Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím o radu. Letíme do Řecka 2 dosp. a dítě 20 měs. Já i manžel chceme mít na palubu příruč. zavazadlo do 5 kg.Jak je to s taškou, co mi visí na kočárku?
@smutná máma píše:
Prosím o radu. Letíme do Řecka 2 dosp. a dítě 20 měs. Já i manžel chceme mít na palubu příruč. zavazadlo do 5 kg.Jak je to s taškou, co mi visí na kočárku?
ais bude záležet na lidech. jako správně by mělo být jen 1 zavazadlo…ale já běžně mívám batoh, kterej má přes 5kg určitě, k tomu ještě větší dokladovku, ajednou ještě k tomu takovej mini batůžek, a vždycky mi to v pohodě prošlo. nepočítám mikinu, kterou mám vždycky v ruce ![]()
@slavuska1 no,jsem tedy zvědavá…Ale kabelku nikdo ženám jako příruč. zavazadlo nepočítá, ne? prostě každá ženská má to 5kg příruční + ještě kabelku nebo dokladovku, jak píšeš ty
@smutná máma píše:
@slavuska1 no,jsem tedy zvědavá…Ale kabelku nikdo ženám jako příruč. zavazadlo nepočítá, ne? prostě každá ženská má to 5kg příruční + ještě kabelku nebo dokladovku, jak píšeš ty
v reálu to nepočítají, jak je to psaný, to netuším. a neváží to, tak tu váhu 5kg řešit nemusíš ![]()
@smutná máma
Při odbavení to budes mít na kočáru a před vstupem sundáš a vezmeš na palubu. Chtěla bych vidět toho, kdo by si dovolil ti něco říct.
Kabelka se jako příruční, pokud nejde o lowcost nepočítá. Vždycky je v podmínkách napsáno 1 příruční zavazadlo a taška na notebook nebo kabelka.
@slavuska1 @Janina81 díky za rady. A ještě mám dotaz, kočárek mám raději zabalit? travel service to má v přeprav. podmínkách pro případ reklamace…Buď velký pytel nebo strečfolie?
@smutná máma
Ja nikdy kocar nebalila. Ale staci vzit pytel velky na odpadky a strcit to tam pred vstupem do letadla.
Zdravím, potřebovala bych se zeptat na vaše zkušenosti, jak je to s kočárkem u Ryanairu, nenašla jsem u nich v podmínkách. Mám dceru 2 a čtvrt roku, chceme vzít golfky - lze i pro takto „velké“ dítě, nebo jen do dvou let?
A druhý dotaz, počítá se kočárek mezi palubní zavazadla? Budeme mít totiž na každou osobu palubní zavazadlo (i děti) a kočárek je navíc. Vezmou nám ho, nebo máme smůlu? Uf, první let s dětmi, tak jsem trochu zmatená ![]()
@Annci
Kočárek se nepočítá jako palubní zavazadlo.
https://www. ryanair. com/cz/cs/uzitecne-informace/centrum-pomoci/nejcastejsi-dotazy/cestovani-s-detmi#0-7
dotaz mohu si vzít vybavení pro kojence
@Annci ahoj, normálně se zeptej jejich podpoře na konkrétní let, to je nejjistější. V zásadě se nám ale ještě nestalo - litame s kočárem intenzivně a s kdekým - že by někdo řešil věk dítěte (už jsem potkala i mnohem starší) děti anebo že by nebylo možné předání při nástupu a výstupu z letadla. Je to standardní služba i u nízkonákladovek. Stejně jako to, že kočárek není zavazadlem.
https://www. ryanair. com/cz/cs/uzitecne-informace/centrum-pomoci/nejcastejsi-dotazy/kontaktujte-nas#0-2
@elibro @Janina81 Děkuji, pro klid duše zavolám
Věřím, že transport proběhne hladce, přežijeme a navzájem se nepozabíjíme ![]()
@Annci Nz, užijte si to
hlavně to chce se vybavit zobáním, pitím, seriálem na telefonu, hračkami na sezení… Přežijete:)
@Annci píše:
Zdravím, potřebovala bych se zeptat na vaše zkušenosti, jak je to s kočárkem u Ryanairu, nenašla jsem u nich v podmínkách. Mám dceru 2 a čtvrt roku, chceme vzít golfky - lze i pro takto „velké“ dítě, nebo jen do dvou let?A druhý dotaz, počítá se kočárek mezi palubní zavazadla? Budeme mít totiž na každou osobu palubní zavazadlo (i děti) a kočárek je navíc. Vezmou nám ho, nebo máme smůlu? Uf, první let s dětmi, tak jsem trochu zmatená
Kočárek můžeš vzít i 5 ti letému, když potřebuješ. Brala jsem ho i na 4 léte, aby jsme večer mohli vyrážet a holky spaly v kočárku. Měla jsem Cybex Onyx.
KOČÁREK Ti seberou těsně před nástupem do letadla a v destinaci Ti ho většinou vyhodí před letadlo na plochu. Nikdy jsem za nej neplatila navíc.
Mohu mít také tady otázku.. zkušenější cestovatelky snad poradí
Letíme letos s malým prvně k moři. Chceme brát také golfky, ale mysleli jsme jestli není možnost, si je doma prostě stahnout stahovackou a nechat je odbavit společně s kuframa? Že je nepotřebujeme brát až k letadlu, bereme je jen pro případ delších procházek. Odbaví nám je společně s kuframa a nezapočítají je do váhy? děkuji předem za všechny rady
![]()
@wlčice ahoj, do váhy by se počítat neměli.
Na přepážce vám je označí a pošlou vas na Nadrozmerna zavazadla. Tam je dáte na pás, oni je zkontroluji RTG a to je vše.
Ale je lepší, když si je vezmete s sebou do letadla. Vyhnete se případnému zničení. Občas se nestihnou naložit a nemusí s vámi letět.