Kluk-Petr nebo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
150
14.10.14 22:48

Kluk-Petr nebo?

Ahoj,
přemýšlíme nad jménem. Ještě máme hodně času, ale už bych to pomalu chtěla začít řešit, protože názory se postupem času mění a to co se mi líbí teď se mi nemusí líbit potom…První dceru máme Stellu.
Pokud by to byl kluk, asi by byl po tatínkovi Petr, jenže s tím mám asi problém. Jméno mi nepřijde nijak zvláštní, je pravda, že k příjmení se hodí. Manželovo bratři jsou František /po otci, Jan, Jiří(zemřel jako miminko). Můj táta je taky Jiří, takže to jméno automaticky odpadá, stejně jako ostatní jmenovaná. Příjmení máme jako filmový básník doktor, nebo předstaPvitelka Popelky. Prosím o rady, jaké jméno by se vám popř. líbilo, absolutně si nevím rady. Díky

Jméno Štěpán se mi líbí, ale opravdu NE s kombinací s našim příjmením, to spíš ze srandy:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25101
14.10.14 22:53

@klarka87 A mě by se zrovna ten Štěpán líbil ;). Máme taky přijímení na Š a holčička Šarlota Š… jéééé, to by bylo.
Jinak je mraky pěkných chlapeckých jmen - Pavel, Daniel, Luboš, Lubor, Marek, Martin, Roman, Radek,… atd atd, je na výběr moc a moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16081
14.10.14 22:58

Petr je moc krásný jméno a teď se nedává, tak proč ne. Já bych nevolila žádnou divočinu, líbí se mi k tomu ještě Filip, Adam, David, Jindřich, Martin, Kryštof, Jaromír

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
14.10.14 22:59

Taky se mi líbí Štěpán, zvlášť k tomu příjmení :palec:
Hodilo by se podle mě nějaké jméno bez r. Jako první mě napadnul Pavel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379

@klarka87 já osobně bych jméno na Š (nejen Štěpán, ale třeba ani Šimon) nedala a taky jméno, kde je R, zní mi to moc tvrdě, i když jsou jména hezká (Martin, Marek, Radim atd.)

hezkých je plno, záleží na vkusu, pěkný je třeba Vojtěch Šafránek, Adam, Filip, Pavel, Ondřej, Vilém…vezměte kalendář a do toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404

Dala bych Petra. u nás neprošel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
14.10.14 23:01

Petr mi prijde v pohode, s tim urcite chybu neudelate.. Pripadne bych volila nejakou jinou ceskou klasiku, rozhodne ne nic exotickeho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.10.14 23:04

Adam, David, Marcel, Jaroslav, Michal,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
14.10.14 23:20

Péťa je krásný jméno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
14.10.14 23:22

Já mám syna Petu taky po tatínkovi a můžu jenom doporučit…:) říkáme mu různě - Petřík, PéTa, Peťula…a děšlám si srandu že až bude v pubertě budu mu před kamarády řikat Peete (píte) :D :D :D jméno se mi prostě moc líbí a myslím že i mému okolí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
14.10.14 23:28

@klarka87
co Adam?
Ale Petr mi sedí, možná Pavel a Vilém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
15.10.14 00:05

Petr je fajn jméno, akorát já nemám ráda, když se dávají jména po rodičích (ale to je můj problém :mrgreen: ). K příjmení jde celkem leccos, ale i bych vybírala s ohledem na tu Stellu, aby nebyla ta jména k sobě úplně jak pěst na oko, tzn. já osobně bych se vyhnula těm hodně tradičním jménům, jako jsou třeba jména bratří manžela (ale ty stejně nepřicházejí v úvahu), vybírala bych jména znějící mezinárodně (Petr, Adam, Daniel, Samuel, Michael, David,…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
15.10.14 00:32

Mně se Petr moc líbí. A už to ani není tak často dávané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malen
15.10.14 11:29

AHoj, my budeme mít taky Petra. Jméno se mi moc líbí, ale poslední dobou, ale přemýšlím jestli nedat něco méně typického. Jenže mě nic nenapadá. Při představě HUgo, Boris, Bruno atd. se mi ježí chlupy… a žádné jiné hezké a ntreadiční mě nenapadá. Ještě Sebastian, ale to se nelíbí manželovi.

• Citovat
  • Upravit
3795
15.10.14 12:23

Petr je fajn jméno, ale nejsem příznivcem jména po jednom z rodičů. Dala bych Jiřího, moc hezké, a teď se ani nedává, k příjmení jde taky hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze