Jakou používáte kojeneckou vodu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Do roka jsem používala Fromin, pak jsem přešla na vodu z vodovodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já používám dobrou vodu, u mamky kde je voda z kohoutku dobrá (zjištěno od dětské dr.) tak používám kohoutovku.
Ještě dotaz - po tom roce když budu malé dávat kohoutovku na pití mám jí dál převářet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mame horsky pramen, piju ho nakonec i ja…je moc dobra
…a neprevaruju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:
limit dusicnanu pro kojence je 15 mg/l, zatimco pro dospele 50, bacha na to.....v horskem prameni je 1,37
Podle WHO je 50mg bezpečné i pro kojence.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj…
tak já jenom že Pudla má pravdu, bavila jsem se o tom s pediatričkou a ta nezávisle na mém otci který je chemik a pracuje v úpravně vody Vak tady v Hradci Králové, mi oba řekli že pro kojence je kohoutková nevhodná z toho důvodu že obsahuje pro kojence nespracovatelné množství dusičnanů. Jinak je ta kohoutková opravdu ve většině případů lepší než balená. Ovšem pro kojence do půl roku ne. Ten Horský pramen a Fromin jsme taky používali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petruš - a proč ne do půl roku ? když se vleze do těch norem pro kojence? já potřebuju vědět proč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle pediatričky není kojenec do půl roku schopný ty dusičnany zpracovat, nevím přesně jak to funguje a koukám že tady někdo píše že Zdravotnická organizace tvrdí něco jinýho…tak teď babo raď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petruš - jasně, ale když norma pro kojence a dusičnany je 15 a my máme jen 5, tak ani není moc co zpracovávat, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máte tak málo tak není co řešit.
Stejně budeš určitě kojit
To dáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jooo holky kdo mate v kohoutku do (nam teda tvrdili na vodarnach 10mg
) tak muzete davat z kohoutku od narozeni kdyz je potreba!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme 30mg, od devátého měsíce dávám z kohoutku (předtím jsem nepotřebovala).
Jinak jsem též někde četla, že nejkvalitnější je Horský pramen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baba píše:Pudloslava píše:Podle WHO je 50mg bezpečné i pro kojence.
limit dusicnanu pro kojence je 15 mg/l, zatimco pro dospele 50, bacha na to.....v horskem prameni je 1,37
jsem nevedela - no doma to radej rikat nebudu, jistota je jistota a byt jedina mozkova bunka naseho rafanka je cenna - jeste jich dost zabije, az se bude ozirat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jeste ale jde taky o mineraly, myslim, ze kojenci nemaji mit moc tvrdou vodu, nemeli by pit moc soli, ikdyz aqua anna co jsme kupovali driv, byla taky tvrda jak blazen, tak nevim .....
aquaanna mela 80mg/l, my mame 120 mg/l
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nojo tak to jsem Pudlo v lese, protože OVAK to uvádí v mmol a ne v mg/l ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit