Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, je možné kojit a zároveň pít čaje na hubnutí? Má to nějaký vliv na mimčo?Díky
No na těch čají by mělo být napsané, zdali je vhodný či nevhodný pro těhotné a kojící ženy…
Ahoj, taky si myslím, že pití čaje na hubnutí a kojení zároveň nebude to pravé ořechové, ale zkus se zeptat v lékárně, jestli budeš čaj kupovat tam ![]()
tyk myslim, ze se radsi zeptat v lekarne. ale osobne bych se toho bala. clovek muze maximalne paralen a jinak nic moc. nektery bylinky by mohli byt nevhodny
většina čajů na hubnutí obsahují zelený čaj a ten bys pít neměla, je na povzbuzení a prcek bude blbě spát. Jinak záleží, co směs obsahuje, jukni na net na ty byliny - jednotlivě. Neměla bys nic, co ředí krev např. kopřiva.
Jinak čím víc budeš kojit, tím rychleji zhubneš - teda u mě to byl hroznej fofr, pořád jsem měla hlad a pořád jedla a hubla. Mám o pět kilo míň, než před otěhotnění. A jenom díky kojení. A to jsem denně snědla celou čokoládu
Ale nebývá to pravidlem…
No kéž by to tak fungovalo i u mě. Před těhotenstvím jsem vážila 50Kg no a teď mám 74kg. Takže bych se chtěla zpátky vrátit na svou původní váhu. Jinak budu muset vyměnit celý můj šatník
![]()
Ja bych se teda na cilene hubnuti behem kojeni vykaslala. Urcite zhubnes kojenim a hebanim kolem mimiska. Na cilene hubnuti budes mit dost casu, az prestanes kojit.
asi bych radši rychlejc běhala s kočárkem… nebo si protáhla procházky. To teda působilo na mě
(hubnoucí čaj mě nikdy nezhubnul…
)
a miminko ho teda částečně bude pít s tebou. Asi taky nezhubne, ale ty bylinky obsažené v takovém čaji by mu nemusely udělat dobře… jak už bylo řečeno
Já si myslím, že během kojení by se cíleně žádné diety držet neměli. Rozhodně velká ztráta váhy během kojení má na mimčo neblahý vliv, jelikož pokud tělo hubne, zároveň se detoxikuje a bohužel jdou i tyto odpadní látky miminku do mlíčka. Vím, že je to strašné to vydržet už z vlastní zkušenosti, vždy jsem měla udržované těhu hormonálně a hodně jsem nabrala. I ted mi všichni říkali, neboj to půjde samo už jenom proto, že máme dvojčátka … a skutečnost je taková, že mám momentálně o 2kg víc než po porodu a to holky kojím plně. Je to otázka hormonů, někdo se navrací k původní váze během kojení, někdo naopak až dokojí.Já jsem vždy jsem zhubla až po kojení a doufám, že tomu tak bude i za rok ![]()