Zkušenosti s IUI

374
3.9.10 14:04

IUI

Ahojky snažilky a maminky i budoucí :)
prosím Vás o radu. S přítelem se snažíme už přes rok a půl o miminko, byli jsme už na vyšetření a u mě je vše v pořádku, ale u přítele ne :-( Bohužel máme líné spermíky a je jich málo . Byla nám doporučena metoda IUI a poté IVF. Napište mi prosím nějaké zkušenosti s IUI. Nikdy jsme na tom nebyli a nevím co nás čeká :-( :( . Myslíte, že u toho můžeme být oba ? Myslíte, že je tu nějaká šance že se to povede když máme problém jen se spermíkama. Máme z toho strach :cry: Prosím moc o radu nebo napsání Vaší zkušenosti. Budu ráda za cokoli. Zatím pa a snažilkám přeji hodně úspěchů a maminkám zdravíčko pro ně i pro ty nejmenší :) pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3480
3.9.10 14:25

ahoj a vítám tě mezi námi.Máme s přítelem to samé co vy.Máme pomalejší spermie,tak nám doporučili IUI,už mi ho 2-krát odložili,protože nám chybi jeden výsledek.A co vím,tak je úspěšnost malá,ale někdy to vyjde i na poprvé-u IUI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.10 14:31

Moje sestra byla na IUI několikrát a nic! Myslím že je tahle metoda zbytečná. Pak šla na IVF a zadařilo se hned napoprvé! Přeji hodně štěstí! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8078
3.9.10 14:50
Anonymní píše:
Moje sestra byla na IUI několikrát a nic! Myslím že je tahle metoda zbytečná. Pak šla na IVF a zadařilo se hned napoprvé! Přeji hodně štěstí! :kytka:

Určitě jak u koho,ale u nás tato metoda rozhodně zbytečná nebyla:-):-):-) taky jsme měli pomalé spermie plus ještě anovulační cykly a zachránilo nás toto.jinak nás taky čekalo IVF. Držím pěsti,ať se zadaří:-):-):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
3.9.10 14:51

ahoj, tinka, iui je uplne v pohode, nikdy som ho sice neabsolvovala, ale kopa kamosiek ano.

v prvom rade, ak mate pomale spermijky, tak pekne manzelika dopovat vitaminmi- selezin, ecko, to je totalny zaklad.

iui prebieha tak, ze doktor Ti kratko pred ovulkou zavedie kateter do krcku- vobec to necitit, je to ako bezna gyn prehliadka a cez ten kateter vstrekne dnu spermie, ktore manzel odovzdal cca 2 hodiny predtym- gyn z nich vyberie tie najschpnejsie.

oni ich vlastne vstreknu uplne blizko k vajcu, cize ich vydrzi viacej a maju podstatne kratsiu cestu.

a nepovedala by som, ze iui je zbytocne, kopa kamosiek takto otehotnela :srdce:

po zakroku ostanes cca 15 minut lezat a potom mozes robit vsetko normalne.

zelam vela stastia :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3480
3.9.10 15:19

souhlasím,taky mám kamarádky,kterým se to podařilo a zbytečné to není. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
3.9.10 15:25

držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
3.9.10 15:52

My jsme sice s manželem oba v pořádku (SPG má nadprůměrný), syna máme přirozeně hned na první pokus a u druhého nám to trvalo 1,5 roku a nakonec jsem otěhotněla po IUI.

Na IUI jsem byla 3krát a z toho jsem 2krát otěhotněla :palec:

IUI je stejně dlouhá a velice podobná návštěvě u gyndr. - je to otázka cca 5 min.
Partner u toho být určitě nemůže, protože se provádí na sálku ve sterilním prostředí, ale třeba ve vašem CARu na to mají jiný názor :nevim:

IUI bolestivá není, ale nesmíš být ve stresu a v „křeči“, čím víc máš zaťaté všechny svaly tím se dr. hůř dostává pře čípek :think:

Zbytečné to určitě není, mám několik kamarádek co při IVF neotěhotněly a u IUI ano :palec:

Držím palečky ať vám to co nejdřív výjde :hug: :hug: :hug:

Kdyby jsi chtěla ještě něco vědět tak klidně napiš :wink:

• Citovat
  • Upravit
374
6.9.10 08:59

Ahojky všichni !!! Mockrát moc Vám děkuji za Vaše odpovědi :) jste moc hodný. Člověk to potřebuje probrat a pokecat s dalšími budoucími nebo miminkami :) je pravda, že každá jsme asi trochu jiná a u každé to zrovna vyjít nemusí. U někoho se to zadaří napoprvé a stačí IUI a někdy je to na delší dobu a tato metoda nestačí :( Je to strašné to čekání :( Už rok a půl jsem naštvaná a smutná vždy když to dostanu - teď se zase těším až to budu mít - kvůli krvi , tak už se modlím ať to mám :D abych měla krev za sebou a mohli jsme se objednat. Nemáte někdo zkušenosti s Iscarem ??? Slyšela jsem že je to dobrá klinika, ale chtěla bych vědět zkušenosti i od druhých lidí . Jste na tom podobně jako já někdo ? :-( je strašné už koukat na tu jednu / na testu, že jo :cry: a co vy jak se Vám daří ? Přeju Vám moc zdravíčka a štěstíčka při snaženíčku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
6.9.10 09:11

Marti - zajdi SEM za holkama :wink:

• Citovat
  • Upravit
374
6.9.10 10:36

Děkuju moc Veru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
6.9.10 10:43

Holky jsou super, všechny chodí do CARu a mají určité zkušenosti!
Já jsem s něma pořád v kontaktu a když jsme se snažili tak mi byly veeeelikou oporou :hug: :hug: :hug:
Vždycky je lepší když si s někým popovídáš o stimulce, o vyšetřeních … určitě tě mezi sebe rády příjmou :palec:

• Citovat
  • Upravit
374
6.9.10 11:11

Super děkuji moc :) A co ty ? Už maminka tedy ?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
6.9.10 11:19

Jojo, dvojnásobná :mrgreen:
Karolínku máme po IUI :potlesk: :palec: taky jsme se snažili 1,5 roku a nakonec nám omohla právě IUI :palec:

• Citovat
  • Upravit
374
6.9.10 12:03

Fakt jo ??? Tak to mooooc gratuluji :)
po IUI ? No my na to máme s přítelem jít, ale čtu všude jak je to strašně málo pravděpodobné, že se to tohto metodou povede :( Tak máme strach . I když ty jsi mi teď ukázala, že i ta šance tam je :-) Kolikrát jsi na IUI byla ? Jestli se tedy mohu zeptat ? Nemám s tím žádné zkušenosti, tak nevím co nás bude čekat :-( A kolik pak je dětičkám ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí