Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky…chci se tak orientacne zeptat…Kdyz vam kleslo brisko, tak za jak dlouho jste asi tak porodili? me ze vcerejska na dnesek spadlo bricho a porad me ted tahne dolu a docela to boli, a tvrdne mi celej den bricho…tak se jen chci zeptat jak to mate u vas…
Dekuji moc za odpovedi… ![]()
Mně asi taky nekleslo - nevšimla jsem si ničeho
(přenášela jsem 10 dnů…)
Ja ho mela od zacatku tehu dole a ted druhy mam taky dole.
Klesnuti vubec neni smerodatny, muzes klidne jeste prenaset.
Ale dotaz chapu, ja se chytala kazde moznosti, ze by se UZ KONECNE mohlo neco dit.
Nakonec mi vyvolavali 12dni po TP. Tak drzim palce, at je mimi brzy na svete.
Hmmm, tak já nevím, jestli mi vůbec někdy kleslo… Asi ani ne, a to ani teď, když mám týden do termínu. Tohle asi vůbec není směrodatné, jak už tu holky psaly.
Každopádně Ti (ale i sobě
) přeju pohodový porod!
Me taky bricho nekleslo vubec. Prvni se teda narodila driv a cisarem, druheho vyvolvali 8 dni po terminu a po porodu byl evidentne prenoseny, ale pupek jsem mela nahore do posledni chvilky.
Mě kleslo v 39týdnu a rodila jsem 42+5
a ještě musel být porod vyvolán.
zaneth ty jsi rodila ve 42+5
?Odkud jsi prosím?To slyším poprvé.Těhotenství trvá 40 týdnů +-14 dní,víc už to nejde.
Jsem z Prahy a rodila jsem v Podolí - max. těhotenství je do 42+3, ale nám do toho vlezlo malování a rekonstrukce v podolí, takže jsem rodila 42+5.
40+14dnů je 42tt
a v Podolí jedou ještě +3. Malýmu se ven stejně nechtělo a prospíval, plodovka dobrá. Nakonec porod vyvolávali.
zaneth no právě,těhotenství je do 42 týdne maximálně.Opravdu to slyším teda poprvé,mám kamaráda porodníka a ten by se teda asi divil.
Já bych se teda i docela bála takhle dlouho nosit dítě,s druhou holkou jsem nastoupila na vyvolání 40+4 s tím,že když se do 7 dnů porod nerozjede sám,vyvolají mi ho.Naštěstí jsem rodila ještě ten den.
No jo, všude to holt mají jinak. Adam byl v pohodě, apgar 10,10,10 a plodovka byla úplně čirá. Takže pohoda. Jen to nošení bylo děsný, hlavně jsme měli termín podle biometrie 29.5. ![]()
Ahoj, necetla jsem komentare, ale me kdyz kleslo brisko tak, ze se mi mezi prsa a brisko vesla cela ruka, tak jsem zacala rodit dalsi den.
Ahoj, me kleslo břísko tak dva týdny pred terminem. Jak u dvojčat, tak i u jednoho. U dvojčat, tak i u Domči byl porod vyvoláván. Taky jsem měla 42+3. Už mě to ale dost ničilo
![]()
dekuju za komentare, no kdyby me to furt tak netahlo dolu a nemela tlaky v zadech tak to ani neresim..KAzdopadne mi zase dneska pres noc jeste vic to bricho spadlo dolu, furt se mi chce na velkou a porad nic…Jdu dneska do poradny tak snad si me tam nenechaji…mejte se