Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@eshta jj, ja jen shrnula svou zkusenost. Nam ji prave pokazde sebrali s tim, ze by nebyla v letadle kam ulozit (tesne se nevejde do te pixly nad hlavou).
@teredes Já mám zase zkušenost že se děti naopak dávají na ty přední sedadla, aby mohly víc řádit - je tam víc místa a často i širší sedačky. Ale my tam teda nebyli, letadlo bylo tureckejch aerolinek a ani jsem se nic tak složitýho nepokoušela domlouvat (anglicky umím, ale tý jejich angličtině jsem teda moc nerozuměla
)
@karolina_a_betuska ono opravdu asi zalezi, proto jsem taky psala obvykle. Ja tam deti videla jen v takovych kosich a to u zamorskych letu. V mensich letadlech nam bylo vysvetleno, ze nikde, kde jsou nouzove vychody, nesmi byt deti (mysleno do dvou let, na kline). Letame s detmi nekolikrat rocne, obvykle esyjet, obcas british airways. Alewspon zakladatelka vi, co ji vse muze potkat ![]()
Ahoj, my letěli letos do Bulharska. Při odbavení vás vezmou přednostně, takže vás ostatní pořádně proklínají. Kočárek si sebou můžeš vzít až k letadlu, tam si ho převezme letištní obsluha a dá nejspíš ke kufrům. Já doporučuji z kočárku sundat všechny plyšáky a cinkrlátka. Po přistání nám kočárek zase vyndali, je paráda že nemusíš tahat s prckem. Na zpáteční cestě jsme do košíku dole narvali deku, ručníky a a pár špinavých věcí. Protože jsme docela dost nakoupili a vejít se do 2krát 15 kilo, fakt nelze. Dítě do 2 let není bráno jako cestujicí, proto na něj nemůžeš brát ani zavazadlo, což je pěkně na prd.
@Natule No tak když nemá letenku, tak holt nemá zavazadlo… ale uznávám, že je těžký to sbalit.
Ale nás teda přednostně neodbavovali ani nepouštěli do letadla, asi je to jak kde.
Ahoj holky. Potřebuji poradit. Dětské zavazadlo necháváte odbavit, nebo ho berete jako kabinové? Myslím takové ty dětské kufříčky s obrázkem na kolečkách. Děkuji.
Ahojda, můžeš si ho vzít jako příruční zavazadlo, ale počítej s tím, že půjde přes rentgen, takže žádné krémy, šampóny, nůžky…atd. Záleží na to tobě, jestli se stím chceš tahat nebo ho raději odbavit s kufry. ![]()
Holky, braly by jste skoro 3-letému dítěti na dovolenou kočárek? Asi né, že?
@karolina_a_betuska píše:
@Natule No tak když nemá letenku, tak holt nemá zavazadlo… ale uznávám, že je těžký to sbalit.
Na to se chce ale opravdu zeptat. Někdy má za poplatek cca 1000kč infant na kiláž nárok (10kg)
Myslim ze to zalezi na spolecnosti, my jsme leteli s lufthansou a tam ma dite do 2 let narok na kabinovy zavazadlo (treba prebal. taska) a na svuj 23kg kufr ![]()
Holky to jak my letěli poprvé(bez děti) tak samo nezkušenost. My si nakoupili každý jednu flašku s pitím pač jsme věděli, že v tom prostoru kde se už čeká na letadlo budeme ještě dlouho čekat a chlap u kontroly tak to nám tady nechte a byli jsme bez pití. V tom prostoru sice je automat, ale neměli jsme drobné a tak jsme sušili až do letadla. Letos letíme i s dítkem a tím bych se chtěla zeptat.Luky bude mít dva roky a psaly jste tady o ouškách jak to tedy je
mám mu dát lízatko, s tím nemám zkušenost. Díky za radu.
Když jsme letěli letos s malým byl mu rok a pul tak měl sice dudlik při vzletu ale doporučili nám koupit gumové medvídky
a jinak cestovat s malým byla úplná pohoda let trval 3hodky a chvíli spal a jinak si hrál s auty a Koukal na tablet
@gsimča Lízátko mu dej, ať nemá zalehlé ouška, nám třeba vždy před vzletem rozdávaly letušky bonbony…všem i dospělým ![]()
Holky díky letíme s klukem poprvé a mám docela obavy jak to klíma bude snášet, my jak tam byli posledně tak to byl docela šok, ale jak se všude píše jak rodiče létají s dětmi na dovču a vše je Ok tak jsem klidnější.
Cumlík nemáme od mala, máme paleček
,ale koupím mu i ty medvídky i lízatko tak uvidíme na co si šáhne. ![]()