Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky.jsem silnejsi postavy a jsem v 10 tt. Od zacatku tehu jsem. zhublauz 5kg. Nedokazu se. donutit jist. A nezvracim. Ma svagrova me ujistuje, ze pri.me vaze mi to jen prospeje. prijde mi ze je snad i rada ze nepribiram. Ze to. zadne negativum mit. nebude… co myslite? Mam se strachovat dalsiho ubytku.na vaze. Nebo si opravdu to miminko vezme i tak co potrebuje? Dekuji
Když jsem otěhotněla, měla jsem 62 kilo při 173 cm a postupně jsem klesla na 55,5 kila, ale ve čtvrtém měsíci se to začalo otáčet a na konci těhotenství jsem měla 68, z porodnice jsem odcházela s 64 a po 2 měsících kojení jsem byla na 58kg. U obou těhotenství to bylo velmi podobné.
@Gabruška93 ano vezme
a u tech s vyssi vahou je to normalni, bud zhubnou anebo nepriberou tolik…naopak ty hrozne hubene priberou vice…protoze to je vlastne normal-
@Gabruška93 Negativní důsledky to mít nebude, teda na dítě ne. To si vezme, co potřebuje. Spíš ty můžeš být unavená a mít něčeho nedostatek. Do jídla se nenuť, ta pravá chuť přijde
Ale když už něco jíš, tak jez vyváženě
A bude to dobrý.
Mimčo si vezme, co potřebuje. Buď ráda, pokud máš nadváhu a zatím nepřibíráš. Já to tak měla taky.
Jsou i raw maminky…a rodi vice nez 4 kilove deti…zdrave jak ripa
Klid, miminko si vezme, co potřebje. Já otěhotněla s podvánou 48 kg a měřím 175 cm. A miminko jsem měla krásné, 3,51 kg a 51 cm. Prostě si vzalo, co potřebovalo a na mě taky zbylo
Do porodnice jsem se vykrmila na 65 kg. Snaž se jíst zdravě a moc to neřešit(tedy moje dcera vyrostla ze sladkého, smažáku a okurek salátovek
)
@Gabruška93 miminko žije na Tvůj úkor, nemusíš mít o něj obavy. Já měla vždy prvotní úbytek 10 kg
No samozřejmě jsem byla v dost zuboženém stavu, ale zregenerovala jsem se docela rychle.
V prvním trimestru jsem zhubla 9kg, pak se to zastavilo, ted uz se to otocilo a pribiram. Ničemu to nevadí, nejsem zrovna drobek, takže naopak jsem to uvítala.
Za celé těhotenství jsem měla max. 6 kg pár dní před porodem jelikož jsem byla hospitalizovaná tak už jen 4,5 kg.
pár dní po porodu jsem měla -2kg a teď 4 týdny o porodu -3kg z váhy před otěhotněním.
Pokud je tvá vychozí váha normální nebo máš nadváhu myslím, že se obávat nemusíš hlavně pij.
Já jsem u těhu pořád hubla celkem 13 kg. až v podstatě někdy v 27tt mi byla diagnostikovaná těhu cukrovka. po aplikaci inzulinu se pokle zastavil a už jsem zustala na svém.
První těhotenství jsem zhubla 10, druhé 16kg, nezvracela jsem, jedla jak prasátko když to tak řeknu, ale málo. Prcek si bral ze zásob…ovšem následný jojo efekt je kruťárna.
Já při prvním těhotenství za první 3 měsíce zhubla 8kg. Z váhy 73 kg jsem šla na 65 a rodila jsem s 86 kilogramy, mimino bylo úplně v pohodě. Do jídla se nenuť, chuť k jídlu se vrátí ![]()
@Gabruška93 u silnějších těhotných je hubnutí při těhotenství celkem normální. Neboj se toho
mimčo si nabere..
Ja zhubla za prvni trimestr asi 4kg, taky zadne zvraceni, jenom jsem nemela chut na nic k jidlu.