je to právě podsvětlené a jakoby to bliká ta obrazovka…Na Kindlu čtu i dvě hodiny v kuse :) Záleží jak často bys jej využívala na čtení :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1614
23.1.13 17:04

Kindle urcite doporucuju, je to super. Ja mam jeste ten z tech prvnich a neni podsviceny, ale nedavno jsem prave cetla o tom na kterej se ptas. My jsme koupili ted k Vanocum dceri ten HD a taky parada. Mam rada klasicky knizky, ale Kindle je dobrej na cesty a do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
23.1.13 17:17

@zichisek díky za odpově´d. Ráda bych na něm právě četla víc, mám stažené odborné knížky do práce, ale i beletrii na odpočinek a čtu ráda a hodně, pokud mám čas. Takže při delším čtení je ten tablet na houby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
23.1.13 17:20
@Huffmanka píše:
Kindle urcite doporucuju, je to super. Ja mam jeste ten z tech prvnich a neni podsviceny, ale nedavno jsem prave cetla o tom na kterej se ptas. My jsme koupili ted k Vanocum dceri ten HD a taky parada. Mam rada klasicky knizky, ale Kindle je dobrej na cesty a do postele.

Díky, no je to právě novinka. Já jsem si chtěla teď koupit Kindle 3 líbí se mi víc než ty 4 a 5, ale teď jsem pročetla ohledně toho Paperwhite hodně a celkem mně to nadchlo, vybavení dobré, takže mi jde jenom o ten komfort čtení:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
23.1.13 17:29
@Laaja píše:
@zichisek díky za odpově´d. Ráda bych na něm právě četla víc, mám stažené odborné knížky do práce, ale i beletrii na odpočinek a čtu ráda a hodně, pokud mám čas. Takže při delším čtení je ten tablet na houby?

JAko vydržím na něm číst emimino, maily…Ale knížku třeba jen ve vlaku do 20 minut, potom už mě bolí oči a pak hlava. U Kindlu mi to nedělá. Je to rozdíl asi jako když čteš papírovou knížku versus knihu na počítači.

• Citovat
  • Upravit
1614
23.1.13 17:39

@Laaja Ja nevidm rozdil mezi tim cist knizku a tablet. Pro me je mozna pohodlnejsi ten tablet do postele, jen si klikam na novou stranku :potlesk: Hezky se to drzi a velikost a vaha je porad mala ikdyz ctes nejakou obsahlou knizku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
23.1.13 17:40

@zichisek mě právě čtení na počítači nejde, nějak se u toho neumím soustředit a vadí mi ta obrazovka. Hm, tak jsem zase nalomená na tu klasickou čtečku. Už jsem se přikláněla k tabletu a vidím, že bych na tom stejně nemohla číst. :think: A já to chci hlavně na to čtení.
A jaká čtečka je teda nejlepší? ten Kindl 3?
Na 5ku jsem četla docela stížnosti, že to nezvládá některé uváděné formáty apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
23.1.13 17:51

A daji se na to stahovat i cesky knizky? My mame vse jen v anglictine. Vim ze se to v Cechach prodava, ale jak je to pak s tim uctem? Jde to v cestine? A da se to stahnout jinde nez na Amazonu? Ja se ptam, protoze v Cechach neziju a nemam s timhle zkusenosti a pokud by to slo z naseho uctu stahnout, tak bych si stahovala i cesky knizky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
17.2.13 09:20

Ahoj,
tak jsem tady zas. Už jsem se rozhodla, že si pořídím čtečku. Jenže teď váhám jakou. Líbí se mi Kindle nebo Pocketbook. Jen si nejsem jistá, jestli se do toho Kindlu dají nahrát knížky už stažené v pc aniž bych to musela nějak posílat přes meil na amazon apod. z toho jsem trochu nesvá. A máte nebo znáte někdo ten Pocketbook. Je potřeba u čtečky wifi nebo je to zbytečné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
17.2.13 10:43

Ahoj tak s kindlem pa… nemám zkušenost, jen vím, že mě při čtení na podsvětlneném (mobil) bolí oči, ale zase kindle má Ink…jinak tady někdo psal o pocketbooku, tak toho mám já :-) A jsem maximálně spokojená, knížky si stahuji různě, pokud mi formát nevyhovuje- napřd pdf, je jeden fajn prográmek Calibre, v kterém si převedu na co potřebuji. Wiffi nemám a nijak mi to nechybí :-) naopak jsem ráda za. tzv, holou čtečku :-) mám ten levnější 613 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák