Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky jsem teprve na zacatku tehu ale ciham na kocarky uz dlouho
a tak se chci zeptat co je podle vas lepsi kočárek CASUALPLAY nebo JANÉ ?? ![]()
Máte zkušenost s Casualplay Downtown?
Přidejte zkušenost s Casualplay Downtownjá bych hlasovala pro casualplay, nakonec jsem si vybírala mezi ním a murou, nakonec vyhrála mura, a z tvé nabídky bych šla do casualplay
Tvého datazu se určitě chytí odbornice Nataša, a ta poradí, to je šikovná paní ![]()
Ahojky, přesně na kočárky je odbornice Nataša , ale co se týče mě já jsem si vybrala casualplay a jsem spokojená ![]()
Záleží jak velké máš dítko a co preferuješ. Já jsem vybrala Jané a vybrala bych zas, ale hodně zleží na tom, co od kočárku chceš. U Casualplay jak je obecně známo je krátká zádová opěrka a tudíž pro větší děti je nepohodlný. Ještě jsme tuhle s kamarádkou přemýšleli, že sporťák asi nemá polohovací nožičky? ale to ti poradí majitelky Cas.
Jinak jsou to ale oba dva krásné a funkční kočárky, takže neprohloupíš určitě ani jedním ![]()
Taky jsem vahala mezi casualplay a jane, nakonec vyhralo jane a vyhralo by zase. Urcite vetsi korbicka, myslim, ze i celkove lehci a hlavne vetsi a pohodlnejsi sportak, ten casualplay sportak ma opravdu hodne nizkou zadovou operku, je to videt na prvni pohled. Jediny co mi vadilo na sportaku jane bylo to, ze zada nesly uplne do sedu, ale ja vlastne ani nevim jestli jdou zada uplne do sedu u ostatnich sportaku.
Ve své kočárkovské manii jsem měla oba, a musím říct, že oba jsou super, ale u obou mi malý sklouzával v pozici sedu. U casualu jsem se bála, že bude malý, jak tady všude píší, ale vůbec to není tak hrozné, je kratší než janéčko cca o 7cm celkově, ne jen opěrkou, co mi vadilo více, byla nízko posazená boudička, kdy větší dítě ji může protlačovat hlavou.
Na casualu se mi moc líbilo to odpružení, ale janéčko se ovládá lehčeji.
Já osobně bych kvůli toho sporťáku a toho sedu nešla ani do jednoho. I když ten casual měl ještě o něco lepší sed než jané. Já jsem prostě zhýčkaná z PP GT3.
![]()
mám Casualplay, jsem relativně spokojená, ale u sporťáku je fakt to sklouzávání, neustále dceru popotahuju nahoru, ale pokud to je u Jané to samé, možná bych se být tebou poohlídla po jiném kočárku ![]()
Ahoj holky
ja se v tom jeste nevyznam cekame prvni mimi po trech letech se konecne zadarilo
takze jsem cihala na kocarky tak zbezne ale vim ze bych mela mit dost velkou korbu a chtela jsem moznost otaceni rukojeti coz prej u Casuaplaye nejde a u Jane je nejaka novinka otaceni
kazdopadne vam moc dekuju za rady a klidne mi napiste jake mate vy kocarky a muzete hodit odkaz rada se cihnu i na jine
![]()
Pokud chceš jané 2010, tak to už je na sed fajn.Mi se moc líbí, ale je zase menší než předešlé kolekce, a korba teda fakt pidi 66cm, je dost málo. Třeba Peg-perego mají 73cm a to jsou považovány za zlatý střed, protože jsou prý i větší.
k.a.c.k.a.1.ll : jj ten jsem mela namysli tu novou kolekci 2010 a tam se neda kombinovat vetsi korba?? u casualu to jde to je vazne malo 66cm
jak velka by mela byt korba??a do kolika mesicu tam bude mimi lezet tak do pul roka??ja vubec nevim jak dlouho spinka v kocarku pak chtej cihat ven ze jo hihihi to jsou otazky co
![]()
na jané 2010 si můžeš koupit korbičku klidně 2009,2008,2007 i 2006 bezadaptérové… v tom r.06 se to myslím lámalo. Měli jsme 2009 kolekci a ta měla 76cm myslím… je dost velká…kdyby nebyl Kuba valibuk, vešel by se ještě teď. Ono pokud bys chtěla velikou korbičku, musela bys vybrat kočárek typu Roan atd, což bych řekla, že nebude tvůj šálek kávy soudě podle výběru ![]()
za sebe radím peg-pérego gt3, jané, Teutonia - to jsou výborné kočárky, hodně kvalitní - mají spoustu barevných kombinací, ale je tam poměrně dlouhá objednací lhůta: 6-8týdnů a někdy i více, ale někdy méně, záleží, co vybereš. Teutonie nejsou zdaleka takj poruchové jako ostatní, co vím, hodně si je lidi chválí. Cenově vyjdou celkem nastejno
Někomu ale nemusí sednout design, takže vybírej ![]()
ahoj,
no, kočárků je na trhu opravdu hodně, nevím, proč jsi v úvodu vybrala ty dvě značky, jestli se ti prostě líbí, nebo máš na mysli nějaké konkrétní typy kočárků..
ve výběru bych ale spíše postupovala podle toho, co od kočárku chci a očekávám a pak se snažila najít takový, který splňuje aspoň půlku mých představ ![]()
(skladnost, váha, počet kol, cestování mhd,vlastnosti sporťáku jako úplný leh/brzda ruční/otočná sedačka/přehazovací rukojeť atd.; kompatibilita s bezpečnou autosedačkou, isofix v autě, velikost výtahu/případně jiného prostoru, kam se musíš vejít, cenový limit atd. ) - je toho dost ![]()
pokud se týká Jané, já nejsem zrovna jeho velká fanynka
slalom starších kolekcí se mi blbě vozil, měl blbý úhel sedu, kopala jsem do kol, často padala brzda přední atd. nový slalom vypadá, že všechno odstranil, ale zase se mi nelíbí vzhledově
je výrazně užší (což může být výhodou - dítě se nekácí na stranu - i nevýhodou - starší dítko v zimě ve fusaku nemá příliš mnoho prostoru).
korbičky jou kompatibilní, jde koupit i starší větší..
z ostatních té nové kolekce ještě na nic moc nejsou reference, jen na slalom, asi není ostatní příliš kupované..
z ostatních ze starší se mi líbí nomad jako varianta golfko-sportovního kočárku, lehkého a prostorného s velkými koly.
ale to je právě na parametrech kočáru, co kdo očekává..
casualplay. - je pravdou, že je mu často vyčítána ta délka zdové opěrky. nevím. osobně jsem s ním jela jednou v zoo.
můj ne zrovna malej Vojta v něm seděl někdy ve 22m a pořád se vlezl.. pravda že seděl, v lehu by to asi bylo jiné..
kočárek se mi ale taky nevozil nic moc, asi že nejsem zvyklá na to zdvojené kolo vpředu. rozhodně není tak ultralehký, jak je inzerováno, mám za to, že to je váha podvozku.. (i u dalších téhle značky jsem na to narazila..)
korbičky . no, dítko by asi do těch 6m mělo jezdit v korbě. takže záleží na termínu porodu.. tipuju únor? tojsi v klidu, protože jak dítko poroste, bude tepleji a v inkriminovanou dobu už bude bez fusaku..
a pak záleží na dítěti, protože můj pucek byl v 5m na kolínkách a pokoušel se vyskočit z korby, takže by v ní rozhodně nemohl jezdit
nehledě na řev, který vydával při položení
měla jsem ale extrémně malou korbu, řekla bych že Quinny byly tehdy přeborníci.. ![]()
v zásadě, staré jané korba je v pohodě, Vojta měl třeba v 6m 66cm.. takže 74cm korba by mu stačila. jané má tuším 77cm? casual jsem neměřila. ale menš než quinny nebude ![]()
aha, teď teprve čtu pořádně..
je otáčení sportovní sedačky - prostě vezmeš celou sedačku a otočíš. pak sje překlápění rukojeti, což ale technicky nejde u trojkolek, předpokládám, že jde o trojkolky.. ![]()
pokud chceš otáčení sportovní sedačky, možností je bohužel o dost méně, ale jak píše zuzana, teutonia a nové Jané,
pak třeba MAxi cosi Mura (3,4 kolka). má polohování do lehu, otočnou sedačku, která je hodně polstrovaná.
pak mě ještě napadá quinny freestyle, úzká sedačka, otočná, polohovatelná do placatého lehu
pak Mutsy - UR, 3rider, 3 rider. sportovní sedačka je stejná pro všechny. jde do lehu, ne úplného, tak 160 °a je otočná.
bebeconfort hightrek, otočná ale divně polohovatelná sedačka, pro mě nestabilní.. ale jiní si chválí..
cam cortina - taky otočná sedačka, dají se dokoupit nafukovací kola.
a mraky dalších..
poměrně dost hezkých kočárů tuhle možnost ale nemá, třeba casualplay S4, S6 ; peg perego GT3, bumbleride Indie, quinny speedi..
o jaké další vlastnottsi jde, kromě té sedačky?
co třeba ruční brzda na rukojeti? asi ano, dkyž ji mají i Cas. i Jané.
jde taky o to, aby se ti vlezl kočárek do auta.. (to třeba tehdy limitovalo mě..)
aha, teď teprve čtu pořádně..
je otáčení sportovní sedačky - prostě vezmeš celou sedačku a otočíš. pak sje překlápění rukojeti, což ale technicky nejde u trojkolek, předpokládám, že jde o trojkolky.. ![]()
pokud chceš otáčení sportovní sedačky, možností je bohužel o dost méně, ale jak píše zuzana, teutonia a nové Jané,
pak třeba MAxi cosi Mura (3,4 kolka). má polohování do lehu, otočnou sedačku, která je hodně polstrovaná.
pak mě ještě napadá quinny freestyle, úzká sedačka, otočná, polohovatelná do placatého lehu
pak Mutsy - UR, 3rider, 3 rider. sportovní sedačka je stejná pro všechny. jde do lehu, ne úplného, tak 160 °a je otočná. a mutsy slider má přehazovací rukojeť.. (kromě 3rideru jsou to ale 4 kolky, s otočnými koly vpředu)
bebeconfort hightrek, otočná ale divně polohovatelná sedačka, pro mě nestabilní.. ale jiní si chválí..
cam cortina - taky otočná sedačka, dají se dokoupit nafukovací kola.
a mraky dalších..
poměrně dost hezkých kočárů tuhle možnost ale nemá, třeba casualplay S4, S6 ; peg perego GT3, bumbleride Indie, quinny speedi..
o jaké další vlastnottsi jde, kromě té sedačky?
co třeba ruční brzda na rukojeti? asi ano, dkyž ji mají i Cas. i Jané.
jde taky o to, aby se ti vlezl kočárek do auta.. (to třeba tehdy limitovalo mě..)