Celodenní jídelníček 7m prcka ......

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
272
14.3.07 17:58

Celodenní jídelníček 7m prcka ......

S příkrmy jsme začali od ukonč. 6m a jde nám to dobře.papáme všechno a tak by mě zajímalo jaký jídelníček mají Vaše děti v tomto věku a jestli vše dělám dobře?
Náš jídelníček :
Snídaně 8.30 MM cca 180ml
Oběd 12.00 masozel. příkrm 200g (1× týdně místo masa žloutek)
Svačinka 16.00 ovocná přesnídávka 190g nebo bílý jogurt 200g
Večeře 19.30 UM Hami Hajaja 300ml.

Během dne nabízím čaj na pití,někdy za den vypije 260ml a někdy sotva 100ml.
Spinkáme celou noc takže v noci už nepapáme ani nepijeme.
Díky za Vaše odpovědi a názory.Ahojky

Zuzík+Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1935
14.3.07 21:06

Ahoj nam je 6 mesicu a 1 tyden, prikrmujeme od ukonceneho 4 mesice:

Snidane 7,30 ovoce ze sklenicky (nebo ovoce ze sklenicky s ryzovou nemlecnou kasi) + UM (kolik chce)

svacina 11,00 ovoce nebo kase s ovocem nebo jednodruhova zelenina + UM (kolik chce)

obed 1,00 masozeleninovy prikrm, nebo jednodruhova zelenina + UM (kolik chce)

svacina 3,00 UM

vecere 6,00 masozeleninovy prikrm¨nebo ovoce nebo zelenina + UM

druha vecere 7,00 UM

V nespime celou noc, ale kdyz se vzbudi dostane cajik, UM jenom kdyz place hodne dlouho. Jinak behem jidla i po jidle, kdyz nechce UM nabidnu caj (Pro dobrou pohodu, myslim od Hami).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
14.3.07 21:07

Jo a jeste, ani jedno jidlo jsme zatim nenahradili uplne. Dam mu prikrm jen tolik kolik chce, coz jsou nekdy jen treba dve lzicky. Pak zamkne pusu na deset zapadu :lol: :lol: :lol: a otoci hlavu ze ne. Tak ho nenutim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
14.3.07 21:31

Ahoj,
my jsme s příkrmami začali taky od ukončného 6. měsíce a jídelníček začátkem 7. měsíce vypadal takto:
snídaňě - kojení,
svačina - kojení,
oběd - masozeleninový příkrm,
svačina - 100 g frutapury nebo jablíčko,
večeře - kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
14.3.07 22:11

Ahoj

já jsem začala přikrmovat od ukončeného 6 měsíce , do té doby byla Vendulka plně kojená. Teď už nekojíme a náš denní jídelníček je přibližně:

Snídaně - 7:00 - UM ( Nutrilon ) 180 ml
Svačinka - 10:00 - UM 180 ml ( N ) + ovocná př. ( domácí ) nebo Frutapura
Oběd - 12:30 - masozeleninový příkrm ( HIPP nebo domácí ) + čajíček
Svačinka - 15:30 - UM 180 ml ( N ) + ovocná př. ( domácí ) nebo Frutapura
Večeře - 17:30 - kašička ( jakákoliv ) + čajíček
Na spaní ( v postýlce ) - 18:30 - UM 180 ml ( Hajaja )

Časy jsou přibližné, dle momentální situace. Do přesnídávky někdy rozmačkám banán, přidám vločky atd.......Teď se otepluje, tak mám přes den připravenou lahvičku s čajíkem pro naší žíznivku ( instantní, sáčkový, nebo čerstvé šťávičky z ovoce a zeleninky… )

Přes noc nic nedávám, neb spinkáme až do rána :lol:

Bibinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
15.3.07 08:53

Tak koukám že všichni snídáte a ještě máte dopolední svačinku. My dopolední svačinku nemáme,mám ji zavést? Je pravda že jakmile přijde oběd tak zbaští 200g skleničku během chvilky a někdy chce i přidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.3.07 12:15

Ahoj!

Řekla bych, že rozestup od jídel by měl být max. tři hodiny.
Záleží na tom, v kolik hodin ráno vstává a jak přes den spinká.
Oběd bych možná dala dříve, aby neměla hlad.

Jinak si myslím, že v 7 měsících stačí jedna odpolední svačina (ovoce); nepočítám oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
15.3.07 12:30

Ahoj, tak mi jsme začli s příkrmama v šesti měsících a když jsme se zajedli (v sedmi měsících), tak jsme to měli takhle:

7:00-8:00 kojení (ml fakt nevím, ale dost, tak 200 ml),později pečivo s něčím
10:00 ovocná předsnídávka (nebo frutapura)
12:00-13:00 masozeleninový nebo zeleninový příkrm
15:00 ovodná předsnídávka s jogurtem nebo tvarohem
17:00-17:30 UM
19:30 mléčná kaše 200 ml

V noci dvakrát kojo, po devíti měsících dvakrát UM. S UM v noci jsme skončili v 15-ti měsících. K pití jsem dávala a dávad čidtou kojo vodu a výjimečně dětský granul. čaj „Pro celkovou pohodu“ od Hami.

Takový jídelníček jsme měli do roka, pak jsme opět upravili :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.2.12 13:55

7m a jogurty

Ahojik maminky, chtela sem se zeptat nas jidelnicek je takovy:
Rano v 8h: 160ml UM
12h: zeleninovy prikr ve sklenicce nebo domaci/mrkvicka/brokolice/brabor
14h: 160ml UM
16: bananek
19: 160ml UM
kolem 20h jde spinkat a spinka celou noc a probudi se po 8h rano
chtela sem ze zeptat tahne nam na 7 mesicu a cetla sem, ze v takovem veku uz deti mohou jogurty, muzete poradit ktery konkretne? A taky ze uz mohou zuzlat.Mouhu se zeptat co bych mo mohla dat? Zobky jeste vubec nerostou tak mam strach aby mu nezaskocilo i kdyz bych mela po ruce cajicek. Cetla sem ze muzu dat piskoty, nebo mrvicku-mela by byt alespon trosku povarena, dekuji vsem za uzitecne rady a vsem preji hooodne zdravicka.Dekuji zdravi Luci 8) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.8.19 13:10

@Zuzicek Ja kojila jen 2mesice, takze jsme na UM, takze jsem zavadela prikrmy uz od 4.mesice… 🙂 Dnes je malemu 7mesicu a jeho jidelnicek vypada priblizne takto:

7:30-8h : UM 180ml,

11h:bily jogurt/tvaroh smichany s jogurtem s kousicky povareneho ovoce, ci trochou presnidavky nebo domaci marmelady, nekdy pridam i rozdrcene piskoty nebo drcene vlocky (necham trosku nabobtnat) - micham ve sklenicce od klasicke presnidavky nebo v misticce, ktera je jen o trosinku vetsi
Tento tyden jsem malemu zkusila dat i kupovanou Jogobelu s kousky manga a vse v poradku, podle toho co jsem cetla na obalu, tam nebylo nic hrozneho - alespon oproti ovocnemu jogurtu znacky Albert 😖

14-15h: prikrm masozeleninovy, cca jednou tydne dam misto masa vejce (pry se ma davat jen zloutek, ja davam cele a nicemu to nevadi, snasime dobre) Zeleninu davam mrkev, cuketu, dyni, brambory (ty nove jsou teda za trest) 🙄, celer, kvetak, brokolici, spenat, hrasek, davala jsem uz i rajce, porek… Maso stridam kureci, kruti, hovezi (v kupovanem prikrmu vybiram kralika, jehneci, teleci apod. druhy masa, ktere bezne domu nekupuji). Bud dam 2-3druhy zeleniny a maso/vejce, nebo 1-2druhy plus maso/vejce a plus ryzi nebo testovinu. Pridavam trochu oleje ci masla a cele rozmixuji. (ted uz nemixuji uplne do hladka, papame kousky)

17h ovocna presnidavka (klasicka presnidavkova sklenicka nebo ta jiz zminena o trosku vetsi misticka :oops: ) bud jen jablecna nebo k jablickum pridam co utrhnu na zahrade - par boruvek nebo malin, mrkev, davala jsem i rybiz, ktery malemu moc chutnal (musela jsem ale propasirovat kvuli zrnickum) 🙂, jahody uz mame take ozkousene :potlesk: Samozrejme obcas i koupim presnidavky kdyz jsou v akci.

20-21h redena kase do lahve - UM 180ml + pridavam 2-3lzice nemlecne ryzove kase (vlocky) Hame kupovane v lekarne (pokud mel maly k obedu ryzi, tak mu na noc davam jen UM
:palec: :mavam:

A jinak spinkame uz od zacatku krasne celou noc. Jen 1.-2.mesic jsem budila v noci na krmeni, (jen proto ze mi to doktori i sestry tloukli do hlavy ze musin..) pak jsem se na to vyprdla, protoze jsem mela co delat abych maleho vubec probudila a bez buzeni byl i takovy klidnejsi. ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí