Do kdy se musí dítěti dávat kojenecká voda?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kojenecká voda
Poraďte prosím, do kdy se musí dítěti dávat kojenecká voda?
(My máme už jeden rok.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
nevím přesně do kdy by se měla kojenecká voda dávat, ale my jsme přestali ve dvouch letech. Teď používáme klasickou vodu upravenou s čističky. Asi to záleží na tobě.
martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Dančo ![]()
Já ji dávám malýmu pořád a ještě budu, nedávno jsem z ní i vařila, ale už ne a spotřeba je nižší. Máme studnu a nevím jakou máme kvalitu vody a rozbor vody nikdo ne a ne udělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak podle mě od 1r už se určo nemusí. No já sem přestala dávat malé už jako mimi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi jsem lehkomyslná máma, ale já Davčovi vařím čajíčky z normální vodovodní vody už asi od 7. měsíce a žádné problémy nemáme. Klidně mě ukamenujte, ale můj názor je, že šílenství kolem kojenecké vody je záležitost tak posledních maximálně 15ti let. Před tím celé generace, včetně té naší, byly „odkojeny“ vodou z vodovodu a určitě nebyl jejich zdravotní stav o tolik horší. Naopak, každá další generace dnes trpí větším množstvím alergií jako následek sterilního prostředí, v kterém žijeme … takže náš organismus pak místo boje s opravdovým nepřítelem bojuje s absolutně neškodnými alergeny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky!
Evikk - tak to jsme dvě
já dávala lahvovou do 1/2 roku (a že jí bylo hodně, malej jí vypil asi tak litr, jen když bylo horko, jinak jsme kojili
) a po půl roce jsem začala dávat z kohoutku převařovanou a asi od 9 měsíců rovnou z kohoutku. Věděla jsem, že u nás je pitná voda vhodná pro kojence (já jí piju taky
). Z kohoutku je vždycky čerstvá a při tý naší spotřebě by se nám ve flašce zkazila - po otevření rychle ztrácí kvalitu. Na chatě jsem jí začala dávat až po rozboru vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
my jsme dávali kojeneckou vodu asi do roku a 3/4, pak jsem asi měsíc převařovala a pak už jsem začala dávat rovnou z kohoutku. Docela mě přesvědčil článek, že kohoutková voda je leckde lepší než balená. Já sice testy naší vody (bydlíme v Praze v Krči) nemám, ale už podle chuti mi přijde docela dobrá, pijeme ji celá rodina.
A souhlasím s tím, že začínáme být docela sterilní generace, kterou položí leckterý bacil. Takže samozřejmě nebudu svýmu dítěti cpát plesnivý věci a podobně, ale zase z něho nechci mít přešlechtěnýho pejska. Vitamíny doháníme ovocem a zeleninou a vůbec celkem vyváženou stravou, takže vodu už moc neřeším ![]()
Tereza
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji za rady… teď jsem se trochu napila té kojenecké vody a mám pocit, že z kohoutku je fakt lepší… Naší Janičce už z té kohoutkové vařím, ale na pití jsem ještě neměla odvahu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak my zatím čajíky neděláme, protože ještě pořád hodně kojím, ale na vaření i UM (do kaše) používám vodu z kohoutku. v Praze je opravdu dobrá voda a podle mě je lepší než kupovaná, protože tam člověk nikdy neví, jestli jí neskladovali 14 dní na dvoře na sluníčku - tím se ta voda úplně zkazí..... takže vždycky nechám hodně odtéct vodu z kohoutku a převařím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, za prvé nikdy nevíš, jak dlouho a kde je balená voda skladovaná ( i když u kojenecké vody by na to snad měli dávat pozor) a za druhé v Praze a větších městech je podle mě kvalita vody hodně hlídaná, takže tam bych se kohoutkové vody vůbec nebála.
Tereza
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoja,
no sice je pravda ze jsem maleho do pul roku kojila, ale ja jsem nikda balenou vodu nepouzivala. Jen u nasich, a to normalni neperlivou vodu (nasi maji studnu a voda nic moc) a to ma jen na caj a mliko, jinak mamka vari z normalni vody.
Ja na vode z kohoutku nevidim nic spatneho …
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, ráda bych oprášila tuto diskuzi - od kdy jste přestaly dávat balenou vodu?
My zatím na balené frčíme, mlíčko, čaj, kaše. Vaříme tedy už v kohoutkové - protože sem si to první týden vůbec neuvědomila - malá neměla žádné potíže..tak u toho zůstalo.
Díky za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já taky furt kupuju balenou vodu a furt bojuju s myšlenkou, kdy přestat…pravdou je, že zeleninu a ovoce vařím v normální kohoutkový…asi 2× měl převařovanou z kohoutku na UM, protože balená došla…asi dodělám tohle balení a pak už jí nebudu kupovat, malýmu bude 8 měsíců.
Lusie, ta pražská i brněnská voda je voda by měla být snad O. K., né?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my od tohoto týdne dáváme kohoutkovou, podle mě vodu z vodovodu hlídají víc než balenou, dělají se častěji testy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, kojenecka voda se nedava kvuli sterilite, ale kvuli tomu, ze neobsahuje dusitany, ktere pro male mimi muzou byt i smrtelne. A nemas pravdu, kdyz rikas, ze se to neresilo. Malym detem se drive davala voda ze studanek, ktere nebyly zavadne, tak jako jsou vetsinou dnes kvuli hnojeni. Kojeneckou vodu bych doporucila davat aspon do 10. mesice
ahoj Katka
- Citovat
- Upravit