Klíče, nájemní byt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2435
5.4.14 16:20

Klíče, nájemní byt

Hezké odpoledne, mohly by jste mi prosím poradit? loni se ke mě přistěhoval přítel, od majitelů jsem dostala jeden klíč, proto jsme mu přidělali ještě jeden. to se nelíbilo majitelům bytu (bydlím u nich v RD, kde jsou 2 bytové jednotky - byty jsou průchozí, dřív nebyly…). Tento týden jsem potřebovala pohlídat a vyvenčit psy, tak jsem kamarádce dala klíče, aby zašla psy vyvenčit. Dneska přišli majitelé, že chtějí klíče od bytu, které jsem dělala, protože se jim nelíbí, že je dávám někomu cizímu. Ohradila jsem se, že jsem tu v nájmu a je moje věc, koho si do bytu pouštím. To že je byt průchozí je jejich věc, já je už několikrát žádala, aby se dveře zase zamkly, což nechtějí. Takže sem chodí kdy potřebují a chtějí… Prý mám nárok jen na tolik klíčů, kolik nás tu bydlí. je to pravda? opravdu tu nemůžu nikoho vzít? poradíte mi někdo? večer se máme sejít a domluvit se co dál. chci totiž odejít, jen se mi nechce stěhovat, stejně bych chtěla za rok cca do svého. takž už to chci nějak překlepat… ale nechci ustupovat jak do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
5.4.14 16:26

Večer bych trvala na tom, aby oni neměli přístup do vašeho bytu, taky bych vrátila všechny klíče, co máš a pořídila vlastní zámek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.4.14 16:28
@Karleon píše:
Večer bych trvala na tom, aby oni neměli přístup do vašeho bytu, taky bych vrátila všechny klíče, co máš a pořídila vlastní zámek.

Vlastni zamek? Ha ha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
5.4.14 16:28

Pokud ti majitel nedal jasna pravidla najmu, nenapsal do naj. smlouvy ze si nepreje nikoho ciziho(kvuli tomu pruchodu),tak je to jeho vec. Platis si najemne a klicu muzes mit treba 20 :)
Platis si najemne a ze to pruchozi je jen jejich vec chapu ze je jim to neprijemne ale jak jsem psala nahore pokud to neni v naj. smlouva atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
5.4.14 16:29

@Krkael a mám právo dát si tam vlastní zámek? oni mi tu tvrdí, že mám právo jen na tolik klíčů, kolik nás tu bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.4.14 16:29

@Krkael Chtěla jsem se zeptat, proč haha, ale tvůj podpis mi to objasnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.4.14 16:31
@Granda píše:
@Krkael a mám právo dát si tam vlastní zámek? oni mi tu tvrdí, že mám právo jen na tolik klíčů, kolik nás tu bydlí.

To je blbost. Muzou ti zakazat aby tam bydlel nekdo kdo neni ve vyctu osob. Ale to je tak bsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
5.4.14 16:31
@Granda píše:
@Krkael a mám právo dát si tam vlastní zámek? oni mi tu tvrdí, že mám právo jen na tolik klíčů, kolik nás tu bydlí.

proc ne? ja taky v najmu menila zamek kdyby nahodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
5.4.14 16:32

@Krkael a pokud si tam dám vlastní fabku, musím jim dát taky klíč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.4.14 16:32
@zizalkaaa píše:
proc ne? ja taky v najmu menila zamek kdyby nahodou…

A mela jsi to dovoleno??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.4.14 16:34
@Granda píše:
@Krkael a pokud si tam dám vlastní fabku, musím jim dát taky klíč?

Mas ve smlouve ze muzess provadet upravy ci menit klice?? My mame zakaz napsanej o zmene fab. A souhlasili i s tim ze mame nahr. klice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.4.14 16:34

@Granda Samozřejmě že ne. Oni ti pak zaplatí ztracené věci?

Žijeme v pronajatém bytě již přes šest let. První, co nám majitelka po podpisu smlouvy řekla, bylo, ať si vyměníme zámek. Za celou tu dobu nebyla jedinkrát v bytě. Když si přišla pro rotoped, který byl v kumbále, nešla ani dovnitř. Mám tu s holkama hlášený i trvalý pobyt, aby tu mohly chodit do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
5.4.14 16:37
@Krkael píše:
A mela jsi to dovoleno??

neptala jsem se.Vsak ja mam v najmu i ty hlavni dvere :mrgreen: kdyz jsem z najmu odchazela vratila jsem zamek puvodni zpatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
5.4.14 16:38

@Granda pokud vymenis zamek, musis informovat majitele a dat mu i klic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
5.4.14 16:38
@Granda píše:
@Krkael a pokud si tam dám vlastní fabku, musím jim dát taky klíč?

NE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1