nesnese kousky v jidle
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
nesnese kousky v jidle
Ahoj maminy,
mate nekdo zkusenost s prechazenim na hrubsi stravu?Poradte prosim… Malemu je uz 9,5 mesice, ale moc mu nesmakujou kousky v jidle. Mackam mu to vidlickou docela najemno, ale opatrne to v pusince zkouma a kdyz se mu do krku dostane vetsi kousek, zacne se davit a kolikrat i celou porci vyzvraci. Zkousela jsem mu i davat male kousky jidla do ruky, ale vysledek byl podobny.
Nevim, jestli by to nemohl byt i nejaky zdravotni problem.
Dekuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
tak my jsme měli totéž a trvalo to docela dlouho, než mu to přestalo vadit. Takže polívčičky, omáčky, kašičky, ovoce, prostě všechno úplně na jemňoučko, jinak se dávil a blinkal to zpět.
Tuším, že kousky v jídle mu přestaly vadit až tak v roce a čtvrt. Už to ale bylo lepší aspoň tím, že třeba rohlík, těstoviny nebo jablko na kousky snědl. Jakmile měl ale „něco“ v omáčce či polívce, šlo to ven. Prostě o tom musel vědět, nebo to mít v ruce.
Takže já bych řekla, že to časem přejde.
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se hlásíme, že s tím má malá problém. Rohlík papá normálně, ale jak v jídle objeví větší kousky, tak to vyplivuje. Budu asi muset vydržet a všechno ji to pěkně mačkat. Snad to brzy přejde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vydržte a opatrně zkoušejte. Nám to trvalo asi 3 měsíce, než mi malá přestala zvracet a už jí nevadí kousky. Už to kouše, jenom mrkvičku v polívce polyká - najdu ty nepokousané kousky vždy ve stoličce, ale i to přejde… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky,
my tedy s kouskami v jídle máme děsný problém. Malé je rok a měsíc, kouisky nesnese. Stačí jen hůř rozmixované a zvrací to. Pro dokreslení - za kousek se považuje velikost půl zrnku rýže. Už jsem z toho hotová. Přitom rohlík v ruce kouše (i když taky někdy jí to dáví). Pokud někdo víte, co s tím a zda to nemůže být nějaký medicínský problém, dejte prosím vědět.
Díky,
HankaB
- Citovat
- Upravit
Zdravim,
male ted byl rok..kousky nam taky vadily dost..ale jen kdyz je kousek neceho v necem tekutem jak o tom nevi chce to polknout a automaticky ji to tam vadi musi vedet ze ten kousek v tom jidle je pak si s tim poradi…takze ji ty kousky davam na krajicek lzicky aby vedela ze tam neco vetsiho bude zatim je to s uspechem..snazim se kousky delat v tuzsich jidlech polivku s kouskama by taky asi nedala voda ji nuti polknout a kousek neprezvykne…
- Citovat
- Upravit