Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosím o radu… ![]()
Vybírám kočárek, a bohužel nevím na co přesně bych měla koukat…
Líbí se mi kočárky X-lander a Implast…
Prosím o radu, který je nej, nebo o nějaké zkušenosti s těmito značkami… ![]()
Záleží, kde s ním budeš jezdit
.
Mně se taky líbil Xlander, ale měla jsem strach z malé korbičky. Tak jsem radši koupila jiný a jak jsem teď ráda. Xlander má (nebo ten co jsem chtěla měl) korbičku dlouhou 72-74cm a tam by se mi Mája už teď nevešla. A to zdaleka ještě nesedí a nemá zatím ani fusak.
mě x.lander přišel na živo hrozně malý, já bych do něj nešla i když názory se budou opět lišit..
Mi mely oba a za sebe muzu rici:
Implast uz nikdy vic, leda za polovicni cenu. Navic sportak je zalostne maly, v osmy mesicich se mi tam maly nevesel. Kdyz jsem ho dala do lehu, tak mel hlavicku az na boudicce, ze byla z venku videt boule. Pak se mi nepodarilo nacpat fusak do nanozniku a museli jsme dokupovat uni. Ona ta velikost sportaku je logicka, kdyz se na nej pouziji komponenty z korby. Kolecka zacala cca po dvou mesicich smajdat. Nakonec jsme ho prodali a koupili prave X landera Xa sportak a maximalni spokojenost. Po vic jak roce jezdeni, jsem rada, ze ho mame. Pohodlny, lehce ovladatelny. Je pravda, ze ma malou korbicku, mi bychom se do ni mozna stezi vesly ve 4mesicich.
Kdyz to shrnu, Implast uz nechci nikdy videt a X landera bych klidne koupila znova. Navic ted nove verze maji vymakanejsi sportaky a vypadaji o hodne lepe.
Já nevim, ale zase řídit se jen velikostí korby taky není dobrej nápad, my šli do spoŕťáku ve čtyřech měsících a to proto, že chtěl malej vidět ven, korba ho jaksi neba…Ale je fakt, že náš sporťák nemá chybu a je vhodny od narození, tak na to bych spíš koukala já..Aby šel až do lehu, otočit proti směru jízdy a byl dostatečnědlouhý, my máme 93 cm a malej v něm ještě občas spí (má 27 měsíců a nic mu nevisí, vejde se krásně), taky jsou děsný ty verze, kdy se u sporťáku polohuje jako skořepina, takže když dítě leží, má nohy nahoru - to musí být děsný…, no a kolečka samozřejmě nebrat ty pidi dvě malý vepředu…Každé dítě, ať narozené v létě, nebo zimě, bude min. jednu zimu (spíš dvě) v kočárku a je docela sranda pozorovat ty vzteklé mamky s těmito kočárky, jak někde uvíznou v závějí jak velryby..Jestli 3 nebo 4kolka, to už je jen a jen o designu - každému se líbí něco jiného…Ještě bych teda nechtěla kočár s pidi košíkem, to je taky důležité..Korbička je dočasná záležitost, ale protože je první, mají všichni tendenci podle ní vybírat celý komplet a pak se trápí, další dva roky se sporťákem na prd - ale je to můj názor…Nikomu necpu..jen jsem to tak vypozorovala… Přeju hodně štěstí při výběru, co já se načetla recenzí a zkušeností, než jsme šli do naší Teutonie Spirit S3… ![]()
Každopádně z těch tvých dvou, určitě spíš X-Lander, kámoška má XA a je supr, ale nejde otočit sport. sedačka, to mě by od odradilo, ale jinak bomba kočárek..
Přikládám foto synka v 7 měsících - podotýkám, že už lezl a uměl si sám sednout..byl stejně leden, takže v kočárku takhle úplně seděl málo, spíš procházky prospal, ale hodně byl v té mezipoloze - pololeh-polosed, to byl spokojený.. ![]()
Bongiorno, tez jsem to chtela napsat, ona se resi hlavne korbicka, ve ktere je miminko plus minus pul roku a sportak se zanedbava, pri tom v tom muze dite travit az dva roky.
Mi byly presne ten pripad, ze jsme resili korbu a pak jsme u prviho kocaru byly zoufaly ze sportaku.
U toho X landera jde sportak jen po smeru, Implast sel i obracene, ale bylo to k neurizeni, veskera vaha byla na prednich kolech a krom toho, ze byla fakt fuska vyjet na chodnik, tak to desne rasilo podvozek, ktery se tim rozvrzal.
Děkuji za reakce. Je pravda, že jsem taky koukala spíš na velikost korby, a právě ten názor přehodnocuji…
Je fakt, že tam bude jen chvilku…
Každopádně chci kočár, nejlépe tu trojkombinaci, kde je zvlášť sporťák, korba i sedačka do auta… Ty se mi líbí nejvíc… A od tříkolek mě odrazuje kamarádka, prý měla neustále obavu o stabilitu, aby se nepřevrátil…
Tak teď nevím… Už jsem se radovala že budu rozhodovat mezi dvěma značkama a zase nic… ![]()
Každopádně díky za jakýkoliv postřeh…
![]()
kamarádka a švagrová mají x-landra a nemůžou si ho vynachválit, má samozřejmě nějaký mouchy, třeba mě se úplně nelíbí polohování sportovní sedačky a je malá korbička, ale co se týká poměr cena výkon, tak myslím je super. My máme maxi cosi, což mi v něčem přijde s x-landerem hodně podobný, ale ten náš je rozhodně těžší, v zimě jsem se s ním pěkně natahala, ale jinak taky super kočár ![]()
Ahoj,
já jsem taky původně koukala na x-lander, ale pak převážily plusy na Bambi ozon. jak větší korba tak i sporťák je velký a jde otáčet obojí - vlastně i sedačka po směru i proti směru. na sporťák jde dát i bouda z hlubokého - což je dle mého výhoda na zimu. ted ještě běží akce v Jihlavě, že v ceně necelých 11000 jsou dva podvozky (pevná kola a druhý má přední hýbací). je toho ale na trhu tolik, že kdyby člověk stále hledal, tak se asi nerozhodne.
Vvvv, je důležitý si uvědomit, co od kočárku chceš:
to je třeba si ujasnit a pak ti už spoustu kočárků vypadne a máš zúženější výběr ![]()
Anastázie - přesně, další průšvih jsou totálně neatestované autosedačky, ale co..hlavně že jde nacvaknout na podvozek…
na to bych taky koukala a hodně…Co se autosedaček týče, vždy jen to nejlepší…Maxi Cosi Cabriofix jde přece na tolik kočárků, i na náš - naštěstí, sice teda s adaptérem za 800,–, ale jde…
No, jako já mám tak nějak jasno co bych chtěla, ale zatím jsem nic takového nenašla… Teď jsem hledala sadu x-lander a docela mě odradila cena. celá sada stojí 20 litrů a to už mi příjde zbytečně drahé… ![]()
Chci otočné přední kolečka, ale aby byly větší, nejlépe zvlášť korbu, autosedačku i sporťák - na jeden podvozek, nafukovací kola, sporťák posměru i proti, narodí se v únoru, takže korbu využijeme třeba do podzimu a pak bude stačit sporťák… teda aspoň si myslím…
A cena tak max 13 - 15.000,–
vvv a neprodávají se ještě starší verze? Protože švagrová měla taky sadu, teda bez autosedačky a vyšlo ji to tuším kolem 11000…
Vvvv pokud máš jasno, že chceš x-lander (a podle mně je to dobrý kočárek, taky jsem ho chtěla, ale nakonec potřebuju lehoučký do města, četla jsem o něm různé diskuze a nikde ho nikdo moc nehanil), tak se zkus podívat třeba na MMB, třeba bys koupila použitý sporťák a novou korbičku nebo spíš opačně, určitě tam najdeš nějakou výhodnou nabídku.
A na velikost korbičky bych v tvém případě tak nehleděla, mimi se narodí v únoru, ve fusaku bude malinké a na další zimu už bude moct jít do sporťáku.