Kočárek - poraďte váš nejlepší

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
417
4.1.10 10:15

Kočárek

Prosím zkušené maminky, které už mají vyzkoušený nějaké kočárky, jestli mohou vložit své kočárky nebo ty, které podle nich jsou ty nejlepší :-) Díky Maria

P.S. Záměrně neudávám žádné parametry a co od nich já osobně očekávám, s kamarádkami vybírame kočárky a každá bydlíme jinde a chceme kočár trochu jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7870
4.1.10 10:32

Za mě pořád vede X-lander XA. KOčárků jsem měla v ruce víc, ale tenhle zvítězil ovladatelností, cenou a hlavně designem. Korbička je sice menší cca tak do půl roka, podle ročního období, jestli je tam fusak nebo ne. Sporťák ještě neposoudim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
4.1.10 10:39

V zásadě se obejdu bez kočárku, ale jinak stále vlastníme Inglesinu Magnum s podvozkem Ergo Bike. Chtěla jsem dobře odpružený kočárek s nafukovacími koly a velikou korbou, což perfektně splňuje.
Nemá přehazovací rukojeť a jako sporťák je na houbec, prostě klasický hluboký kočárek, který projede každý terén, dítku v něm nelítá hlava semo tamo a ze kterého se hned nevyroste.
Ovladatelný je taky výborně.
Jestli máš favorita, tak doporučuju, až ho potkáš na ulici, být přidrzlá a poprosit, jestli si s ním nemůžeš kousíček popojet. Některé skvosty neotočíš skoro ani dvěma rukama, natož jednou (měla jsem čest s Deltimem nevím jakým, na obrázku vypadal fajně, ale na řízení otřesný, nechtěla jsem věřit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
4.1.10 10:40

Smario, tak nas prvni kocar, IMPLAST BOLDER, byla jsem z nej nadsena, byla to temer novinka, pekny, moderni, cena taky docela sla, dokonce mi ho i maminky a tehulky obdivovali. Po dvou mesicich me nadseni preslo. Korbicka je super, to ano, je prostorna, ale podvozek hruza, vrzal jak stoletej kocar, kola vycochtana, sportak taky propadak. Prodali jsme ho a uz nikdy vic. Misto toho jsme koupili x landera xa. Sice jsme ho uz 2krat reklamovali, jednou kolecko a pak nam praskla vyztuz slunecni clony, ale na ten nedam dopustit. Jezdi se s nim nadherne, maly se mi do nej vejde, pohoda. Jenze maji dost male korbicky. Pak jsem mela pujceny na terasu tako exceptional, vsechny tyhle podobne kocary bych nechtela, jsou tezke kocary, spatne se s tim jezdi. Mame docela porizka, tak si nedovedu predstavit, ze bych se s nim ted kdyz ma 13kilo rvala. Kamaradka ma maxi cosi muru 4, je to pekna drahota, jizdni vlastnosti se s nasim xa nemuzou srovnavat a taky je to poradna vaha a dost rachta. Jednou jsem ji ho vezla do kopecka a nic moc.
Svagrova mela pred 7 lety roan maritu, naramna spokojenost a jestli bude mit dite, pujde doto znova.

Podle toho, co jsme meli, co kdo ma, jsem dospela k nazoru, ze nejlepsi je prave roan marita. Je to sice obycejna klasika, zadny modni krasavec, ale rekla bych, ze pro mimi je to to nejpohodlnejsi, velka korbicka, pekne houpa. Sportak se mi moc nelibi, ale mame toho naseho x landera, takze az bude druhe mimi, kupuju maritu a az mimi vyroste z korbicky, poputuje do sportaku x lander.

Takhle to vidim ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
4.1.10 10:42

Firkon Verano - nafukovaci kola, odpruzeny, velka korbicka (i nas obrik se tam vejde v pul roce s fusakem v pohode), sportak po i proti smeru a vyborna ovladatelnost - po krame v klidu vezu kocar jednou rukou…navic cena je uzasna :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
4.1.10 10:46

ahoj, já mám Firkon Verano, a je v pohodě. Trojkombinace, se sporťákem a autosedačkou. 2 měsíce po porodu, v létě, jsme byli S Vojtíkem i Milanem u mých rodičů na okraji Prahy, kočárek pohoda. Má i větrací síťku, vyhovuje mi, že se dá sundat korbička se spícím dítětem a odnést si ho domů. Navíc je korbička houpací, stejně jako autosedačka. Dobře se skládá, je lehký, dobře se s ním manévruje.
Jedniou chybu jsme odhalil, když jsme se vrátili zpět domů a začali jezdit po Buštěhradě. Do té doby mi vůbec nepřišlo, že jediný rovný chodníky jsou okolo hlavní silnice a zbytek je malý tankodrom, kočárek má odpružená pouze zadní kolečka. Takže Vojta byl po procházce naklepanej jak řízek. Tolik mi to vadilo, že jsme v Batolátku koupili za necelé 4000,– ještě druhý podvozek - Firkon Swing. Je to takový malý tank, takže po zdejším tankodromu jezdíme maximálně spokojení, je to houpací kočár na kožených páskách a úžasně vyrovnává nerovnosti terénu.
Velká nafukovací kolečka se nám osvědčily i na sněhu.
A i s fusakem se do něj náš malý obřík vejde ještě v pohodě. Vojta má teď cca 69cm a 7 kilo.
Jediný, co mi na Swingu vadí je to, že má kratší rukojeť, takže Milan si to musí dávat hodně nahoru a pak zakopává o kočárek… Verano má rukojeť dlouhou, v pohodě.
Takže máme doma podvozek tank a u našich podvozek s otáčecíma kolečkama a vozíme sebou pouze korbičku. Nakonec je to prakický a vyjde to finančně pořád levněji než sice krásný, ale pro nás drahý, Inglesiny…
a navíc mají nepřeberné množství barev a variací…
http://www.batolatko.cz/…v%5B4%5D.jpg
http://www.batolatko.cz/…v%5B2%5D.jpg
a tohle je Swing, ze kterého máme jen ten podvozek:
 http://www.batolatko.cz/…v%5B7%5D.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
4.1.10 10:46

Též mám X-lande XA, kočárek je to moc pěkný, opravdu se velmi snadno ovládá, ale přeci jen má nějaké nedostatky.
Do terénu není ani omylem.
Bydlíme ve městě a mám s ním kolikrát opravdu problémy, každou nerovnost musím projet strašně moc opatrně, protože není vůbec odpružený.
Jednou jsem si s ním vyjela na pole a do lesa a tím jsem ten kořár asi odrovnala :roll: O tom, že jsem málem vytřásla Matyho ani nemluvím.

Je to dobrý kočár, ale opravdu jen na procházku městem.
Já příště zvolím něco jiného.

Ale jsem mu moc vděčná, protože díky němu jsem objevila kouzlo nošení :srdce:
Byla jsem z toho na prášky, že se s tímto kočárem nikam nedostanu, tak jsem pořídila šátek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
4.1.10 10:58

Tak já odzkoušela 4kočárky a nejvíc mě nadchla trojkolka od chicca S3 s nafuk.koly a nastavení odpružení, vyspí se tam i metrové dítě (3roky) a určitě bych už nechtěla kočár bez ruční brzdy a bez aretace !! Jo a hodně dobrá je clona-stříška, kterou polohuješ až třeba k madlu a na díte nejde slunce a pěkně si chrupká - výborné v létě.
Za super cenu jdou koupit použité hlavně v Praze, kde s nima mamči jezdí jen s kourbou a pak jdou hned do golfek…jen doporučuji nafuk.kola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
4.1.10 11:10

Díky moc, na všechny s kamarádkama koukneme a znáte někdo tento nebo máte přímo zkušenost?

http://www.nej-kocarky.cz/…owdetail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
4.1.10 11:17

Ahoj já mám káru x lander. Je v pohodě akorát tedy u mého typu nejde dát do úplného sedu. Ale myslím, že by to šlo předělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
4.1.10 11:26

Tak já mám Teutonii Spirit S3 a jsem z ní naprosto nadšená.
V korbě byla malá do 8 měsíců (ale v létě bez fusaku), pak už chtěla sedět. SporŤák jde až do lehu. KOrba i sporťák jdou po i proti směru jízdy.
Kolečka si člověk může vybrat nafukovací nebo ne, já mám ty druhý nízkoprofilový a naprostá spokojenost.
Je to trojkolka, vozili jsme ve městě - vejde se všude, na horách, po kopcích a v pohodě..
Navíc na podvozek jde s adaptéry přicvaknout autosedačka Maxi cosi, a tu jsem fakt chtěla.. adaptér mám na kočárku pořád, nesundavám :-)
Pro mě je jediná nevýhoda cena.. ale holt jsem to dala.. no a teĎ musím prodávat, páč čekáme druhou holku a budou od sebe jen rok, takže musíme koupit tandem.. :-( ale budu se s Teutonkou moooooc nerada loučit.
Jen pozor při případné koupi. Mám kolekci 2008 a pak jsem viděla 2009 a ta je celá o dost užší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1470
4.1.10 11:40

Přidám se k Silvii s chválou na Teutonia Spirit S3. jen mám kolekci 2009 a v konstrukci se nic nezměnilo. Rozměry kočárku jsou stejný. Neměnila bych. pro mně je to ideální kočárek. Tak hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
4.1.10 11:44

Keit tak možná jde jen o model Cosmo, co jsem viděla.. to je čtyřkolka.. a je fakt znatelně užší.. :)
tak se omlouvám za mystifikaci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.1.10 11:49

Ja mam favority Quinny trojkolku a Jane Nomad. Pak jsem mela jeste golfky Inglesina Espresso a taky dobry.

• Citovat
  • Upravit
3407
4.1.10 12:12

Ahoj já mám dorjan danny sport a maximální spokojenost.Ovladatelný jedním prstem, je dobře odpružený- je potřeba pružiny pod kočárem povolit,je tam klapka, Malýmu bude 8 měsícu a pořád jsme v korbě i s fusakem a to má už skoro 10kilo, sporták nevím, to ještě nemáme vyzkoušené.Je to levný kočár a je super.Nemám výhrady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí