Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Milé maminky, pokud máte zkušenosti s těmito kočárky, moc bych Vás chtěla poprosit o klady a zápory těchto typů. Proč třeba koupit ten a ne onen…
Nějak se nemůžeme rozhodnout.
Moc děkuji za jakékoliv postřehy
![]()
Ahojky, já jsem si chtěla koupit Jané Slalom 2010, protože se mi hodně líbily předchozí kolekce. Už jsem si nechtěla v lednu kupovat 2009, když měla do ČR dorazit nová kolekce. Čekala jsem na ní do půlky dubna a nakonec jsem byla velmi zklamaná:-( Korbička je neuvěřitelně malá, ikdyž designově hezká, tak jsem si myslela, že by jsme malýho dali dřív do sporťáku, protože se dá úplně položit. Jenže když mi ho prodavačka položila a nandala na něj nánožník, tak jsem se zhrozila, protože to vypadalo vážně otřesně
Ke všemu sporťák taky nic moc co se velikosti týče.
Takže za sebe Jané Slalom 2010 nedoporučuji!!!
Co se týká 2009, tak vím, že je všichni nakonec brali jako záchranu, když viděli 2010. Akorát už v dubnu měli jen omezené barvy.
Hodně štěstí ve výběru ![]()
sama jsem měla dva roky quinny speedi a můžu ho za sebe jen doporučit, splňoval všechny moje požadavky. ty se ale u maminek liší a nevím, jaké jsou ty tvoje.
já chtěla - lehoučký ale stabilní kočár s ruční brzdou, kompatibilní s maxi cosi cabriofix sedačkou. designem hezký, kvalitní značku. a konstrukce se musela vlézt do kufru staré mazdy 2. nic moc lehkého a těmto požadavkům vyhovuje opravdu jen speedi.
pro někoho jiného jsou lae důležité jiné věci, takže co vyhovovalo mně, nemusí být nutně dobré pro jiného..
Chtěla jsem něco skladného, kde by se dalo polohovat pěkně nožky, né třeba jak to má cam cortina, kde polohovat samostatně nejdou
. Pak něco lehkého a na přírodní terén, s manželem občas sejdem z asfaltky na nějakou tu lesní stezku, tak aby to nějak ujelo. Máme VV boru, tak bych to chtěla dostat přes ten úzký otvor kufru dovnitř. ![]()
Právě jsem koukala na korbičky a u jané bych brala nějakou z těch starších, ta nová je opravdu malá, ale zase u quinny se mi zdá také prťavá… nebo je to jenom pocit a jsou stejné? Dělá to jen ta bouda? ![]()
Nevím čím přesně se budeš při výběru řídit, ale tady ti posílám odkaz na testy kočárků, jsou testované v Německu, ale prodávají se samozřejmě i tady. Je tam třeba i škodlivost materiálu ze kterého je vyroben. Třeba Ti to pomůže při rozhodování. Takový quinny speedy propadl na plné čáře. Já za sebe dávám bod jané, ale znám jen starší kolekci, s novou neporadím.
http://zdravi.idnes.cz/…-priloha.asp?…
Já bych si být tebou koupila Janí, ale 100% NE novou kolekci - ta mě teda zklamala snad úplně ve všm!!! Jediné co se mi opravdu líbí je barvička a provedení té zmenšovací vložky či co to je ![]()
Koupila bych Jané 09
Já osobně můžu porovnat Jané Slalom a Jané Carreru (mám tu co nahradilo Solo) a možná bych popřemýšlela i nad tou, ale to je na tomě ![]()
Slalom je super, moc dobře se s ním jezdí, je do terénu …
A Carrera je podstatně lehčí, taky se s ní dobře jezdí (nevím jak teda ve sněhu) a je neohleděná - Slalomů je všude šíleně moc ![]()
My máme dodnes Jané Slaloma a nemůžu si vynachválit.
Korbička je homologizovaná i jako sedačka do auta, dítě leží rovně, jsou možné i delší cesty. Nepořizovali jsme tím pádem vajíčko až tu další velikost. Kolem 5 měsíců, kdy dítě už chce koukat, má zvedací zádíčka.
Na ovládání a zatáčení, prostě manipulace, nejednodužší co jsem zkusila.
Syn je velký, ale doteď ho na cestách používáme na spaní. I na šířku je pohodlný.
Lesní cesty jsou v pohodě, jednu využíváme přímo v místě bydliště jako zkratku. Hodně jsme jezdili, není to však teréňák, pro těžší terény je bezpečnější kozlík-xdriver, nebo vozík za kolo s velkým předním kolem(Croozer, Charriot).
Nevím jak vypadá rozměrově nová kolekce, chce to hlavně poměřit, nová korbička má nižší boudičku, proto možná působí subtilně, ale raděju změřit.
Výhoda u sporťáku je nově sedačka oboustranně, co v době, kdy mimi čerstvě přejde do sporťáku, chce vidět mámu. Taky je sedák sklopný do úplné roviny a naopak do pravého úhlu na sezení.
Brzda, výborná věc. Využívala jsem ji při běhání, manžel bruslení a hodně na dovolené v Tatrách.
Pro mě Jané. ![]()
Ahojda, ja jsem mela v uzsim vyberu presne tyto kocarky (chtela jsem trojkolku, s rucni brzdou, i do terenu) a nakonec necekane vyhrala Teutonia Spirit S3
Zkus na ni pripadne taky kouknout, nevnucuju, ale za sebe muzu jen a jen doporucit
Ja o ni taky nevedela, ale po projeti jasne vyhrala ![]()
já jsem na Jane slalom 2009 i 2010 koukala, ale nakonec jsem si vybrala kočárek od jejich dceřinné firmy concord fusion http://www.babydracek.com/…robnosti.php?…, je to sice čtyřkolka ,ale myslim, že promakana, ješte jsem s nim nejezdila, ale zkoušeli jsme ho a myslim, že bude super to jen kdybys náhodou na něj chtěla mrknout
fusion nevypadá špatně, ale nemá zase nafukovací kola, tak nevím, co by to dělalo v terénu. Taky jsem se na něj dívala, ale nebyla jsem si jistá těmi kolečky, neházelo by to dosti na nerovnostech??
Holky, na jane asi nejde nasadit sedačka maxi cosi, že. Tam asi půjdou jen ty jejich, nebo nezkoušela jste která? ![]()
jabek: na concord jdou přikoupit zadní nafukovací kola ,kdybys to chtěla vyloženě někam do terénu
jabek píše:
Holky, na jane asi nejde nasadit sedačka maxi cosi, že. Tam asi půjdou jen ty jejich, nebo nezkoušela jste která?
na jane kociky ide iba ich autosedacka… ![]()
lovelytelle píše:
jabek: na concord jdou přikoupit zadní nafukovací kola ,kdybys to chtěla vyloženě někam do terénu
lenze to je zas investicia navyse…a samo osobe je tento kocik z tych drahsich tak isto ako jane,pricom jane nafukovacie kolesa ma… ![]()
jabek píše:
fusion nevypadá špatně, ale nemá zase nafukovací kola, tak nevím, co by to dělalo v terénu. Taky jsem se na něj dívala, ale nebyla jsem si jistá těmi kolečky, neházelo by to dosti na nerovnostech??
a ked sa pouzivaju tak ich nechci vidiet,vyzeraju hrozne..... ![]()
neviem preco tam hned nedavaju nafukovacie… ![]()
inak by to bol super kocik… ![]()