Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ivča:
Ahojky Ivčo, tak co jak se ti daří a co prcek ? Už roste bříško ?
![]()
Ahojky,
u nás pohodka - malý jede na víkend k babičce tak budeme mít doma jen mazánka a to je pohoda ![]()
Co výsledky, už to máš?
Jee, tak budeš mít o jednoho čertíka méně o víkendu jo ?
Neboj on ti to pak vynahradí ![]()
jj už ano
Bohužel mi vyšly ureaplasma a chlamidye špatně, takže máme nasazené antibiotika na 15 dní
tak uvidíme jak se to zase potáhne dále ![]()
No snad ano, naštěstí nám řekla, že nás to nijak neomezuje a můžeme jít normálně na krev a pak do CARU. Tak jsme rádi ![]()
Děkuji moc
jsi hodná … ![]()
Ahojky Marti, těhotenství jsem od začátku snášela celkem dobře. Na začátku, hlavně mezi 2 - 3 měsícem mi tedy bylo blbě od žaludku, ale nezvracela jsem, naštěstí. Byla jsem ale dost unavená, takže jsem spala a spala. No a od druhého trimestru mám klid. Teď mě spíš trápí jiné problémy jako většinu těhulek - bolest nohou, kyčlí, tlak pod prsy, pálení žáhy, mletí se mimíska v bříšku, když je to nejméně vhodné, časté chození na WC - prostě jako důchodce týden před smrtí
. Ne, dělám si srandu, zase tak hrozný to zase není, ale oproti normálu je to změna. Ale přidávalo se to postupně, tak už jsem si zvykla.
Jinak ti přeji hodně štěstí a optimismu a věř, že se to brzy povede a budeš taky patřit mezi nás, těhulky
!!!
Ivča78 píše:
Ahojky Marti, těhotenství jsem od začátku snášela celkem dobře. Na začátku, hlavně mezi 2 - 3 měsícem mi tedy bylo blbě od žaludku, ale nezvracela jsem, naštěstí. Byla jsem ale dost unavená, takže jsem spala a spala. No a od druhého trimestru mám klid. Teď mě spíš trápí jiné problémy jako většinu těhulek - bolest nohou, kyčlí, tlak pod prsy, pálení žáhy, mletí se mimíska v bříšku, když je to nejméně vhodné, časté chození na WC - prostě jako důchodce týden před smrtí. Ne, dělám si srandu, zase tak hrozný to zase není, ale oproti normálu je to změna. Ale přidávalo se to postupně, tak už jsem si zvykla.Jinak ti přeji hodně štěstí a optimismu a věř, že se to brzy povede a budeš taky patřit mezi nás, těhulky
!!!
Děkuju moc Ivčo za podporu, jsi hodná ![]()
No musí to být něco zvláštního když víš, že v tobě vyrůstá nový človíček
Už se na to také moc těším ![]()
hlavně buď na sebe opatrná a posílám moc zdravíčka jak pro tebe tak pro mimíska
![]()
ahoj holky,mě čeká též IUI a co vím od svého doktora,tak 3.IUI ti ročně proplácí pojištovna jinak si to platíš sama.
Marti, díky moc, snažím se být opatrná, ale to víš, že spoustu věcí doma si musím udělat sama, ale dělám to stylem lenochoda, takže to snad jde
.
Beruško, nevím, jestli to teď nějak nezměnili, ale mě doktor loni v listopadu říkal, že pojišťovna (já jsem u VZP) proplácí IUI 6 x ročně. Nejsi třeba u nějaké jiné pojišťovny?
já jsem u metal aliance a letos mi řekl doktor,že proplácí jen 3.IUI.je možné že to má každá pojištovna jiné
Tak to asi tedy bude tou pojišťovnou. Však určitě nebudeš ani více než 3 IUI potřebovat.....
.
to víš že bych si přála,aby to vyšlo na poprvé,ale raději nad tím moc nepřemýšlím. ![]()
Ivča78 píše:
Marti, díky moc, snažím se být opatrná, ale to víš, že spoustu věcí doma si musím udělat sama, ale dělám to stylem lenochoda, takže to snad jde.Beruško, nevím, jestli to teď nějak nezměnili, ale mě doktor loni v listopadu říkal, že pojišťovna (já jsem u VZP) proplácí IUI 6 x ročně. Nejsi třeba u nějaké jiné pojišťovny?
Tak to chápu
mám kámošku a ta má za měsíc termín a už má bříško jak slonice
… Strašně jí to přeji, snažili se 5 let a z toho 4 roky s doktory - což je strašný !!!
Marti - toto jsem našla k té úhradě IUI ![]()
Jaká je úhrada zdravotní pojišťovny u inseminací?
Hradí jich šest. Je problém, že je u nich potřeba ultrazvukového vyšetření a pojišťovna hradí pouze čtyři za kvartál a sedm za rok. Jedno kolo může pár s případnými doplatky na léky a úhradou ultrazvukových vyšetření nad rámec pojištění stát kolem tisícikoruny.
Ještě jsem četla jeden článek a tam psali, že KAŽDÁ pojišťovna hradí 6IUI, ale jsou nově doplatky za UTZ, protože to nějak pojišťovny krouhly - prý je jich moc a je to nad rámec pojištění tak si to hradíš ze svého ![]()
Ahojky…mohu jen napsat to, že se nám s manželem nedařilo otěhotnět rok…a teď po třetím pokusu IUI čekáme v prosinci holčičku:-) Je to individuální, ale určitě bych neházela „flintu do žita“…přeju hodně štěstí…