Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, kupovala některá z vás kočárek z Alibaba nebo z podobné stránky z Číny? Jaký je? Tak trochu si myslím, že většinu kočárků, co seženete v ČR jsou také koupené v Číně, tak bych nerada dávala peníze navíc prostředníkovi. Děkuji ![]()
Protože český obchodník nese riziko odpovědnosti za vady a hlavně má povinnost nechat zboží atestovat, aby bylo zdravotně nezávadné pro děti do tří let. Většina kočárků je u nás z Polska, ne z Číny. Ty si riskneš, že barva na látce bude obsahovat závadný látky? Fakt ti pár ušetřených kaček stojí za riziko pro dítě?
@Simkaaa píše:
Ahoj, kupovala některá z vás kočárek z Alibaba nebo z podobné stránky z Číny? Jaký je? Tak trochu si myslím, že většinu kočárků, co seženete v ČR jsou také koupené v Číně, tak bych nerada dávala peníze navíc prostředníkovi. Děkuji
Nevrátíš to, když se něco pokazí, budeš muset platit clo a dph, ve finále moc neušetříš…a to, že nevíš, jestli to není závadné, to už je jen bonus…
Já doporučuju, pokud nemáte peněz nazbyt značku Gmini, kupovala jsem na 3. (poslední dítě) a i po 2 letech drží…
Tak zrovna kočárek bych tam opravdu nekupovala ( závadnost, nulová šance oprav a reklamací ). Kočárky bývají hodně z Polska, to už se spíš teda vydejte tam. Jinak k těm prostředníkům… ti jsou všude. Ať už kupuješ boty, pastelky nebo podprdu ![]()
@Simkaaa Pokud nechcete utrácet za kočárek, tak kupte bazarový, já třeba teďka budu dávat k prodeji kočárek za který jsem dala přes 30k za zhruba 1/3 ceny. Ale nemá smysl kupovat neověřený šunt z Číny bez jakékoli kontroly kvality. A kromě toho u zásilek nad 22 EUR musíte zaplatit 21% DPH.
A pak pojedes na nájezdu po schodech s kocarem a vylitne ti treba rukojeť a dite zabije… kvuli par stovkám k ušetřeni. Neni lepsi si poridit poradnou znacku klidne i zdruhy ruky? Treba Bgb, Cybex, joolz vydrzi i 3 deti uplne v cajku
@Micaella22 píše:
A pak pojedes na nájezdu po schodech s kocarem a vylitne ti treba rukojeť a dite zabije… kvuli par stovkám k ušetřeni. Neni lepsi si poridit poradnou znacku klidne i zdruhy ruky? Treba Bgb, Cybex, joolz vydrzi i 3 deti uplne v cajku
Tak se zase uklidni a dychej zhluboka, ještě jsem neslyšela, že by rukojeť vylitla a zabila dítě, hele, co takhle přestat číst Blesk, hm?? ![]()
Jinak u kočárku z Číny bych se bála vysokého poštovného a nemožnosti reklamace, s tím poštovným už to levné není, to raději levný kočár koupený v ČR, vyjde to stejně. Nebo zajet do Polska, ale počítat s tím, že reklamovat musíš taky tam.
Btw měla jsem tu "čest " jet párkrát s Bugaboo a Joolz a větší krám jsem neviděla, nechtěla bych ani zadarmo!!! Že 3 děti?? Já měla při prvním strach, že se ten krám rozsype
Jezdí se s ním na pytel po dlažbě a po cesticce v lese to není o moc lepší. A to nemluvím o tom, že korby jsou směšně malé, asi na trpaslíky
Zlatý Roan marita, cena slušná a je to držák. Holt vyšší cena neznamená automaticky vyšší kvalitu
jinak Cybex se mi zdá dobrý, z té trojice asi nejlepší.
@Anonymní píše:
Tak se zase uklidni a dychej zhluboka, ještě jsem neslyšela, že by rukojeť vylitla a zabila dítě, hele, co takhle přestat číst Blesk, hm??
Jinak u kočárku z Číny bych se bála vysokého poštovného a nemožnosti reklamace, s tím poštovným už to levné není, to raději levný kočár koupený v ČR, vyjde to stejně. Nebo zajet do Polska, ale počítat s tím, že reklamovat musíš taky tam.
Btw měla jsem tu "čest " jet párkrát s Bugaboo a Joolz a větší krám jsem neviděla, nechtěla bych ani zadarmo!!! Že 3 děti?? Já měla při prvním strach, že se ten krám rozsypeJezdí se s ním na pytel po dlažbě a po cesticce v lese to není o moc lepší. A to nemluvím o tom, že korby jsou směšně malé, asi na trpaslíky
Zlatý Roan marita, cena slušná a je to držák. Holt vyšší cena neznamená automaticky vyšší kvalitu
jinak Cybex se mi zdá dobrý, z té trojice asi nejlepší.
Zhluboka dýchej ty a líp čti…… pokud se ti uvolní rukojeť na schodech, tak to dítě logicky nezabije ta rukojeť, ale pád z těch schodů, že? Ten anonym máš proč? Protože reaguješ na tři roky starou diskuzi nebo proto, že se stydíš za svůj projev?
@korn123 píše:
Skrze reklamaci bych z Číny nekupovala.
Což to, ale aby to vůbec dorazilo, než dítě vyroste. ![]()