Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@PetuleS1 tak to jsi mi moc nepomohla ![]()
Ale tak aspon rekni, z jakycj kocarku jsi vybirala a proc to vyhral zrovna tenhle ![]()
Tak já hlavně koukala na vzhled
vybírala jsem jen mezi tímhle a Kinderkraft Prime. A tedy hlavně jsem koukala na sporťák. Tenhle má dobrý polohování, je na pásek a nemá tři základní polohy jako většina. Odpružení taky celkem dobrý a lehce se s ním manipuluje. Jen korbička je trochu menší. Brzda jde lehounce zaslapnout. Trochu trvalo než jsem sehnala adaptéry na autosedačku, samostatně moc k sehnání zatim nejsou (máme cybex). A kvalitou na tom není špatně za ty peníze ![]()
@PetuleS1 Ja také přemýšlím nad koupí tohoto kočárku…tento se mi moc líbí, ale nikde k němu není žádná recenze, tak váhám
Nemůžu se rozhodnout mezi Rikem a Gmini grand.. kočár vybírám pro třetí dítě, takže mi jde hlavně o hlubokou korbu, sporťák už mám.. nemohla byste mi prosím změřit nebo aspoň říct pocitově, jak velká je ta korba? Píšou, že má 76cm, to mi přijde dost málo..A další věc, není kočár příliš těžký? V parametrech uvedeno, jak má lehkou hliníkovou konstrukci a pak váží podvozek bez korby 10kg a korba dalších 5kg… to jsou dvě věci, co mě odrazují
ale jinak je moc krásný a cena skvělá
Škoda, že není nikde v mém okolí žádný obchod, kde se dá vyzkoušet…A vy jste prosím vybirala také jen pres internet nebo jste ho někde viděla na živo? Díky moc. Omlouvam se za román
![]()
@DiváBára vybírala jsem naživo, nechtěla jsem riskovat
korba je opravdu takto velká, nebo tedy spíš malá
když sem ji měřila měla na dylku těch 75 (vnitřní rozměr) a zrovna široká taky není, bohužel mám teď kočár ve výšce a sama ho nezvládnu sundat abych třeba i pro větší představu nafotila. Ale je fakt že teď ty korby jsou většinou velikostně 75-80cm takže jsem to nějak neřešila. Gmini grand jsem taky viděla naživo a za mě bych šla raději do Rika, gmini je strašně nízký a co sem koukala tak ten vnitřní rozměr je těch 78 takže velký rozdíl v tom není
jinak na živo je Riko fakt peknej
těch 10kilo podvozek má ale je s ním fakt lehká manipulace, když sem s ním jela nebo ho skládala a přenášela vůbec mi to nepřišlo.
@PetuleS1 To je super, že jste si mohla vyzkoušet a osahat
Začínám se přiklánět k Riku, tak kdybyste náhodou měla čas a mohla nafotit, budu vám moc vděčná
A ještě otázka k látce, zdá se vam pevná a kvalitní? U Gmini mi látka přijde tenká…moc díky ![]()
@DiváBára látka mi pevná přijde, je fakt že jsem neosahavala kazdej kočár takže nemám s čím extra srovnávat ale tenká mi nepřijde
tedy aspoň ne na stříšce, o fotky se pokusím ![]()
@PetuleS1 Moc děkuji
A ještě jedna otázka ke konstrukci- zda se vám dost pevná? Manžel když koukal na fotky kočárku, tak se mu nezdála ta tenká konstrukce a kola… vím, že by měly být nafukovací, ale vypadaji jak gelové na první pohled ![]()
@DiváBára pevná je, i z toho důvodu sem ho brala, já chtěla kinderkraft Prime ale když sem ho měla v ruce tak konstrukce hrůza u tohohle fakt supr
kola vypadají jako gelová ale jsou nafukovací a i dost velká
@PetuleS1 Tak mám taky objednáno, snad nebudu zklamaná
A jakou pláštěnku jste k němu kupovala? stačí univerzal?
Určitě ne
pláštěnku zatím nemám ale jestli můžu doporučit tak na www.petto.cz vyhledejte pláštěnky, tam napíšete jaký typ kočárku máte a oni vyberou tu nejvhodnější
taky mám v plánu tam kupovat
a zkušenost s tímto obchodem super, sehnali mi tam i adaptér na kočár
koukala jsem že momentálně stránka nefunguje ale určitě ji rychle zase rozjedou ![]()
Holky a co jste k tomu kupovali za autosedacku? Nevo jste nechali original?
@Kacabacka já koupila cybex aton
adaptér na ni je za 600
u autosedačky sem si dala záležet na kvalitě a bezpečnosti což ty originál moc nejsou ![]()
Tak pořád řeším…
buď tenhle nebo se mi líbí ještě Roan Esso. Ten má délku korby dokonce 83 cm. Polohování u sporťáku sice jen ve 3 polohách, ale to by mi tak nevadilo.