Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky potřebovala bych poradit koupila jsem koj. vodu Lucka následně jsem ji převařila ale na povrchu se mi udělalo takové bílé co si
je to teda ted nepoužitelná voda? Převařuji v hrnci co mám jen na tyto účely a jak dlouho dobu můžu tu vodu převařenou používat?
Děkuju za odpovědi teprve začínáme ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky potřebovala bych poradit koupila jsem koj. vodu Lucka následně jsem ji převařila ale na povrchu se mi udělalo takové bílé co sije to teda ted nepoužitelná voda? Převařuji v hrnci co mám jen na tyto účely a jak dlouho dobu můžu tu vodu převařenou používat?
Děkuju za odpovědi teprve začínáme
Mne taky..
Hledala jsem to a je to normalni.
Se Ti tam varem vysrážel vápník. Není to nic nebezpečnýho. U některejch se to stává, zejména když se to vaří dýl než je nezbytně nutný. Takže buď kup jinou značku a nebo, pokud už byl dítku ten půlrok tak to nepřevářej…
Taky se mi to děje a i u jiných kojeneckých vod,tak jsem ráda,že nejsem sama,měla jsem z toho taky špatný pocit.
já jsem měla to stejný… a u více značek vod… prej to je normální, jsou to jen minerály… ale i tak se mi příčilo to mláděti dát
nakonec jsem došla na to, že vody: Máma a já a Horský pramen to nedělají. Takže kupuju teď většinou ten Horský pramen a mám duši v peří.
je to vysrážený vápník máme to od začátku co to malému dáváme (8. měsíců)
stačí to slívat z hrnce opatrně do nádoby, kde si tu vodu necháváš - my ji dáváme do termosky (vydrží teplá a nemusím pokaždé přihřívat ať už na mlíčko nebo na čajík)
Tak to jsem ráda že nejsem sama a že to malému můžu dát jdeme dneska dělat první kašičku a už jinou vodu u nás neseženu
a jak dlouho tu vodu můžu používat někde jsem četla že jen 24 hodin nebo můžu i delší dobu?
no já myslelaa že ji naleju zpět do flašky a budu ji mít na víc dní tak nevím ted no ![]()
Ahoj, já mám nejlepší zkušenosti s vodou Horský pramen a taky Anna. Kojeneckou voda Lucka jsem zakoupila jednou, ale moc mi nevyhovovala. Tak zkus a uvidíš! Ale i kdyby jsi tuto vodu s tím vysráženým dala miminku, tak se nic nestane, protože jsou to jen minerály. ![]()