Kluk-Petr nebo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16235
15.10.14 12:28
@Malen píše:
AHoj, my budeme mít taky Petra. Jméno se mi moc líbí, ale poslední dobou, ale přemýšlím jestli nedat něco méně typického. Jenže mě nic nenapadá. Při představě HUgo, Boris, Bruno atd. se mi ježí chlupy… a žádné jiné hezké a ntreadiční mě nenapadá. Ještě Sebastian, ale to se nelíbí manželovi.

V nové generaci ale bude právě Petr netypický a Sebastianů, Samuelů, Oliverů, Matyášů, Tobiášů… bude mraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malen
15.10.14 12:56

@zrcadlo to je pravda. Je pravda, že jsem nedávno četla článek jmen a hodně se to mění. Petr byl až bůhví kde. Ale i tak bych taky chtěla nějaký typ na nějaké jiná jména

• Citovat
  • Upravit
15.10.14 20:40

Petr se mi líbí, ale ne v kombinaci s Šafránkem. Já bych dala Jakuba:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
15.10.14 21:33

Kuba se mi k tomu taky líbí :palec: nebo i Nikola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31400
16.10.14 08:42
@Malen píše:
@zrcadlo to je pravda. Je pravda, že jsem nedávno četla článek jmen a hodně se to mění. Petr byl až bůhví kde. Ale i tak bych taky chtěla nějaký typ na nějaké jiná jména

mění se to. Jsou jména, která jsou stálicí (třeba Jan) a pak taková, která se střídavě vynořují a zanořují (třeba v generaci našich pradědů bylo běžné jméno Matěj, pak na 2 generace zmizelo a dneska je Matýsek kdekdo). Lidi („křesťani“ se třeba po staletí varovali dávat židovská biblická jména)-dnes to nikdo neřeší a je to samá Sára, Ester, Samuel.

takže myslím že nejlepší je fakt vybrat něco, co se líbí vám a četnost až tak neřešit, každé dítě je originál samo o sobě a svou pozici si jménem nevybuduje, maximálně, pokud se potká extra blbé příjmení s hodně atypickým jménem, tak na sebe negativně upozorní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malen
16.10.14 10:05

@klarka87 jak jsem psala, taky chceme Petra. Je to hezké jméno. Zabývám se jinýma možnostma už dlouho, ale nic lepšího mě nenapadá. Tobě přijde Petr obyčejné, jak píšeš, nebo to nechceš kvůli tomu, že se tak jmenuje manžel? Mě se dnes začalo líbit jméno Vilém, ale není to srdcová záležitost jako Petr.

• Citovat
  • Upravit
Malen
16.10.14 10:07

@elanaa atypické jméno bych nechtěla. Přesně jak píšeš, aby dítě pak nebylo chudák. My máme v práci kolegyni ta má syna Huga a říká mu Hugísku, ale až bude velký jak mu bude říkat pak, jinak než Hugo? Taky máme v práci Alberta a já ho radši neoslovouji, protože je to kolega co má 2m, a 150 kg a jak mu říci jinak? Bertíku mi na něj nesedí :lol:

• Citovat
  • Upravit
31400
16.10.14 10:10

:D Leda Berte. Nebo fakt Alberte, však Satinský byl podobná persóna a celý film mu říkali „Alberte“-pořád slyším Šulcovou a její „NO Alberte“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
16.10.14 22:21

@Malen Jméno Petr mi nevadí, ale nějak si ho nedovedu představit na miminku, stejně tak jako jsem si nepředstavila dát naší dceři jméno po mně-Klára. I přestože se mi to jméno líbí. Takže u mě to bude i tím, že se mi nechce dávat po rodičích. Taky se mi líbí Richard a docela i Vítek…nejsem pro moderní jména, teda ta která teď letí u kluků-Samuel, Tadeáš..a to co píše @zrcadlo … no a taková ta hezká česká jako Jakub, Adam, Jiříka má brácha, takže to taky ne…se mi sice líbí, ale je jich fakt na můj vkus moc.

Myslím si, že mi nic jiného nezbude, než mít druhého Péťu…a nebo druhou holku:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
16.10.14 22:24

@klarka87 hugo, jakub, viktor,… :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16235
16.10.14 22:32

A co Toníček, teda Antonín? Sice už jich je víc, ale pořád je to méně obvyklé a dají se vybrat varianty pro mimino, puberťáka i dospěláka. Vítek je taky moc pěkné jméno. Mně se hodně líbí i Marek, Jaromír, a teď mají známí Františka a je to taky moc hezký, Fanánek, Fanoušek, a nedává se tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
16.10.14 22:45

@zrcadlo bohužel by asi z toho neprošlo nic, ke každému výhrady…akorát přemýšlím nad tím Vítkem, to je jako Vít, nebo Vítek v kalendáři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16235
16.10.14 22:51
@klarka87 píše:
@zrcadlo bohužel by asi z toho neprošlo nic, ke každému výhrady…akorát přemýšlím nad tím Vítkem, to je jako Vít, nebo Vítek v kalendáři?

Kamarád se nechával kdysi přejmenovávat z Vítězslava na Víta, ale dnes už možná jde i varianta Vítek, bohužel nevím, ale ta krátká varianta Vít je v pohodě, alespoň je to krátké a bude se brzy umět podepsat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31400
16.10.14 23:11

@klarka87 dneska můžeš dát obojí (resp. vše). Vítězslav, Vít i Vítek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malen
17.10.14 08:30
@klarka87 píše:
@Malen Jméno Petr mi nevadí, ale nějak si ho nedovedu představit na miminku, stejně tak jako jsem si nepředstavila dát naší dceři jméno po mně-Klára. I přestože se mi to jméno líbí. Takže u mě to bude i tím, že se mi nechce dávat po rodičích. Taky se mi líbí Richard a docela i Vítek…nejsem pro moderní jména, teda ta která teď letí u kluků-Samuel, Tadeáš..a to co píše @zrcadlo … no a taková ta hezká česká jako Jakub, Adam, Jiříka má brácha, takže to taky ne…se mi sice líbí, ale je jich fakt na můj vkus moc.

Myslím si, že mi nic jiného nezbude, než mít druhého Péťu…a nebo druhou holku:-D

Proč si nedovedeš představit jméno Petr na miminku? Péťa, Petřík, Peťánek, Peťulka… to je přece krásné a až bude velký tak to bude Petr a to taky není ošklivé. Chápu, že nechce po manželovi, ale u nás je to stejné. Manžel je taky Petr.. ale rozdíl je v tom, že já nemůžu najít jiné jméno, které by se mi líbilo víc než Petr. Včera jsem Našla ještě Viliam, ale není to srdcovka… :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence