Do kdy se musí dítěti dávat kojenecká voda?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1311
2.1.14 18:08

Kojenecká voda se používá kvůli přísným normám na dusičnany - ty mohou být pro malé miminko nebezpečné. Pokud tuto normu voda splňuje a je tedy označena jako kojenecká, tak si myslím, že je celkem jedno, jaká je to značka a jaké má poměry látek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.1.14 18:08

@miisenka
Ahojky, my kupujeme pětilitrovky Aqua Anna - http://www.aquaanna.cz/ . Nikdy jsem neřešila kolik čeho voda má :think:
Spíš by mě zajímalo do kdy je dobré ji prdíkům dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
2.1.14 18:09

Tak můj manžel prodává kojeneckou vodu a nakolik vím tak musíš sledovat hlavně dusičnany. My používáme Lucku nebo Aqua Annu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.1.14 18:11

@Merunka02 @Merunka02
Jojo..dusicnsny chapem, ale treba rozdiel v Na je medzi znackami az 3,5 jednotiek..tal ni to vrta siskou.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.1.14 18:12

@Lejaa
Tak to zase vim-do roka staci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
2.1.14 18:15
@Lejaa píše:
@miisenka
Ahojky, my kupujeme pětilitrovky Aqua Anna - http://www.aquaanna.cz/ . Nikdy jsem neřešila kolik čeho voda má :think:
Spíš by mě zajímalo do kdy je dobré ji prdíkům dávat.

Myslím, že dusičnany mohou uškodit hlavně první 3 měs., takže treba do půl roka bych ji davala určitě. Já ji dávala do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
2.1.14 18:16

@miisenka ja pouzivam Rajec nebo Aquilu a vic nezkoumam, nerozumim tomu…jsem zvedava co kdo napise. onehda jsem jen resila zda ji mam jeste prevarovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
2.1.14 18:20

Ja teda ty kojenecký nijak nesledovala myslim, ze snad by mely byt ok 8o pil bud aquila nebo kojeneckou vodu z penny nazev nevim asi jen kojenecká s ruzovým vrskem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
2.1.14 18:21
@miisenka píše:
@Merunka02 @Merunka02
Jojo..dusicnsny chapem, ale treba rozdiel v Na je medzi znackami az 3,5 jednotiek..tal ni to vrta siskou.. :nevim:

Když je to oznaené jako kojenecká voda, musí to splňovat určité normy a mělo by to být pro děti vhodné. Nevím, jestli v poměru látek může být významný rozdíl pro zdraví dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
2.1.14 18:21

A davala jsem taky do roka ted uz normal z kohoutku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.1.14 18:25

Díky, taky budu raději dávat do roka..:-) Tím se nic nezkazí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.1.14 18:25
@superandrysek píše:
@miisenka ja pouzivam Rajec nebo Aquilu a vic nezkoumam, nerozumim tomu…jsem zvedava co kdo napise. onehda jsem jen resila zda ji mam jeste prevarovat

To je taky dobrej dotaz… Já ji převařuju pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
2.1.14 18:32

Ahoj tak když sjem viděla jak se skladujou limonády a vody tak voda z kohoutku je super. A kojenecká. Škoda utracených peněz. Vždy sem vodu převařila a dala si ji do lahve a pak dávala. jke to na každím. Některé maminky pohrdavě odmítají vodu z kohoutku, ale oni ji taky měli jako miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.1.14 18:41

Je rozdíl v kojenecké vodě a ve vodě na přípravu kojenecké stravy. Ta druhá se musí převařit, ta první ne. My kupovali Rajec, ta se nemusí převářet. Pak taky, jestli jste na UM, nebo ne. Pokud ano, tak se to sakra prodraží..

• Citovat
  • Upravit
1157
2.1.14 18:42
@LenkaZi píše:
Ahoj tak když sjem viděla jak se skladujou limonády a vody tak voda z kohoutku je super. A kojenecká. Škoda utracených peněz. Vždy sem vodu převařila a dala si ji do lahve a pak dávala. jke to na každím. Některé maminky pohrdavě odmítají vodu z kohoutku, ale oni ji taky měli jako miminka.

Voda z kohoutku má moc dusičnanů, tak proto se nemá dávat malým dětem. Jestli se „vypaří“ převařením, to nevím…

Nevím jak u vás, ale naši jezdili pro kojeneckou vodu do jiné obce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí