Kočárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13758
4.9.10 14:59

Akorát teda nemá sporťák proti směru jízdy, nevím jak u té nové kolekce, ale tam už pak jsou asi jiná kolečka a jiný systém polohování (celá sedačka do lehu - tj. dítě sedí, nemám to ráda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
4.9.10 15:00

našla jsem jen jednu takovou nevýhodu u X-landeru, že nejde otočit sporťák. Je jen po směru jízdy. takže mimčo nevidíte…
Nemám s tím zkušenosti, myslíte že je to důležité??? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
4.9.10 15:02
AnastazieB píše:
Akorát teda nemá sporťák proti směru jízdy, nevím jak u té nové kolekce, ale tam už pak jsou asi jiná kolečka a jiný systém polohování (celá sedačka do lehu - tj. dítě sedí, nemám to ráda).

Nevím jak to myslíš, celá sedačka do lehu? u kterého typu konkrétně, nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
4.9.10 15:37

vvv asi záleží na dítku, ale mám pocit, že většina už pak preferuje pohled spíš ven než jen na mámu. My u toho maxi cosi máme sedačku otočnou, ale já malou vozila čelem k sobě jen asi měsíc, pak už kolem těch osmi, devíti měsíců ji to nebavilo, chtěla koukat ven, takže si myslím, že to taky není takový problém. My měli ale hooodně dlouho korbičku, protože jsme ji měli hodně velkou a Anička je navíc drobek a všechno dělala docela pozdě (sama si třeba sedla až v deseti měsících)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
4.9.10 16:09

taky si myslím že to není až tak důležité, aby sporťák byl na oba směry… no uvidím no…
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
4.9.10 16:17

Vvvv myslím tím, že nepoložíš jenom zádíčka, ale jakoby naklopíš celou sedačku - tj. dítě zůstane „sedět“ - má tělo a nožičky v úhlu cca 90°- ale je položené. Něco jako je autosedačka. Pak se možná dá otočit i proti směru, ale jistě to nevím, nezkoumala jsem to. Je to u těch nových typů - novinka 2010.
U toho klasického typu, který chceš ty, u toho to není. Taky myslím, že to není tak důležité, jde o zvyk. Navíc tam máš okénko v boudičce, kterým na dítě vidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.10 17:49

já třeba řeším zrovna hodně velikost korbičky, x.lander mi přišel jak na panenku a já měla třeba kluka s porodní váhou přes 4kg podzimního, navíc mi pozdě seděl a v hlubokém kočárku byl rozhodně víc než půl roku dokud mi neseděl.. a taky mě to přijde pro dítě pohodlnější když je prostornější, přece kočárek není žádná jen paráda ale má být hlavně funkční ne? jen píšu svůj názor, viděla jsem ho a okem porovnávala s obyč kočárkem a dost mě to tehdá zarazilo že to někdo kupuje… hezký den všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.9.10 18:00

Mně právě taky krom malé korbičky odradila cena (já potřebovala jen hluboký, páč sporťák mám po starší dceři). Takže jsem dala přednost Firkonu (Verano) a teď jsem si ho tak oblíbila, že si ho nechám i na sporťák. Komplet (autosedačku jsem nechtěla, koupila jsem radši Maxi Cosi a podvozek k ní nepotřebuju) stál necelých 7tis Kč. Nový..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
4.9.10 20:03

Tak já bych ješta podotkla k tomu otočení sport. sedaček..Sny taky raději koukal vždy směrem dopředu, ale když v zimě fučí vítr, chumelí, prší apod. kolikrát mi lapal po dechu, když ho otočím na sebe, tak ten vítr vykrejvám sama sebou…Někdy je prostě lepší, když na dítě vidíte, no a určotě to ocení ,,voziči´´ - babičky a tak, kteří si chtějí na procházce s mimčem ,,pokecat´´…Já osobně přiznávám bez mučení, že jsem kolikrát ráda, že na malého chvilku nevidím a vím, že je o.k., ale s babičkou jezdil vždy proti směru a měl to rád…Podmínka to není, ale když jde pak dítě do sporťáku brzy - kolem půl roka, tak je asi lepší, když na něj člověk vidí a nefouká na něj - opět jen můj názor…

Takhle jezdil Tobík od 4 měsíců… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
4.9.10 20:29
Bongiorno18 píše:
Tak já bych ješta podotkla k tomu otočení sport. sedaček..Sny taky raději koukal vždy směrem dopředu, ale když v zimě fučí vítr, chumelí, prší apod. kolikrát mi lapal po dechu, když ho otočím na sebe, tak ten vítr vykrejvám sama sebou…Někdy je prostě lepší, když na dítě vidíte, no a určotě to ocení ,,voziči´´ - babičky a tak, kteří si chtějí na procházce s mimčem ,,pokecat´´…Já osobně přiznávám bez mučení, že jsem kolikrát ráda, že na malého chvilku nevidím a vím, že je o.k., ale s babičkou jezdil vždy proti směru a měl to rád…Podmínka to není, ale když jde pak dítě do sporťáku brzy - kolem půl roka, tak je asi lepší, když na něj člověk vidí a nefouká na něj - opět jen můj názor…Takhle jezdil Tobík od 4 měsíců… :-D

No vidíš, vůbec mě nanapadlo, že by babičky byly radši, kdyby na prcka viděly… to je docela dobrý důvod… :potlesk: Jsem ráda za všechny názory… :palec: I ten vítr mě nenapadl… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.9.10 20:33
Bongiorno18 píše:
Někdy je prostě lepší, když na dítě vidíte, no a určotě to ocení ,,voziči´´ - babičky a tak, kteří si chtějí na procházce s mimčem ,,pokecat´´…

Tak tohle můžu jen potvrdit. Moje mamka vozila Anežku mnohem radši v těžkém kočárku, který máme u nich, než v lehkém sporťáku u nás, protože v tom „domácím“ si ji nemohla otočit k sobě, aby na ni viděla. Na procházkách spolu dělaly pěkné blbiny (a zůstalo jim to dodnes :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.10 20:38

jojo potvrzuji že i u nás se to řešilo u sporťáku že je po směru a babča věčně brblala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
4.9.10 22:12

Já musím říct, že tlak tchýně nás vlastně donutil koupit Teutonku, líbil se mi tehdy víc Peg Perego GT3, ale ten právě otočit nešel…Stížnosti teda padaly i na tři kola, ale to už jsem si prosadila svou… :lol:

Jsem ráda, že moje poznatky někomu pomůžou ve výběru…Jsem za tu otočnou sedačku ráda i když třeba chvátám s malým k dr. a nechci, aby na něj foukalo (i když třeba zrovna žádná vánice není), on má často kašel, takže ho mám někdy radši otočeného na mě..

Ale je zas spousta těch, co nemají otočnou sedačku a vůbec jim to neva, takže záleží na každém, jak je náročný a co od kočárku očekává.. :-)

Přikládám foto úplně nejlepšího kočárku, Tob v něm na chalupě spí dodnes (má 2 a čtvrt roku), v lednu ho má přenechat bráchovi, ale nevim nevim, miluje ho, chodí dokonce rád spát… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
5.9.10 07:17
Bongiorno18 píše:
Já musím říct, že tlak tchýně nás vlastně donutil koupit Teutonku, líbil se mi tehdy víc Peg Perego GT3, ale ten právě otočit nešel…Stížnosti teda padaly i na tři kola, ale to už jsem si prosadila svou… :lol:

Jsem ráda, že moje poznatky někomu pomůžou ve výběru…Jsem za tu otočnou sedačku ráda i když třeba chvátám s malým k dr. a nechci, aby na něj foukalo (i když třeba zrovna žádná vánice není), on má často kašel, takže ho mám někdy radši otočeného na mě..

Ale je zas spousta těch, co nemají otočnou sedačku a vůbec jim to neva, takže záleží na každém, jak je náročný a co od kočárku očekává.. :-)

Přikládám foto úplně nejlepšího kočárku, Tob v něm na chalupě spí dodnes (má 2 a čtvrt roku), v lednu ho má přenechat bráchovi, ale nevim nevim, miluje ho, chodí dokonce rád spát… :lol:

Parádní kočár… :palec: Pořád tvrdím, že kdysi nebyl problém vybrat kočár… byly dva druhy - obrovský a ještě větší a hlavně byly kvalitní… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
5.9.10 10:14

Takže všem moc děkuji za pomoc při výběru kočárku… Právě jsem dočetla recenze na implast canu a opravdu to nevypadá na kvalitní kočárek - i když se mi pořád líbí… Takže ten škrkám.
No a teď už jen zvážím, zda má pro babičky velký význam, že u X-landeru nejde otočit sporťák proti směru jízdy, takže na mimčo neuvidí… Jinak mi teda vychází na prvním místě… :dance:
Pak ještě zvážím - pokud se tedy pro něj rozhodnu, jestli ho koupíme hned, nebo ještě počkáme, jestli ho třeba na přelomu roku neslevní - přece jen je to model 2010… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí