Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
pročetla jsem jen letmo, ale ani já si neodpustím:
100 % prosím, používat v autě autosedačku, nikdy korbičku. !! korbičky totálně propadají v crashtestech!! a to že dítě nemá být v sedačce více jak 2 hodiny? no, raději tam bude 3 hodiny, než to do mě někdo napere a dítě nebude už v ničem.. ![]()
Jané Strata i Maxi cosi cabriofiux se základnou jsou velmi bezpeččné.
Quinny má malinké korby, to ano. úzké. kolik je přesná velikost nevím. moje zimní dítě jezdilo v emitex fusaku do 5m (ale on by se vlezl dál, jen to nebylo bezpečné, byl na kolínkách a hrozně se houpal..)
má polohovací nožičky samostatně, do dvou poloh. polohování zad není do úplného lehu, a je na pásek.
kočár je to ale maximálně terénní.
já
sobně bych jané 09 nevolila, nemám o ráda, špatně se mi s ním jezdilo, dítěti se v něm nelíbilo.
jané a concord jsou vzájemně kompatibilní pokud jde o autosedačky a korbičky.
Fusion má děsná kola, plastová, majitelky si dost stěžují na jejich kvalitu, na neterénnost.
Tak já budu hodnotit to XT. Mám ho totiž.
Jsem s ním celkem spokojená v určitých ohledech, pro mě důležitých - bydlím ve městě a potřebuji obstarat nákupy a tak podobně, takže jsem chtěla vělký nákupní koš, což např. proti Janéčku má. Otočné kolečko pro mě bez diskuzí, neumím si představit kočár bez (ale to mají všechny, na které se zakladatelka ptala).
Ovládá se taky perfektně. Nesvítí do něj skrz okénko na boudě, polohování mi taky vyhovuje. A cena taky fajn.
Ale! v těchto ohledech mi vyhovuje, ale na druhé straně je celkem neskladný (sice máme velké auto, takže to mi neva), nevím jak ostatní kočáry, ale XT je docela velké, když se složí. A co mě štve nejvíc, je strašně široký. Zadními kolečky už jsem se několikrát nevešla do dveří (myslím 80), o určitých typech výtahů ani nemluvě. Rvala jsem to tam, až jsem se bála, že kočár zničím.
Po funkční stránce jsem spokojená, ale nekoupila bych si ho znovu, kvůli té šířce. Ta mě fakt štve. Do výtahu v našem domě se nevejdu a tak nechávám kočár v kočárkárně ![]()
Kamarádka má Jané a taky by si ho už nekoupila, zase není spokojená po jiných stránkách, co se týče praktičnosti. Ale to opravdu záleží na tom, co každá od kočáru požadujeme
neřekla bych ,že má děsná plastová kola
. je víc kočárků co maj plastový kola, není to kočárek do terénu ,ale daj se koupit zadní nafukovací, a ja jsem zatim neslysela , ze by si nekdo stezoval
Na golfkách jsou taky „plastovky“ a jezdí s tím X holek takže já v tom problém taky nevidím!
Na Carreře jsou plasťáky, na Slalomu nafukovačky - rozdíl to je, ale je to i tím, že jedno jsou „golfky“ a druhé pevný kočár ![]()
Je jasné, že nafukovačky jsou o něco lepší, ale i tak Concord
![]()
nezlobte se, jen píšu svůj názor. vím od hodně maminek, že s kolama u concordu prostě spokoejné nejsou. ty kolečka jsou asi měkký nebo co, protže vypadají vždycky strašně. concordů jsem viděla hoodně a podle barvné kombinace nemohly být starší jednoho roku a kola vypadala jak na 3letých golfkách ..
toš tak..
nenapsala jsem, že všechny kočáry s plastovkama sjou děsný, to ani omylem. jen že fusion má kola děsný a že jsou plastový– se jim v tomhle ohledu moc nepovedl.. třeba kamarádka má nomada, jezdila dva roky a kolečka vypadají pořád dobře..
btw, na concord se dají koupit zadní nafukovací? to jsem ještě neviděla.. kde?
nataso " tady treba":http://www.malvik.cz/…neumatic-set , jinak concord je muj vysnenej kocar, koukam po nem porad, a co jsem videla, tak mi teda nepripadaly kolecka nijak sjety.. no tezko rict ![]()
jo a ten set pisou jen na Neo, ale na strankach concordu je to uvedeny pro oba
Natašo - já jsem ho viděla jen novoučký v obchodě a byl k sežrání
takže to jak vypadá „ojetý“ fakt nevím ![]()
xreni: já jsem taky viděla, že maj zadní nafukovačky a pokud se hodně sjedou jak tu píše nataša tak je prostě vyměnim, ale nemyslim si , že by se nějak hodně sjeli, pár kočárků jsem viděla a byli ok, žádnej kočárek není dokonalej ,ale myslim, že má víc kladů, v srpnu ho vyzkoušim a uvidime
Mima-M7 píše:
Pokud budeš mít korbičku Jané, nepotřebuješ autosedačku. Mimi se připoutá pásem v korbě, následně kovovýmy úchyty na pásy v autě.
Tady ten způsob testovali a pro dítě to NENÍ VŮBEC BEZPEČNÉ PŘI NÁRAZU!!!!!!!
lovelytelle, tak se pak ozvi, jak kocarek jezdi, ja mam cas do ledna ![]()
Rozhodně nepoužívat korbičku jako autosedačku-souhlas-do dneška mi mrazí, když mi moje švagrová, co má holku o tři dny starší než Klára vyprávěla, že malou dávají v kočárku do auta a tak s ní jezdí (měli v té době velké auto). Upozorňuji, že měli kočár ABC s vložnou taškou a můj bratr je bývalý dopravní policista. Na mouo otázku, proč to dělají mi švagrová odpověděla, že jí přijde drastický holku dát do vajíčka
No commnet..
Já osobně, pokud budeš vybírat jenom sporťák, bych asi volila buď Jané nebo Teutonii, ale Jané kol 2009 ( mě se ta nová taky moc nelíbí). Oproti Jané má Teutonka výhodu otočné sportovní sedačky a má odpružení, zase má bezkomorový kola, ale to odpružení to nahradí. U Jané se mi líbí prostor a jízdní vlastnosti, v těch jsou ale s Teutonií nastejno. Řekla bych, že tyhle dvě značky, pokud by ses mezi nimi rozhodovala jsou tak na stejno. Potom mě napadají další kočárky jako Mutsy, Peg Pérego GT3, Maxi Cosi Mura atd. Ale to je přesně o tom, co vlastně od kočárku očekáváš a jaké máš nároky..
Nevím nakolik je o Jané známo, ze korby má homologizované jako autosedačky, koukám, že ještě vylepšené.
To sice může, ale v crasch testech nedopadají vůbec dobře!!!
Navíc je rozdíl pokud vezeš dítě proti směru, po směnu nebo v korbě! V korbě není nijak chráněné ![]()
Ony se ty vajíčka asi nedělají ze srandy ![]()
Záleží na tom jak kdo chce své dítě zmrzačit při autohavárii ![]()
Už jsi někdy viděla jak dopadne dítě ve vajíčku při autonehodě v 50km rychlosti???
Asi ne ![]()
Já jo a hledali jsme ho několik hodin, kdyby se po něm rodiče neptali tak by jsme vůbec nevěděli, že nějaké miminko v autě bylo!
Našli jsme ho vymrštěné cca 100 m od auta
![]()
souhlasím, Veroniko, sice jsem neviděla na živo - díky bohu - ale testy ano, a neváhala jsem ani na okamžik dát za vajíčko se základnou 8tis.! v norsku je kupříkladu protisměr povinný do 2:5let! protže dětské tělo, páteř není připravené na ten šílený náraz a všechny síly, které pusobí.. protisměr ho chrání..
zažila jsem čelní náraz auta do stromu a můžu říct, že v korbičce by to dítěti utrhlo hlavu.. ta síla je ohromná.
to je ale už OT, má to být o kočárkách ..a o těch 4 co jsou v názvu diskuze..
Jabek, už máš více jasno? myslím, bez ohledu na to, co bylo napsáno, že pokud chcete do terénu, jsou nutná nafukovací kola pro pohodlí mimča. na odpružení bych nespoléhala, většinou není takové, jak bychom si představovaly.. (viz JAné 2010).
rozdíly mezi kočáry byly už myslím přetřásány hodněkrát.. záleží, zda chceš otočnou sedačku (jané 2010) nbeo ti stačí po směru jízdy. jak moc potřebuješ úplný leh u sporťáku, kdy čekáš miminko.
korbička quinny je malá, to jsem psala.. xlander je myslím stejně velký. nová jané je ještě menší, starší naopak větši. pak záleží na výběru fusaku. aby zabíral málo místa..
Já si to taky myslím o těch korbách. Přesně jak uvádíte, vůbec tam nemá ochranu. My jsme tak jeli asi 2× a potom jsem si o tom přečetla a už nikdy vííííííc.
My měli Stratu a když jsem viděla / nechci nijak pomlouvat / ale některé kamarádky měli podle mne levné, hrozné sedačky popř. x let staré a miminku hlava lítala do boků, neměli žádnou oporu na hlavičku
No děs mě z toho bral. A když vám potom řeknou : No až tu pro větší koupíme kvalitní.???
Já na to oponovala, že nehoda si nevybírá, že nepočká až budou mít kvalitní sedačku. A teď mě i zarazilo, že i Verešová měla v autě sedačku Ferarri a ta přece vůbec neprošla. To jsem trochu odbočila.
![]()