Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, mám dotaz už 4 měsíce bojuju s bakterii Klebsiella v moči vyzkoušela jsem už všechny doplňky stravy a měla minimálně pět antibiotik.
Bohužel bakterie se stále drží … tento týden jsem zjistila že jsem ve 3 týdnu těhotenství a nechci kvůli bakterii o miminko přijít.
Slíbenou autovakcínu momentálně obdržet taky nemohu. Prosím kdo měl podobný problém … a zbavil se bakterie Klebsiella o radu už začínám být zoufalá.
Jaká ATB jsi měla? Jaká je citlivost? Jestli tě léčí obvodní lékař, co zkusit žádanku do nemocnice?
Popravdě už ani nevím zkusila jsem veškeré antibiotika na které je Klebsiella citlivá ….
Já se právě obávám že kvůli těhotenství nebude možné ani podávat antibiotika do kapačky a nebylo mi to ani doporučeno kvůli množství antibiotik za poslední dobu.
Já se právě obavám že jsem došla do bodu kdy bakterie je rezistentní vůči antibiotikům a proto hledám cestu jestli se nedá bakterie zbavit přírodní cestou.. ![]()
V nemocnici umí léčit i rezistentní bakterie - bohužel je jich opravdu hodně. Mohou to konzultovat s gynekology. Doma max. zkusit D-manózu, ale nevím, jak v těhotenství.
Já právě doufám že mi povolí autovakcínu ve stavu v jakém to mám si myslím že je to menší zlo než antibiotika pak dále záleží na doktorovi někdo říká že to problém není někdo naopak že ano
Ahoj, mám klebsiellou už rok v moči a několik urolog, gynekologu a urogynekologu mi cpali několik antb, zdálo se to jeden měsíc dobrý, ale otěhotněla jsem a bylo to zpět. Celé těhu jsem brala antb Zinnat, blokurimu, vitamíny, vse dodržovala a akutní záněty na chvíli ustaly. Hned po porodu, kdy jsem pár týdnů antb neměla, se zas objevil akutní zanet a opět tato bakterie v moči, zase mi dali Zinnat a ja fakt cel život nechci brát antb… psychicky už jsem vyčerpaná, myslím, že mě bakterií nakazil v nemocnici před rokem při hospitalizaci. Autovakcinu mi řekli, že v těhu ne a při kojení taky ne… je to zoufalství, doufám, že tu někdo poradi ![]()
Tak to mě mrzí… chci se zeptat miminko je v pořádku donošené? A bakteterie se na něj nepřichytila?
Nastesti je v poradku, donosene a snad vse ok
nejvic jsem to v tehu resila pak s gynekolozkou.