Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, já mám za sebou dvakrát IUI a hned napodruhé se mi podařilo otěhotnět. Před IUI a i po něm jsem brala hormony, ale to bylo úplně v pohodě, nejsou to tak vysoké dávky jako před IVF, alespoň já osobně jsem nepozorovala žádnou změnu. Ještě jsem před IUI v přesně stanovenou hodinu musela jet na injekci, aby mi praskly folikuly. Na IUI jsme přišli ráno oba s manželem, manželovi odebrali spermie, já jsem tam asi hoďku a půl čekala a potom jsem na to IUI šla už sama, manža čekal venku. K zákroku samotnému - vůbec nic to nebylo, bylo to takřka stejné jako prohlídka u gynekologa, jen to trvalo trošku déle. Na poprvé jsem se moc bála, podruhé už vůbec ne, věděla jsem, že není čeho. Takže určitě jděte do toho, dnes už v CARu dokáží zázraky. Přeji hodně štěstí.
Ahojky Ivčo ![]()
mockrát také děkuji za radu
moc mi to pomáhá. Takže na podruhé ? Tak to je krásné
No zítra si mám ještě volat na výsledky a pak se jdeme objednat. Brala jsi nějaké vitamíny ? Četla jsem, že je dobré prý brát Calibrum baby plan a třeba Femibion , nemáš s tím nějaké zkušenosti ? Jinak moc děkujeme za info ohledně IUI
A vy jste ještě v očekávání nebo už je mimi na světě ?
Jinak moc gratuluji ![]()
Já jsem byla na 3 IUI a otěhotněla jsem u 1.IUI, ale to nakonec nedopadlo
a Karolínku máme po 3.IUI!
Určitě to funguje ![]()
Máš nárok na 6IUI ROČNĚ tak proč to nezkusit
, když bude nejhůř tak do IVF můžeš jít vždycky!
Před každým těhu jsem brala Calibrum a kyselinu listovou.
Dětičky jsou viz. metříky ![]()
Aha, tak to jsem nevěděla, takže máme nárok na 6 IUI za rok
no to je pravda, proč toho tedy nevyužít … Dnes jsem si koupila Calibrum baby plan , myslíš, že to můžu začít brát rovnou teď i když ještě nejsme objednaní na IUI ? Jinak mi je moc líto, že po tom 1. IUI to pak nevyšlo
ale zase ti to teď Karolínka vynahradí že ??
nezlob se jsem tu nová - metříky - copak to je
já nevím ![]()
Jéééé, já se nezlobím ![]()
Metříky jsou pod každým příspěvkem - mám 2 jeden pro Karolínku a jeden pro Kubíka. Možná to nemáš zaplé ![]()
Když si otevřeš diskuzi tak úplně navrchu vpravo je Zobrazovat/nezobrazovat podpisy a na to když klikneš tak uvidíš metříky jiných uživatelů - holky tam mají cykly, snaženíčko, dětičky, těhu …
Calibrum určitě začni brát, tím nic nepokazíš ![]()
Pojišťovna ti hradí 6IUI ročně, ty si platíš simulaci, léky na udržení těhu a poplatky co má CAR.
IVF ti pojišťovna hradí JEN 3 a potom každé další IVF stojí cca 100 tis. takže pokud to půjde určitě bych zkoušela IUI a až bude „nejhůř“
tak bych šla do IVF.
Doplatky za stimulaci na IUI jsou různé - je to od pár desítek korun po pár tisíc.
No a u IVF je to kolem tisíců - co vím tak holky říkaly, že je to od 20. do 30. tis. ![]()
Kdyby jsi chtěla ještě něco vědět tak klidně napiš
![]()
děkuju mockrát
Máš nádherný dětičky
opravdu
to máte doma veselo, že jo ? ?:D
No zítra volám na výsledky, tak budu zase o něco chytřejší
bojím bojím ,ale snad to bude ok . Je strašné to čekání ![]()
Díky ![]()
Jsou to naše zlatíčka, ale někdy je to doma o nervy ![]()
Čekání je opravdu šílené!!!
Ať máš zítra jen samé dobré zprávičky a co nejdřív se začneš připravovat na IUI ![]()
Už jsi byla na laparce nebo na HSG (rentgen průchodnosti vejcovodů)?
To taky není špatné vyšetření před IUI ![]()
no teď mi doktorka dělala chlamidye atd. nevím zda-li to k tomu udělala také , ale dělala to na více věcí , ale nevím na co všechno
zítra mi to všechno řekne, tak se uvidí . Děkuju moc za držení palečků
zítra napíšu jak to dopadlo.
No sice to jsou nervíky, ale už se nemůžu dočkat až se to povede a bude to všechno v pořádku . A co 3 děťátko neplánujete ?
![]()
Nene, kdyby bylo druhé chlapeček tak asi jo, ale protože už mám vysněnou holčičku tak do třetího určitě nejdu!!!
Naše děcka jsou takové dost akční takže mě stojí mooooc nervů ![]()
Karolínka v 8 měs. začala chodit, Kubík to je nezřízená střela a když jsou dohromady tak to je i tornádo proti nim nic
![]()
Ale neměnila bych ![]()
Někdy jsou i hodní ![]()
Karolínka omylem v kočárku, Kubík v klidu, žádná rvačka … no zlatíčka ![]()
Marti, jsem zatím v očekávání, v šestém měsíci. Těhotenství probíhá v pořádku, ťuk, ťuk, ťuk
. Jinak před otěhotněním jsem brala samostatně kyselinu listovou a po otěhotnění už Femibion, ty hormony, co mi nasadili v CARu a utrogestan na udržení těhotenství. Určitě jděte do toho, IUI není nijak náročné, ani časově ani jinak, já jsem moc ráda, že jsem na něj šla.
Verunka : Jsou fakt úžasný dětičky, jsou nádherný !!!
opravdu
. Gratuluji moc ![]()
Ivča: 6 měsíc to je krásný
tak přeji moc moc moc zdravíčka
pro tebe i pro miminko
už víte co budete mít nebo si necháte překvápko ? Děkuji moc za rady, no už se nemohu dočkat až na to půjdeme
trvá to věčnost to čekání ![]()
Marti, hlavně to chce být v klidu, i když podle vlastní zkušenosti vím, že to není lehké. Já jsem do toho druhého IUI nevkládala moc velké naděje, ale byla jsem tak nějak psychicky v pohodě (k tomu moc pomohl jeden super doktor v CARu, dodal mi naději a optimismus), a to si myslím, že taky moc pomohlo. Zatím nevíme, co čekáme, asi si to už necháme jako překvápko
.
JJ Ivčo , máš to moc krásně popsané v deníčku ![]()
No vím, že je to o nervy, ale musíme se držet
Uvídíme snad to bude v pořádku . Tak tedy bude překvápko ?
Jeee, já nevím jestli to pak vydržím si to neříct i když přítel by byl pro překvápko také
No uvidíme jak to všechno dopadne. A jak snášíš těhotenství - dobrý ? ![]()
Verunka :
Ahojky Verunko, tak co dětičky ? A jakpak se vede ?