Je možné se rozkojit a přestat dokrmovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
379
21.6.12 09:15

Já bych volala doktorce. Jedna věc je, že jsou teď veliký horka a může mít jen žízeň, druhá věc je, že máš sice mléka dost, ale není „syté“. Já jsem dceru taky musela cca kolem měsíce kojit co 1 hodinu, ale nekakala zeleně a upravilo se to tak za 14 dní (na 2-3 hod). Pozor na to, abys nekolika častěji než po 1 hodině, pak se to mléko nestačí v žaludku trávit, a dětem je z toho zle. Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.6.12 09:45

S malou jsem teď u rodičů, kde je právě krásný chládek. Doktorce jsem volala a říkala že je dobře, že jsme odjeli do chládku. Nicméně si myslela taky že to je dehydratací a řekla že máme zkusit pár lžiček vody. Když to nepomuže tak nutrilon. Ten jediný ji asi zasytí. Jeden den byla klidnější, ale jinak zase plače a má hlad. Dnes se vracíme do města, tak zítra pujdeme k doktorce.

A podle fotek přední mléko je namodralé.. já při odstříkávání mám to světlější.. a nepřipadá mi nějak vodnaté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
21.6.12 11:18

@sasina Já když odstříkávala tak bylo poznat přední a zadní mlíko. To předníje průhlednější. Netrpí malá na prdíky? Jestlijo tak ji zabal do klubíčka zády k sobě nad lavor, umyvadlo a nechat jí vyprdět. Také si koupit probiotické kapičky. Také záleží co paáš ty. Jestli se odbíváš tak máš slabé mlíko. Jestli ti usíná při kojení ta budit-dlouháním pod bradičku. je také dobrý aby se zklidnila-řívávějc zavazovali děti do klasických zavinovaček. Nyní se to nedělá, ale už se zjistilo, že je chyba, že nebalíme. Miminko je v bříšku upnuté a v měkkým a když se přinese domů tak každý má moderní kokosovou či jakou matraci a to je pro miminko nepohodlné. beru to jak okolí si pořizuje nejmodernější věci pro miminko. Já malého měla u sebe v posteli na polštáři-celý zádička a jak byl spokojený a teď krásně spinká ve své postýlce s měkkou matrací.
Také zkus zavolat nějaké laktační poradkyni. Jestli chceš zachovat kojení tak si odstříkávej a zkoušej to dávat z lahve. Držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
21.6.12 22:19

Ahoj mam synka 22m kojim ráno a večer, malej už nechce poslední dobou prso, chci se zeptat jestli se mi mlíko ztratí samo, nebo mam nějaký prášky na to? Bojim se aby mi neztvrdla prsa nebo aby se neudělal zánět, jinak mlíka asi moc nemam nepotřebuju prsní vložky prosím o radu díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
22.6.12 07:08
@renda81 píše:
Ahoj mam synka 22m kojim ráno a večer, malej už nechce poslední dobou prso, chci se zeptat jestli se mi mlíko ztratí samo, nebo mam nějaký prášky na to? Bojim se aby mi neztvrdla prsa nebo aby se neudělal zánět, jinak mlíka asi moc nemam nepotřebuju prsní vložky prosím o radu díky

To je asi u každého jiné :nevim:. Já přestávala kojit syna v jeho 8,5 měsících (mlíko jsem měla, ale on už nechtěl) a do dvou týdnů bylo po mlíku bez medikace. Párkrát jsem ve sprše odstříkala do úlevy (fakt malinko) a přešlo to samo. Doporučuje se šalvějový čaj, ale někdo se bez léků neobejde, uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.6.12 14:27
@pelumax píše:
@sasina Já když odstříkávala tak bylo poznat přední a zadní mlíko. To předníje průhlednější. Netrpí malá na prdíky? Jestlijo tak ji zabal do klubíčka zády k sobě nad lavor, umyvadlo a nechat jí vyprdět. Také si koupit probiotické kapičky. Také záleží co paáš ty. Jestli se odbíváš tak máš slabé mlíko. Jestli ti usíná při kojení ta budit-dlouháním pod bradičku. je také dobrý aby se zklidnila-řívávějc zavazovali děti do klasických zavinovaček. Nyní se to nedělá, ale už se zjistilo, že je chyba, že nebalíme. Miminko je v bříšku upnuté a v měkkým a když se přinese domů tak každý má moderní kokosovou či jakou matraci a to je pro miminko nepohodlné. beru to jak okolí si pořizuje nejmodernější věci pro miminko. Já malého měla u sebe v posteli na polštáři-celý zádička a jak byl spokojený a teď krásně spinká ve své postýlce s měkkou matrací.
Také zkus zavolat nějaké laktační poradkyni. Jestli chceš zachovat kojení tak si odstříkávej a zkoušej to dávat z lahve. Držím pěsti

Byli jsme u doktorky, a malá přibrala za týden skoro 250g… Prý vypadá hezky zdravě a nemyslí si, že bych měla slabé mléko. Ale proč se uklidní jen po nutrilonu mi nedokázala vysvětlit. Prý ji ale už nemám krmit po hodině, ale min. po dvou. Jenže když jí dám z prsu, tak stejně za chvíli zase vyvádí… Včera za celý den skoro nespala.. a já také ne. Po dokrmení nutrilonem v momentě usne. Už to vidím bledě… Vyfasovali jsme probiotika, nějaké vitamíny… uvidíme

Jinak s malou tlačíme prdíky v klubíčku, dáváme kapky, spinká v zavinovačce… toto všechno už jsme měli pěkně vychytané… teď má prostě hlad a řve hlady :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
29.6.12 21:07
@asunta1 píše:
Ahoj holky, já mám trošku jiný problém. Měla jsem nastudováno vše ohledně kojení, takže jsem nechávala Danka kojit jak dlouho chtěl a teď mám tak rozžužlaný bradavky, že při kojení bolestí brečím. Mažu Purelanem (bepanten mě štípe)gyndař mi napsal Bactroban, ale nemám pocit, že se to lepší. A další věc, v článcích jsem si nastudovala, že můžu kojit i 45 minut, dětská mi řekla, že mám kojit 15 - 20 minut a gyndař prohlásil, že 10 minut bohatě stačí, že si pak s bradavkou hraje. Tak já nevím, co si z toho mám vybrat. Je pravda, že teď ho nechávám 15 minut, pak mu musím prso vzít, protože jednak to fakt strašně bolí a jednak on se mi nepouští sám vůbec. A spí mi před den tak ty tři hodinky a v noci i někdy téměř 5 hodin. Tak snad hlad nemá. Od návratu z porodnice jsme přibrali 680 g a dneska mu je 23 dní. Jestli máte nějaké účinné rady jak vyléčit bradavky, tak sem s nimi, protože už jsem z toho tak nešťastná, že mám strach, že z toho jak se nervuji od kojení ke kojení, že ztratím mlíko.

Na rozžužlané bradavky je nejlepší mateřské mléko :) prostě si přes den trošku mléka odstříkni na prsty a potři si tím bradavky a dvorce :) a udělej to několikrát denně :) já to tak začla dělat hned po porodu a opravdu nevím, co znamená nějaká bolest prsou nebo přecitlivělost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová