Do kdy se musí dítěti dávat kojenecká voda?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
25.1.10 13:08

Kojenecka voda se nemusi davat vubec, limity dusitanu v pitne kohoutkove vode jsou u nas prisnejsi i nez doporucuje WHO.
A navic dusitanova methemoglobinemie je aktualni tak max. do tri mesicu, pak uz je enzymu dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
26.1.10 16:03

Tak záleží asi na tom, co komu z kohoutku teče. V Praze je prý velice kvalitní voda, tvrdila i naše MUDr. Prý se dává kojenecká voda tak do 12 měsíců, ale pokud je ta kohoutková ok, tak se dá dát i dřív. Já plánuju na pití tak do 9 měsíců balenou a pak kohoutek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
26.1.10 18:18

Je legracni, jak to ma kazdy jinak. Ja bych Koblize nikdy nedala balenou kojovodu, protoze mam hruzu z tech hnusaren, co se z plastu uvolnuji, kohoutkova voda mi prijde bezpecnejsi.
A vsichni si myslime, ze to delame nejlip, jo jo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
animal200
27.1.10 21:16

Muj manzel je pediatr a methemoglobinemii u mimca uz zazil a to mimco nedopadlo moc dobre. Jasne ze zalezi na veku, tohle bylo pravdepodobne mimco kolem dvou mesicu.

• Citovat
  • Upravit
28294
27.1.10 21:21

Animal a něco bližšího k tomu nemáš? Proč konkrétně se to stalo?

Já používám vodu z kohoutku, teď už i na kaše a na UM, předtím bylo dítě kojené. Neymslím si, že guidelines WHO by byly jen tak vycucané z prstu, takže není třeba strašit, jak je kohoutková voda hrozná. Moje dítě je už teď tedy větší, kdyby byl do toho půl roku a na UM, používala bych pravděpodobně vodu balenou, byť naše voda limity v podstatě splňuje (ty WHO), tj. pod 50mg/l obsahu dusičnanů.

nebo nějak nechápu, co jsi tím příspěvkem chtěla říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jajaa25
11.12.10 20:48

Voda

Ahoj holky, našla jsem zajímavý článek týkající se vody pro prťata http://www.mamedite.cz/…-pro-kojence
Mě to jenom ujistilo, že můžu používat v klidu vodou z kohoutku

• Citovat
  • Upravit
4780
20.12.10 08:52

Zajímavý článek. Tak to můžu dávat malému klidně převařenou vodu z kohoutku. My máme obecní vodovod a rozbory jsou na netu a voda splňuje požadavky. To jsem ráda. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andariell
20.9.11 20:13

Nevim jak mas stare info o delce podavani kojenecke vody, ale dle doktoru, by se mela podavat prevarena voda urcite min.do 2 let detatka..

• Citovat
  • Upravit
TERUSHA
10.6.12 09:22

Žádné kamenování!!Když bylo mladší dceři objevili se v jedné kojenecké vodě chemikálie!!!Běžela jsem za dóktorem,protože je stahovali z prodeje a on mi říkal,že voda u nás Berounsko je lepší než kupovaná!!!Teď mám druhou dcerku 6.měs a ještě tak měsíc a už jen kohoutková

• Citovat
  • Upravit
575
11.6.12 14:51

já dávám malému vodu z kohoutku už od narození.. :nevim: snad mě nezbijete, ale těm v lahvích prostě nevěřím.. :nevim:

Samozřejmě záleží na místě bydliště a tak, ale my máme vodu v pořádku tak proč ne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.6.12 12:27

Ahoj holky, tak já jsem dávala balenou vodu do 6.měsíce od 6.měsíce jsem dávala převařenou. Za týden má prcek rok a v takových vedrech co poslední dobou panují sem mu začala dávat vodu přímo z kohoutku. Já jsem se na to ptala a prej se může už od toho roku..Ale jak jsem si četla příspěvky tak každému řekl někdo něco jiného, tak doufám že nedělám nic špatně.. :( nerada bych malému ublížila. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.13 09:09

o pitné vodě

Ahoj, odkud jste? My jsme si nechávali dělat test na vodu a rozbor vyšel docela dobře. Blanka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.13 09:11

A co se změní na vodě, když se převaří? Blanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
23.6.13 18:41

Taky to ted resim tomik ma za par tydnu rok a ja mu davam kojeneckou do kase ana piti varim uz v prevarene normalni, ale ted chcu seknout s kojenim a rikma si zda mu staci jen prevarena z kohoutku myslim, ze by mela snad to by byla prece neskutecná spotreba :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.1.14 17:57

CO sledovat-hodnoty

Ahoj holky,

mam dotaz ohladne kojeneckej vody.Co konkretne tam sledovat-pomer min. latok atp.
A ake maju byt hodnoty.
Kupila som 4 druhy/Lucka, Rajec, Aquila, Jana/ a kazda ma iny pomer…a docela sa lisi..
Tak teraz baby radte..
Vodu z kohutiku nechcem davat, nechuti ani mne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí