Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Teutonia Elegance?
Přidejte zkušenost s Teutonia EleganceAhoj Jano, osobně s tímto kočárkem zkušenost nemám, ale vypadá opravdu luxusně. možná pouze jedna poznámka - pokud s ním plánuješ jezdit hodně v MHD, tak je příliš těžký… ale vím, že to není přesně to, na co ses ptala, takže se omlouvám, že jsem si to neodpustila ![]()
Ahoj Jani, ja mam termin v kvetnu, a zrovna dnes jsme si byli objednat kocarek, koupili jsme taky Teutoniu, ale Fun system 09. Ma to pohyblive (i mozno pripevnit) kolecka vpredu, je to vlastne kombinovane (i golf), je mozno do toho koupit korbicku nebo tasku (tu mame my), a da se na nej dat sedacka Maxi cosi a Römer anebo primo znacka od Teutonie. Mam ho z Rakouska, a pri koupi vsech tech vymozenosti neni nejlevnejsi (ale dalsi kocar uz neni potreba), ale je to fakt ferari, a tu pul hodku co jsem se s nim projizdela po obchode, jezdil perfektne, nejlip ze vsech znacek a typu co tam meli, i je docela skladny. Uvidime, jak to bude v terenu, ale uz je objednany a jsem spokojena, tak snad mi ta spokojenost vydrzi. Je to sice popis jineho typu nez jsi chtela, ale znacka je perfektni. ![]()
Ahoj holky, díky za odpovědi
.
Nozu: bydlím na malém městě, kde MHD nepoužívám, takže tohle odpadá.
I kdybych jezdila, tak bych používala golfáč s nasazenou korbičkou.
Kathulo: S funem jsem nejezdila, ten v obchodě neměli, ale se spiritem a mistralem a právě elegancí a jsem na 100 procent rozhodnutá pro teutoniu. Byla jsem z nich nadšená. Původně jsem měla vybranou trojkolku esprit, protože se mi na netu hrozně líbila, ale v obchodě mi přišla trošku vratká. Mistral byl parádní. Otázku korbičky nebo vložné tašky ještě nemám vyřešenou, teď musím zvolit typ…
Ta Elegance se mi hrozně líbila, ale říkám si jestli to není pro mě není trošku extravagance. Teď jezdí spíš sportovní kombinace a tohle je klasickej kočátek na velikých kolech… Když jsem s ním ale pojezdila po obchodě, tak maximální spokojenost. Uvidím, jestli se ozve někdo, kdo s ním má osobní zkušenost.
Oproti mistralu totiž houpe a košík na nákup je taky dobrá vychytávka.. Vzala bych si tmavou barvu s vložnou taškou. S taškou to vypadá takhle http://cgi.ebay.de/…zubeh%C3%B6r?…
Jana
Kathulo, kde jsi objednávala, nebylo to v Baby one v SCS? Jana
Ne,ne, v Rakousku bydlim, a mame primo ve meste Kiku, a tady objednavaji a prodavaji i kocarky, takze jsem se projela s ruznyma znackama a tahle vyhovovala nejlip, tak jsme hned objednali.
Ja prave zase chtela nejaky trochu sportovni, hlavne s rotacnima koleckama. No v obchode jsem byla spokojena tak uvidim.
Ahojte, hrozne sa mi paci Teutonia Elegance, bohužial, nie je nikto v mojom okoli kto ma s nou skusenosti a na slovensku sa daju v obchodoch vidiet len ak si ho objednate. Chcela by som vediet aka je manipulacia s kočikom, kedže má kolieska upevnené na pevno. Retro-extravagantny vzhľad mi vyhovuje, MHD jazdiť nebudem, takže ani veľkosť a váha nie su problem. Poprípade, či sa nejak nelámu, alebo neničia častým prekladaním a skladaním úchyty na konštrukcii? Prosím Vás akékoľvek reakcie a rady, poprípade zapory tohto kočíka uvítam. Chcem sa rozhodnúť spravne. ďakujem veľmi pekne
ahoj, prosím Ťa nakoniec si sa rozhodla pre Elegance, alebo si volila niečo ine? Píšeš, že v obchode si s nou jazdila a bola skvelá, nie je trochu nemotorna keďže má kolieska na pevno. Mne sa narodi dieťatko 18.4.11 takže by som sa už mala rozhodnúť ![]()
Dobrý den,ráda bych se zeptala jakou máte kdo zkušenost s kočárky TEUTONIA… chtěla bych nějaký sportovní jelikož bydlím ve městě. U Teutonie se mi líbí to, že je tam spousta možností vybrat si svoji barevnou kombinaci kočárku (třeba jinou barvu stříšky, jinou korby nebo tašky, madla atd.) A taky, že mají ke kočárkům spoustu praktických doplňku. Ale chtěla bych znát názor někoho kdo nějaký kočárek od Teutonie má jak je s ním spokojený a popř. kde ho kupoval…? Doporučíte mi nějaký typ? Předem mockrát děkuji za odpověď. Lucka
Ahoj Lucko,
záleží, jestli chceš trojkolku a nebo čtyřkolku. My máme trojkolku Spirit, jezdíme s ní více jak dva roky a za celou tu dobu si nemůžu na nic stěžovat. My jezdíme hodně po horách a do přírody a v pohodě jsme zvládali všemožné terény. Je to orpavdu velice stabilní trojkolka, velice lehce ovladatelná a podle toho, co jsme všechno projeli, tak bych řekla že i nezničitelná.
Kupovali jsme celý set /korbička, sportovní kočárek, vajíčko s bází do auta a adaptéry na kočárek/ v liberecké prodejně Babyrenka. Trošku „problém“ je, že je velmi dlouhá čekací doba, takže pokud se pro kočárek rozhodneš, tak neváhej s objednávkou.
Takže za mě-já mužu jedině doporučit.
![]()
Lucko ja mam Mistral S, zatim jezdim 4 mesice s hlubokou korbou a parada. Nemenila bych. Kocar v pohode vydrzel letosni privaly snehu (da se projet diky aretaci porednich kolecek, nebo u hlubokeho snehu diky prehozeni rukojeti a tudiz jizdou s vetsimi kolecky vepredu). Dobre se ovlada, je stabilni, korba se jednoduse nacvakava…zatim jsem na nem nenasla chybu.
Ahoj tento kočárek jsem měla možnost vozit jak ve městě tak na vesnici a musím říct že mě úplně nadchnul, je velice prostorný, moje kamarádka vozila v hluboké korbičce holčičku ještě když jí byl rok a chtěla spát. v zimě s kočárkem projela všude, je z jedné vesnice na šumavě takže o kopce a sníh neměla nouze a ve městě byl taky skvělej:) za mě 100 % a teď už ho budu shánet sama, sice čekáme mimi až v listopadu ale jen tohle je muj favorit.
Ahoj, ráda bych napsala svou zkušenost s Elegancí - byl to první kočárek, který mi v obchodě ukázali a žádný jiný se mi pak už nikde nelíbil…:-) takže jsme ho koupili, důležité pro nás bylo, že hluboká korba je na dnešní poměry dost velká a celkově je kočárek vyšší (jsme oba s manželem hodně vysocí, takže jsme čekali, že i miminko bude velké). Malá v hluboké korbě jezdila do 5-ti měsíců (ve fusaku), pak už se nevlezla, ale koupili jsme prodlužovací nástavec ke sporťáku a až do 8-mi měsíců jezdila s ním, bylo to v podstatě jako v hlubokém kočárku. Díky velkým nafukovacím kolům je bezvadný i do terénu, manipuluje se s ním dobře, jediná nevýhoda je opravdu vyšší hmotnost a tím pádem horší přenášení. Ale na druhou stranu je hodně stabilní - omylem mi (prázdný) sjel ze schodů do mezipatra a zastavil se o dveře, aniž by se převrátil… ![]()
Ahoj, kočárek Teutonia Elengace byla nejlepší volba, kterou jsem na trhu kočárků mohla udělat. Vyhlídla jsem si ji v katalogu a na první pohled mě okouzlila, designem i vlastnostmi. Byť jsem v těhotenství prozkoumala hodně kočárků, koupila jsem právě Eleganci. Je praktická, stabilní, vysoká, na dnešní poměry rozměrná korbička a mohou ji vozit i vysocí lidé a nevypadají jako vosy na bombonu. Když syn odrostl, ještě jsem ji nezničenou, jako novou dobře prodala. Byl o ni zájem. Kočárku bych dala jedna s hvězdičkou. ![]()
@SSandra píše:
Ahoj, kočárek Teutonia Elengace byla nejlepší volba, kterou jsem na trhu kočárků mohla udělat. Vyhlídla jsem si ji v katalogu a na první pohled mě okouzlila, designem i vlastnostmi. Byť jsem v těhotenství prozkoumala hodně kočárků, koupila jsem právě Eleganci. Je praktická, stabilní, vysoká, na dnešní poměry rozměrná korbička a mohou ji vozit i vysocí lidé a nevypadají jako vosy na bombonu. Když syn odrostl, ještě jsem ji nezničenou, jako novou dobře prodala. Byl o ni zájem. Kočárku bych dala jedna s hvězdičkou.
Dobry den maminky, take se mi Teutonie Elegance moc libi, jen se prave trosku obavam te vysky, merim jen 153 cm, nebude ma vyska u tak vysokeho kocarku vypadat divne? Dekuji za nazory.
Ahojte holčiny,
chtěla bych se zeptat, jestli některá máte zkušenost s kočárkem Teutonia Elegance
http://www.babystyle.cz/…legance-2009
Hledala jsem ve starých diskusích, ale názory na tento typ jsem nenašla. Mimčo se narodí v létě a já vím, že určitě bych chtěla kočárek Teutonia. Myslela jsem, že jasným favoritem bude typ Mistral S, ale protože chci kupovat zároveň i golfky Peg Perego P3 (asi rovnou i s korbičkou), tak si říkám, že zas tak takový rozdíl mezi nimi není.
Eleganci jsem viděla v obchodě a když o ní výrobce píše, že je to limuzína, tak si myslím, že je to fakt pravda. Zpracování bylo úžasný, krásně houpal atd.
Je tady někdo, kdo ho vozil venku? Jak jste spokojené? Vím, že na něj nejde na:,–(it autosedačka, ale tu bych vozila na golfáčích…
Díky za odpovědi. Jana