Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Holky,
chtěla jsem se zeptat jaký máte názor na klínek pod matraci je to takový molitan který je seříznutý a přizvedne matraci u hlavičky miminka a tím pádem zabraňuje aby se miminko udusilo zvratkami?Používáte ho někdo? Dřív se totiž klínek používal ale teď už jsem to u nikoho neviděla…Jaký máte na to názor???
Díky Markétkaa a Domísek 36tt
Ahoj Marketko,
myslím, že je to báječná věc. Vzhledem k tomu, že moje holčička hodně ublinkávala, byla již v porodnici v polohovací postýlce dosti zvednutá. Doma jsme to vyřešili tak, že jsme jí postýlku u hlavy podložili knížkama( myslím nohy postýlky ), poté manža vyrobil dřevěné špalíky. Byla jsem moc spokojená a konec konců jí podkládám i teď když má třeba rýmu. Mám doma knížku, kde je molitanový klínek jak popisuješ Ty i vyfocený. Takže vřele doporučuji. Měla jsem klidnější noci. Kyra
Kyra:Děkuju moc za radu promně je totiž docela noční můra aby malý ležel na rovném a tohle mi přijde ideální takže moc děkuju
za radu.
Ahoj nám nadzvednutí doporučila Dr. hned při první návštěvě u ní
, takže jsme postýlku podložili knížkama a bylo, ale netušila jsem že existuje i ten klínke, byl by určitě estetičtější ![]()
Ahoj Jana
Holky
mě manža v postýlce navrtal dírky navíc v místě, kde se upevňuje rošt na matraci, udělal mi jich několik nad sebou, takže budu v klidu zvedat rošt dle potřeby. Jen pro upřesnění - ty dírky jsou navrtané pouze na straně, kde bude hlavička.
Ahoj,
Markétko, je to bezva věc, určitě doporučuju, i my jsme měli takhle vypolohované postýlky rovnou v porodnici, doma jsem to řešila taky tím, že manža vyvrtal dírky a polohovali jsme celý rošt, řekla bych, že je to lepší, než jen nacpat pod hlavičku dítěte klín, protože je potřeba, abych byl sklon plynulý a neničil mimču páteř.
Už se dá samozřejmě koupit i polohovací rošt do postýlky, je to nejideálnější řešení i pro pozdější dobu, kdy už dítko neblinká, ale při nachlazení či nemoci to přijde vhod.
tak bezproblémový porod
sanynka
My jsme meli postylku podlozenou bichlema, bylo to reseni rychle a levne. Na maly mimi to je i vcelku bezpecne. A starsi deti co delaji v postylce skopiciny uz vetsinou neublinkávají. Jen kdyz mel malej rymu tak jsme tam zase knizky vrazili.
Věrka
Ahojky.
Myslím si, že je dobře, když má miminko hlavu ve vyvýšené poloze. Pokud mu to bude vyhovovat, tak ani nezáleží na tom jak je to uděláno. Mě moc vyhovovaly polohovací vozíčky, ve kterých jsme měly mimísky v porodnici v Hradci Králové . Pak jsem si na netu sehnala od výrobce pronájem toho vozíčku. Používali jsme ho do 2 měsíců a byla jsem max.spokojená. Neměla jsem tolik obavy z ublikávání. Ještě k tomu jsem si stejně ale koupila Nanny, monitor dechu.
Lenka
Já pod matraci složila osušku ( výška dle potřeby ) a stačilo to.
Ja mam pod hlavou polstarek, kterej byl v detskym setu (perinka+polstar),a kterej stejne mit zatim v postylce nemuze, tak ho aspon vyuziju a nikde mi doma neprekazi.
Myslim, ze to staci, sklon neni nijak dramatickej, tak by pater mela byt OK.
Holky díky za informace jsou neocenitelné
já mám ten klínek takže ho budu určitě používat.
Moc moc děkuju Markétkaa a Domísek 36tt
Holky,
Mam dotaz.
Mate klin pod matraci alebo na matraci? Duvod pls.
Do akej doby ste pouzivali.
Maly neni blinkaci, len ked sa precpe.:-) a v postielke stejne cestuje, tak neviem ci mam davat/nedavat klin.
Mám ho na matraci - přenáším ho do druhé postýlky.
U prvního syne jsem ho používala asi půl roku…už si přesně nepamatuju..
byl trochu ublinkávací. U druhého syna ho mám taky. Občas si ublinkne, ale ne tolik jako první syn. Mám ho tam spíše preventivně.
Měli jsme jej na matraci, byla jsem tak naučená z porodnice a děti mi nikdy neblinkaly. Používal se vždycky pár měsíců po porodu, než se naučily přetáčet a začaly spát na břiše, takže nějaké cca dva měsíce.
Já mám pod matrací jen pár polštářů seskládaným vzestupně a tvoří to stejný efekt i účel, ale mimčo mi ublinkne po kojení skoro vždy a když už pak přecestuje, tak třeba za hodinu a to už neblinká.