Kojenecké oblečení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj, bodýček určitě víc, s krátkým bych asi pro novorozence nekupovala… Overálky používáme jen jako pyžámka… Ať si zvyká, že po koupání se převlékne do pohodlnýho hadýrku a jde se spát (teda kéž by!
)
Příspěvek upraven 28.03.12 v 17:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a jinak z velikosti 56 vyrostla po necelém měsíci… teď je jí 5 měsíců a protože má maminka výživný mlíčko potřebuje už body vel. 6-9… Ale tepláčky jí stačej malinký, asi má krátký nohy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elanaa píše:
tak vidaa je to.
těch čepiček je teda fakt jak na saň dvanáctihlavou
Příspěvek upraven 28.03.12 v 12:51, ale co…to se ztratí
Já jsem se posmála, jako už dlouho ne
![]()
Hele, čepičku/y klidně odkoupím, půjčila jsem kamarádce a je zničená, a budu potřebovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakupovací manie
Holky, musím zbrzdit…strašně nakupuju…až mně teď přijde vše o mám objednané, udělám selekci..a začnu nakupovat větší velikost.Nám se holka narodí na konci září, tak využiju hlavně zimní věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prcek je v půlce září a žádné speciální zimní oblečky jsem nevyužila. Akorát tlustý beránkový fusak a pak takový tenčí. Jedny rukavičky a jednu chlupatou čepičku. Navíc měl vel. 56 až do konce února. Uvidíš, jak Ti poroste.
Příspěvek upraven 23.05.15 v 09:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem ráda, za každé uklidnění, že 56 není jen na 14 dní
Mám zimní fusak od Emitexu, pak 2 kombinézy.Jak se nakupují čepičky?To má taky nějaké velikosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem měla 4kg…taky jím těhu vitamíny..potom jsou prý děti také silnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hubička
Hubičko, malošek měl jednu novou s označením 36, to je velikost obvodu hlavy (36 cm má dítě při narození). Vydržela mu až do konce ledna a to už měl obvod kolem 40 cm. Jen už bylo vidět víc, že se mu obtiskávají švy čepičky
. Pak má pár zděděných, tam velikost není. Ty mám seřazené podle velikosti a prostě vyzkouším. Hodně jsem třeba u kompletů z Tesco (u tří) měla čapku, která byla hrozně široká na obvod, ale jakoby krátká, že by kryla jen vrchní část hlavičky. Chlupatka byla velikost 2 a byla mu spíš větší, takže se vracel z venku, kde spal a čapku měl na nose. Asi bych se řídila obvodem hlavy a poměřila čepičku. Centimetr mám s sebou vždy
. Plus posoudit elastičnost materiálu. Pozor na tkaničky. Mám pěknou čepičku (taky zděděnou) z H a M a má tkaničky hrozně vepředu. Ne přes ouška, ale vyloženě přes spánky. A navíc jsou hodně krátké.
Na tomto odkazu v dolní třetině stránky se dá otevřít PDFko s obvodama hlavičky ![]()
http://www.maminkam.cz/rustove-grafy
Příspěvek upraven 23.05.15 v 09:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Převelice děkuji, a musí se nosit čepičky 2?Jedna ta tenká a přes ni třeba na zimu ještě jedna teplejší?Stejně se přes zimu může být venku třeba jen hodinu ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávala tenkou a až vyloženě do mrazu, jak bylo kolem -20 °C, tu chlupatou. Když bylo třeba -5 °C, tak 2 tenké. Stejně měl fusak kapuci. V těch mrazech mi venku po obědě spával 2 - 3 hodiny. Náš pediatr je větrací typ. Nechávala jsem mu v korbičce teploměr, nikdy tam nebylo míň jak 15 °C NAD nulou.
Příspěvek upraven 23.05.15 v 10:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No musím myslet na to, že dítě má jinou termoregulaci, než my dospělí.Ale nejde mně do hlavy, že v té malé boudičce bylo o 15°C víc než venku…to je fakt dobrý, ale stejně to dítě dýchá studený vzduch jako my ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já bych s dítětem do roka určitě ven nešla, když je víc (resp. míň) jak -5 stupňů
Může být sebevíc nabalený, ale ten studený vzduch dýchá a spaluje mu sliznice. Samozřejmě jsou situace, kdy to jinak nejde (nemám auto a jsme objednaní k doktoru a nemůžu to zrušit), ale těch je dost málo.
ptala jsem se na to doktorky, těch -5 mi potvrdila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono asi opravdu - co pediatr, to názor. Ten náš se rozčiloval, co to kážou v TV za bludy, že školkové děti nemají chodit ven. A doporučoval všem chodit ven i kojencům.
Příspěvek upraven 23.05.15 v 10:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak přesně-jako se vším. I když tady bych řekla, že je Tvůj pediatr spíš v menšině, co jsem na termínové diskuzi, tak se vesměs shodovali v té hranici -5 pro kojence (tj. do roka), semtam někdo řekl -10, ale bylo jich fakt málo. Nejde zkrátka o to, že by dítěti mohla být zima, ale o ten ledový vzduch co dýchá-sice trochu se to v nose ohřeje, ale maličko a do plic se dostává stále studený, nemluvě o tom, když se dítě venku rozeřve a rovnou to všechno tahá do krku
no, to je jedno, zimu máme zdárně za sebou, tu příští už budou dětičky velké..a holky čekatelky ať si to přeberou podle svého rozumu a hotovo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit