Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Podle me nemusi byt zabalene, to je spis pro Tvuj pocit bezpecnosti. Jinak jestli letite i se synem, tak to snad na trojsedacce nejak date ![]()
Zalezi od spolecnosti, za dite do 2let se neplati, nauctujou ti to ale jinak. Napr. jako vystaveni letenky apod. Napr RyanAir uctoval 20Eur, SmartWings tusim 490. To je asi cena za ten kocar zdarma.
A u odbaveni skus poradat, aby jste mohli mit vsechny 3 sedadla pro sebe. Jestli maji volno, daji ti je.
Ja si myslim taky ze se to nejak zvladne. a nejake tipy na prasky do letadla? preci jen letime poprve tak neco mit v zaloze..
Ja si myslim taky ze se to nejak zvladne. a nejake tipy na prasky do letadla? preci jen letime poprve tak neco mit v zaloze..
Dostaneš u odbavování lístek na kočárek, máš ho u sebe až k vstupu do letadla, tam si ho letuška vezme, pokud je rozložitelný na víc částí, dají na každou část lístek. Nic se za něho neplatí. Letěli jsme s dvouletým synem dvě a půl hodiny a zvládl to dobře, seděl na klíně.
Prášky nevím, ale nesmí být žádné tekuté léky na palubě, jen snad nějak speciálně zabalené atd, ale to asi víš, jinak dává se napít nebo lízátka dětem kvůli ouškům
@Katrin2 píše:
Letime vlastne ja, pritel a jeste syn 4pul roku a mala 6 mesicu..a mela by to byt jen hodina a pul cesty.si myslim ze to nejak zvladnu z malou na kline..A kufry se musi balit do folie nebo nemusi?
nemusí, ale je to lepší ![]()
My jsme kočárek odevzdávali až v tom tubusu, těsně před nástupem do letadla (nebo přímo na přist. dráze - když tam tubusy nebyly) a pak jsme ho taky hned po vystopuení z letadla dostali.
Jinak léky do letadla si neber, to ti tam nedovolí vzít. Jen jídlo a pití pro dítě. Jestli máš nějaké nosítko pro mimi, nebo šátek, tak si ho vezmi sebou a můžeš ho mít v nosítku během cesty, aspoň ho nebudeš muset držet pořád v náručí ![]()
@Katrin2 Letěla jsem s dvojčatama, když jim bylo 6měs. K letadlu jsem s sebou brala kočárkovou konstrukci a autosedačky na adaptérech (autosedačky jsem pak s sebou brala přímo do letadla) a v extra zavazadle jsem měla složené sportovní sedačky. U odbavení jsem jim jen nahlásila, že je to část kočárku a nepočítali mi to do kiláže
vyšli mi vstříc, nebyl absolutně problém ![]()
Litam do Anglie pravidelne, zalezi od spolecnosti se kterou poletis, nektera povoluje napr. autosedacku primo na palubu do letadla, nizkonakladovky ne. Litam s Ryanairem a tam to chodi tak, ze za mimco do 2 let se plati 20 liber 1 cesta (takze 40 zpatecni) a muze se vzit bud kocar nebo autosedacka, pokud chces obojit tak se musi doplatit. Kocar nebo autosedacku (jak si zvolis) muzes vzit az tesne k letadlu nebo nechat odbavit hned na zacatku, zalezi na tobe. Pred vstupem doletadla nechas pod schudky, oni to pak ulozi do zavazadloveho prostoru. Jinak doporucuji do letadla napr. nositko, kdyz mi prcek nechce usnout na kline a uz je unaveny a otraveny tak ho soupnu do nostika, na chvili si stoupnu a on zabere.
Ahoj, s kočárkem jsme letěli několikrát, pokud bylo více kočárků, nechali nás s ním dojet až k letadlu a dali ho pak ke kufrům do zavazadlového prostoru. Po přistání přijel kočárek s kufrem na páse. Dvakrát jsme letěli mimo sezonu a bylo minimum malinkých dětí a tedy kočárků a vzali nám ho až do letadla, po přistání jsme do něj přímo malou posadili nebo položili- jednou spala.
Leky si na palubu samozrejme vzit muzes. Autosedacku pouze pokud se vejde do ulozneho prostoru nad hlavou. Na prednich sedadlech nebo na sedadlech nad kridly (kde jsou mj. nouzove vychody) se s detmi obvykle vubec sedet nesmi. Za kocar neplatis, pokud s tebou cestuje dite do dvou let. Balit ho nemusis. Bud ho muzes poslat rovnou s kufrem nebo ho nechas az pred vstupem do letadla. Jidlo muzes mit normalne s sebou, piti jenom pro dite a bacha, pouze v detske lahvi ci hrnku. Origos baleni treba jupika apod. ti pustit nemusi.
@teredes já jsem vždy měla autosedajdy uvnitř letadla a děti v nich
jen na přistání a vzlet mi je letušky vzaly, jednou je neměly kam dát, tak je připoutaly vedle mě.
Letěla jsem s autosedačkama několikrát