Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@aaaki píše:Že to to dítě přežije.
Ahoj holky, mame 6 měsíční miminko a partner mu už od malička pousti TV. Ne že by tam dcera vysedavala cele dny, ale když se chceme v klidu nasnidat /naobedvat. Mne se to moc nelíbí, na druhou stranu je pravda, že když je v sedátku před tv, máme chvíli klidu. Bývá tam max 15 min ráno a 15 min večer. Jaky je Váš názor /zkušenost?
Tak proč to dovolíš, když se ti to nelíbí? A proč to řešíš až po půl roce?
@171Jirka píše:
Tak proč to dovolíš, když se ti to nelíbí? A proč to řešíš až po půl roce?
A proč se ji ptáš a neodpovíš na otázku?
![]()
Dítě to přežije. Ale nechapu vás, na co jste si porizovali dite, kdyz se chcete v klidu nasnidat a dite u toho odlozit? Jste si meli poridit babyborn
.
@vertunka píše:
Dítě to přežije. Ale nechapu vás, na co jste si porizovali dite, kdyz se chcete v klidu nasnidat a dite u toho odlozit? Jste si meli poridit babyborn.
Být rodičem znamená nemoci se v klidu najíst?
15/30 min denně se nevěnovat dítěti je totiž hrozná katastrofa. ![]()
Mě by to spíš vadilo v tom stylu, že bych se snažila naučit dítě, že při jídle se prostě sedí u stole a neřve tv, ale věnujeme se jídlu a rodině a ne televizi, aby byl klid.
@Wani píše:
A proč se ji ptáš a neodpovíš na otázku?![]()
Protože nemám děti
.
Ale odpověď na otázku. Tak se sakra domluvte! A pokud už sedí, tak jej můžete dát do židličky. Možná je to tím, že nemám děti, ale neumím si představit někde jíst a děcko nechat v klidu u telky. Stejně na něj musíte dávat pozor.
@vertunka Jako pardon, ale ja se tedy take i pres to, ze mam deti - dokonce 3
chci v klidu nasnidat
Tento argument jsem asi nepochopila… ale jelikoz uz mam dite treti a „dobre vychovane“, tak to muzu i bez televize
( ty uvozovky tam jsou, aby i mene chapave pochopily, ze je to mysleno ironicky s cilem nakrknout vsechny supematky)
Zakladatelko hlavni je domluva na vychove s partnerem. Vy musite byt zajedno. Co ti tu napisou jine matky z emimina je pomerne sumak.
@vertunka píše:
Dítě to přežije. Ale nechapu vás, na co jste si porizovali dite, kdyz se chcete v klidu nasnidat a dite u toho odlozit? Jste si meli poridit babyborn.
Tak tohle je hláška dne
To jako ze si nemam porizovat deti, kdyz se chci v klidu najist, dat si vanu, jit s kamoskou na kafe.....
Jako ze se mam detem obetovat a byt jim k dispozici 24 h denne, 7 dni v tydnu, 365 dni v roce ? Tak to fakt ne. Svoje deti miluju nadevsechno na svete, ale rozhodne jim neplanuji podřídit cely zivot. Mam svoje plany, zajmy. Mam svuj zivot,stejne jako ony ten svuj.
@aaaki píše:
Ahoj holky, mame 6 měsíční miminko a partner mu už od malička pousti TV. Ne že by tam dcera vysedavala cele dny, ale když se chceme v klidu nasnidat /naobedvat. Mne se to moc nelíbí, na druhou stranu je pravda, že když je v sedátku před tv, máme chvíli klidu. Bývá tam max 15 min ráno a 15 min večer. Jaky je Váš názor /zkušenost?
ja nedávala, radši šoupnout pod hrazdicku nebo dat do ruky nějakou blbost z domacnosti, at se zabavi
Šestiměsíční v sedátku? To je bezva. Jestli se ti nelíbí dítě u televize, nechápu, proč to neřekneš partnerovi a žaluješ na něj tady. Máme mu to snad říct my? Dej mi na něj číslo.
@srpen89 píše:
Tak tohle je hláška dne![]()
![]()
To jako ze si nemam porizovat deti, kdyz se chci v klidu najist, dat si vanu, jit s kamoskou na kafe.....
Jako ze se mam detem obetovat a byt jim k dispozici 24 h denne, 7 dni v tydnu, 365 dni v roce ? Tak to fakt ne. Svoje deti miluju nadevsechno na svete, ale rozhodne jim neplanuji podřídit cely zivot. Mam svoje plany, zajmy. Mam svuj zivot,stejne jako ony ten svuj.
Ja chapu, ze si clovek chce odpocinout a v klidu se najist. Ale odkladat kvuli tomu dite k bedne??
Notabene pul rocni mimco?
@vertunka píše:
Ja chapu, ze si clovek chce odpocinout a v klidu se najist. Ale odkladat kvuli tomu dite k bedne??![]()
Notabene pul rocni mimco?
Tak asi nechápeš, že se člověk chce v klidu najíst, soudě dle tvého prvního příspěvku.
@vertunka píše:
Tak já u telky nechám skoro dvouletou sedět i hodinu dvě
Taky chci mít svůj klid, najíst se, jít SAMA na wc, uvařit, uklidit … prostě cokoli.
Nepořídila jsem si dítě proto, abych byla jeho otrok a skákala mu 24hod denně za prde.lí ![]()
@aaaki Úplně v klidu . Nevidím na tom nic špatného ![]()