Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych se zas tak nečílila - píšou, že v hodně zemích tyhle ústavy nejsou a nějak to tam snad taky dělají, ne? To, že jsme na to u nás takto roky zvyklí, neznamená, že je to nejlepší řešení…
Ale jo, já píšu že souhlasím s tím aby se něco dělo, kojeňáky určitě nejsou pro miminka nejlepším prostředím.
Jen se prostě bojím jak to v tom našem kocourkově dopadne
Hodně věcí přejímáme od západu a předěláme je podle svého, většinou úplně blbě ![]()
Bojím se že se budou nechávat děti tyranům, feťákům a opilcům, bojím se co bude s dětma které nebudou umistitelné…
Meredit píše:
Ale jo, já píšu že souhlasím s tím aby se něco dělo, kojeňáky určitě nejsou pro miminka nejlepším prostředím.
Jen se prostě bojím jak to v tom našem kocourkově dopadneHodně věcí přejímáme od západu a předěláme je podle svého, většinou úplně blbě
Bojím se že se budou nechávat děti tyranům, feťákům a opilcům, bojím se co bude s dětma které nebudou umistitelné…
Přesně toho se bojim taky.
Zase to nedomyslí a bůhví jak to dopadne. ![]()
je to model ze zahraničí, prostě raději rodina než ústav
budou profesionální pěstouni, venku se tím opravdu rodiny živý
dost nechápu vaše rozčilování, děti nepůjdou na ulici, půjdou do rodin
Meredit píše:
Jen se prostě bojím jak to v tom našem kocourkově dopadneHodně věcí přejímáme od západu a předěláme je podle svého, většinou úplně blbě
Je fakt, že toho se trochu taky bojím, protože u nás máme tendence přebírat jenom polovinu věci… Ale snad to bude dobré a ve finále i pro ty děti lepší…
Jako nápad to není špatné, mně se to celkem líbí. Jsem ale hrozně zvědavá, jak to bude fungovat v praxi. …
jizvíková píše:
je to model ze zahraničí, prostě raději rodina než ústav
budou profesionální pěstouni, venku se tím opravdu rodiny živý
dost nechápu vaše rozčilování, děti nepůjdou na ulici, půjdou do rodin
Právě, podle mě to prostě u nás nemůže nikdy fungovat, tak jako v zahraničí.
Nevěřím tomu, že systém jakéhosi profesionálního pěstounství bude v našem státě fungovat jak má ![]()
V zahraničí jsou přímo profesionální pěstouni, vychovávají i například 6 dětí, vždycky když jedno dospěje a osamostatní se, vezmou si další a tak to dělají celý život, dokud můžou. Ovšem souhlasím s Vámi, že my přebíráme jen polovinu západních věcí, pak to dopadná špatně.
Ale jistě, je to skvělé! Kolik normálních a slušných lidí se najde aby si vzali děti na péči z čistě dobrých úmyslů? Tolik kolik je jich teď, o málo víc, možná.
Aby sehnali tolik pěstounů, navýší dávky a sníží kriteria, drasticky. Takže budou i tady ty hrůzy co v jiných státech kdy si pěstouni děti berou pro prachy, děti mají hlad,jsou zanedbané a pěstouni peníze prochlastají. To je ještě ta lepší varianta. Sociálka nemá šanci vše ohlídat už teď, natož potom.
Děvčata klid to zase ty naše chytré hlavičky tam nahoře na něco přišly, nebojte oni to zase minimálně 5 změní. ![]()
k.a.c.k.a.1 píše:
Jdu se přidat
Rušení kojeňáků-zase jsem se vytočila!!Holky vesměs diskuse nezačínám, ale toto mě vytočilo!!!
Navíc mamka dělala přes 20let v kojeňáku, a pro děti by se tam rozkrájeli. Jenom těch týraných dětí, co tam bylo–raději je necháme zabít ne!!!ušetříme do budoucna na dávkách!!! Taky jsem zvědavá, kdo si vezme naše „spoluobčany“- už vidím, jak se o ně pěstounské rodiny rvou!!
Hlavně ty kecy…
http://www.novinky.cz/…-skonci.html
Pan ministr říká na videu, že ústavní péče přijde stát na 37.000 Kč měsíčně na jedno dítě, pěstounská péče na 10.000 Kč (tedy na 1.000 Kč jak je v textu, ale 10 000 Kč).
Fakt super…nechápu jak stát může stát dítě 37000,– ale mi musí stačit mateřská 3800,– na měsíc na stejné dítě!!!!
Tobě nemusí stačit 3800!!! to je pouze rodičovský příspěvek, takže jde jen o to chápat význam slova příspěvek.
katyca píše:
Děvčata klid to zase ty naše chytré hlavičky tam nahoře na něco přišly, nebojte oni to zase minimálně 5 změní.
Ale zase k horšímu. ![]()
V zásadě mi to nepřijde jako špatná myšlenka, ale na druhou stranu se bojím toho, aby to nedopadlo tak, že pěstouni mají hodně dětí a starají se málo a špatně. Děti jim sice pak třeba seberou, ale je otázka, jestli není pro malé děti lepší být v jednom prostředí (byť to je ústav) než zažít špatné zacházení a měnit prostředí a lidi kolem sebe. ![]()
Ja naopak so zrušením kojeňákov súhlasím, malo sa to urobiť už dávno! (A DD by sa mali pridať)
Do kojeňákov sa umiesťnovali deti hlavne zo sociálnych a finančných dôvodov, týraných tam je minimum. To mi príde ako hrozné, a DD sú na tom podobne. Nemáš prachy? Nemáš kde s rodinou bývať? Tak my ti ochotne pomôžeme, šup deti do ústavu! Keby tie prachy, ktoré sa pchajú do kojeňákov a DD radšej využili pre rodinu v tiesni, trebárs jej poskytli sociálne bývanie, poradcu do rodiny, vyšlo by to finančne lepšie a ešte by deti zostávali v rodinách, tam, kam patria.
(A teraz hŕŕŕ do mňa!
)
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.