Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, prosím, není tady někdo, kdo je právě v USA? Potřebuji vědět, kolik stojí Kindle Paperwhite a Kindle Voyage v Americe. Je rozdíl v ceně proti evropskému Amazonu? Mám možnost si nechat čtečku přivézt, tak chci vědět, zda se to vyplatí, nebo nemám zbytečně otravovat kamarádku, která tam letí na dovolenou. Moc děkuji.
A jsou to fakt stránky americké, kam se dostanu od nás? Není to nějaká evropská verze? To si chci právě ověřit, zda nejsou v USA jiné ceny…
Ahoj, teď jsem se vrátila, nicméně bych do toho nešla. Cena je někdy opravdu o pár dolarů nižší, nicméně zanedbatelně a jelikož potom není možnost (případně velice složitá) reklamace, tak se to opravdu nevyplatí.
Pokud půjdeš na stránky s koncovkou com. Budeš na americkém Amazonu.
Taky je možný, že z důvodu nesmyslných autorských oprávnění, které se dělí na zóny, na onom Kindlu nerozjedeš knížky, které sis koupila z českého e-shopu.
@KimL Myslíš? Já jsem si právě říkala, že vzhledem k tomu, že Kindle má u nás nulovou podporu, tak toto bude úplně jedno. Máš zkušenost?
@jaMichaela No, paperwhite vychází o litr levněji, to je rozdíl dost…
Mám Kindle z USA bez reklam už pár let a nemůžu si stěžovat. Nikdy jsem neměla problém s žádnou knihou, většinou jsou na výběr různé formáty ke stažení,, nebo si to přes e-mail sám převede. Jen Ti neporadím s papírováním a výběrem, dostala jsem ho jako dárek, ale prý Ježíška překvapilo, jak rychle přišel, že by se pošta mohla učit ![]()
@Winkys Já už Kindle mám, takže si poradim… Mám i vybráno… Jen jsem chtela ověřit tu cenu… Ale díky za info, ze knížky jedou v pohodě… Já si prave taky myslím, že by to mělo být OK..
Objednavala jsem kindle z nemeckeho amazonu.. jednou za mesic az dve byva akce, kdy se da koupit levne.. stoji si za to pockat.
Mám v okolí známých asi dva kindly kupované přes americký amazon - objednávané tam a poslané přes Německo (přímo do ČR to tenkrát nešlo, už je to tak dva roky zpět). Nebyl s nimi problém s žádnou českou knížkou ![]()
A co jsem se dočetla různě v recenzích, v čtecí fcb skupině, tak reklamace naopak přímo v amazonu je kolikrát úspěšnější než přes český eshop.. vím, že jeden čas normálně měnily i prasklé displeje (poškozené pádem, mechanicky..).
Já bych se toho nebála ![]()