Kluk 2,5 roku - chování

212
7.3.19 16:03

@Mon1238 Ahoj. Stejně. Jen si umí hrát sám. Ale jinak stejný, už jsem na nervy 🤨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34
7.3.19 16:04

Chci ještě dodat, že je hodně aktivní u ničeho nevydrží, malování atd udělá dvě čáry a zahodí tušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.3.19 16:04
@Mon1238 píše:
Ahoj prosím ty co mají podobně staré dítě o zkušenosti. Našemu už bylo 2,5 roku a od mimča je to sním hodně náročné. Je věčně ukňouraný, musí vedle sebe někoho nonstop mít, je hodně citliví a občas se bojí různých věcí. Abych to zkrátila, celý den mu musím být za zadkem, sám si nehraje, jen mě celý den u všeho vyžaduje. Já mu musím stavět komíny, jezdit s autem, stavět silnice. Celý den se točí jen kolem toho že kňápe, že chce dělat bunkry, pelíšky, atd atd pokud není podle něj tak řev. Prostě se nehnu a především nevím, jestli je toto normální vývoj dítěte v jeho věku, vše musí být podle něj tak jak on určí, jinak vztek, dokonce určuje, kde mám já sedět na sedačce atd atd. Nemá rád změny a celý den s ním je opravdu hodně náročný. Také jsou vaše děti takové v tomto věku?

Ne,ja jsem si nikdy nenechala knouranim nebo revem urcovat,co budu kdy delat,natoz kde si sednu :mrgreen: Hele,bacha,ted je v obdobi,kdy nejvic zkousi,ty musis byt velmi dusledna a kdyz uz neco reknes „ted dovarim polevku a az pak si s tebou pujdu hrat“,tak to proste dodrz i pres rev a jekot.On totiz uz davno vi,jak na tebe a pekne toho zneuziva ;) Mimochodem,snaz se nepouzivat slovicko NE,to na deti v tomto veku pusobi jako rudej hadr na byka.Spis rekni treba „ano,postavim ti pelisek,ale pak pujdu vysat byt a ty si tam mezitim pohrajes sam,ok?“.Pevne nervy preju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.19 16:10

Mám doma dvouletou dceru a taky si nechce hrát sama. Přišla jsem na to že když ji prostě nevyhovim a dělám si dal co potrebuju tak sice se vzteka, ale za chvilku to pochopí a jde si hrat. Prostě nesmíš hned povolit no. Oni si sami hrát umí, jen to nevědí :D vydrží si potom třeba dvě hodiny hrát a pak se jí zase venuju. Musis to trénovat po chvilkách aspoň.

• Citovat
  • Upravit
1222
7.3.19 16:14

Jojo, to znám :zed: Úplně, jako bys psala o mém synovi. Teď ve třech letech se to trošku zlepšilo, hlavně vymizely ty vztekací stavy :pankac: Sice mu stále musím u hraní většinou asistovat, ale naštěstí už chápe, že něco dodělám, a pak se mu teprve půjdu věnovat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
7.3.19 16:43

Ted to asi vyzni pekne osklive, ale jsem stastna, ze v tom nejsem sama, vsude v okoli jen slysim tohle ja jako matka neznam :pocitac: presne moje dcera pres kopirak i vekem.Take mi urcuje co mam delat, ze by si hrala chvili sama neexistuje uz od mala a do toho jsou na kazdodennim poradku sceny, vztek, rev :pocitac: jdeme jist a zrovna nema naladu tak je treba pul hodinova scena kdy ceka jestli povolim, nefunguje na ni vysvetlovani, naopak cim vic se ji snazim vysbetlit= vetsi rev, zvyseny hlas, trest proste vubec nic :nevim: kdyz ji placnu lehce pres ruku nebo pres zadek take nezabira. Jedine co, tak ji soupnu pri revu do jine mistnosti aby se vyrvala , ale pak trvam na tom, co jsem po ni chtela. Na vse ma odpoved ne, neudelam, nebudu ,nechci.. vydrzet ,vydrzet kolikrat jsem taky na pokraji sil :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
7.3.19 16:48

Nesmis se nechat si poroucet ditetem. Ty jsi rodic. Prede si nebudes sedat kde ti urci syn. Dceru.jsem mela uz jako mensi naucenou ze si i pobrecela, nebrali jsme na ruky za kazdym knurnutim. Zabavolali jsme hracky od miminka. Naucila se hrat sama.
Je to vztekloun nyni ve 2,5letech, ale ja se nedam… proste si jduhrat az mam cas. Nenuzu poras skakat jen u ni. Musim uvarit, vyprat, uklidit…ona mi ted hodne pomaha, snazo se. Ale jak ma svoje vzteky ze neni neco podle ni, posilam vyrvat do pokoje, za pet minut je zpet vysmata a pta se jestli uz si budu hrat, reknu udelane to a to a pak pujdem a ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
7.3.19 16:51

Tak mala to zkousi a ja se snazim odolavat. Musim neco delat,takze snazim ji zapojit,obcas hrajem a obcas musi sama.prudi kvuli tomu jen chvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
7.3.19 16:55
@Mon1238 píše:
Ahoj prosím ty co mají podobně staré dítě o zkušenosti. Našemu už bylo 2,5 roku a od mimča je to sním hodně náročné. Je věčně ukňouraný, musí vedle sebe někoho nonstop mít, je hodně citliví a občas se bojí různých věcí. Abych to zkrátila, celý den mu musím být za zadkem, sám si nehraje, jen mě celý den u všeho vyžaduje. Já mu musím stavět komíny, jezdit s autem, stavět silnice. Celý den se točí jen kolem toho že kňápe, že chce dělat bunkry, pelíšky, atd atd pokud není podle něj tak řev. Prostě se nehnu a především nevím, jestli je toto normální vývoj dítěte v jeho věku, vše musí být podle něj tak jak on určí, jinak vztek, dokonce určuje, kde mám já sedět na sedačce atd atd. Nemá rád změny a celý den s ním je opravdu hodně náročný. Také jsou vaše děti takové v tomto věku?

Ahoj.

Naprostá normálka.

Asi bych toto chování taky brala v potaz, ale mám dvě děti blízko u sebe, takže na tyto „hrátky“ nemám čas. :)

Občas ho ignoruj. Tím myslím, pořád mu buď nablízku, ale dělej, že Tě to nezajímá a máš něco důležitějšího na práci. (Vaření, uklízení, praní atd. Edit: a případně (pokud má zájem, což většinou děti mají), ho/ji zapoj do svých činností, tzn. ať Ti pomůže naplnit pračku, poskládat ponožky - v prádle hledá páry - mého 2,5 letého to baví, utírá prach, zametá apod.) Nemělo by se vše točit kolem jeho aktivit, ale spíš těch Tvých.

Dítěti určitě neublížíš. Navíc ho přinutíš k větší samostatnosti. A bonus - budeš mít chvilku pro sebe. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
7.3.19 18:46

Dcera dva roky taky generál, furt celej den něco chce, televizu pustit mimo čas kdy normálně kouká, nonstop chce sůšu, abych jí dělala domeček, prostě od rána do večera „já chci!“ a řev, když to není. Akorát my nemáme zájem nechat se dirigovat, takže když chytá hysterák, že není po jejim, tak nejdřív ignorujeme, pak se přijde pomazlit a u toho si vysvětlíme, proč to nejde a kdy to případně půjde. Taky zdůrazňujeme, že na hysteráky reagovat nebudeme, že spolu budeme mluvit slušně. Někdy si hraje sama klidně hodinu, jindy ječí celej den. Testuje kde má ty hranice, no :) Jinak je to miláček, hodná, šikovná, akorát divočák a v období vzdoru, ale držíme se svejch zásad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
7.3.19 19:54

@Mon1238 nas si take vubec nechce hrat sam. Kdyz ho ignoruju tak si chvili pojezdi s autickama ale to je tak vse… a taky u niceho nevydrzi. Doufam jen ze je proste aktivnejsi… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí