Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, mamky,
chci se zeptat - dávala jste některá miminku Nutriton? Mně ho doporučili v porodnici, protože už tam malý celkem dost ublinkával a ten Nutriton by měl tomu ublinkávání zabránit, je to jakási kašička ze svatojánského chleba, která v bříšku mateřské mléko zahustí, a to se pak nevrací do jícnu. Jakou s tím máte zkušenost? A spaly vám děti potom déle..? My zatím pořád kojíme co hodinu a půl, maximálně co 2 hodiny ve dne v noci, což je dost unavující a už se těším, až se ty intervaly trošku prodlouží, ať se konečně vyspím…
![]()
Díky, A.
Ahoj Anduli, my jsme měli NUTRILON comfort. Ten je prý proti kolikám… Ale ono je jich víc. Tento jsme měli i jako příkrmv porodnici a když jsem přestala kojit, tak jsem šla pro tento do lékárny. Je pravda, že poprvé ho Linda moc nechtěla, ale první noc prospala až do rána. A vlastně tak spí pořád…
my jsme ho na doporuceni doktorky taky zkouseli ale malej mel sileny bolesti bricha tak jsme prestali. ale kazdy mimi je jiny.
Syn byl hodně ublinkávací, hlavně po MM. Teď dávám Nutrilon AR, obsahuje přímo svatojánský chleba a opravdu míň blinká, ale může to být také tím, že je starší. Svatojánský chleba od nutrilonu dávala kamarádka vždy před MM, mímo trpělo refluxem žaludku.
Zkušenost mám dobrou, nemyslím, že by měl vliv na délku spánku.
Ilík
Já jsem jednu dobu dávala - na délku spánku to vliv nemělo. Navíc u toho malej vždycky strašně brečel - vůbec mu to nechutnalo a prskal to ven, navíc blinkal i po Nutritonu, tak jsme s tím skončili. Má diagnostikovaný GER, cca od 3 měsíců se blinkání výrazně zlepšilo a teď už neblinká skoro vůbec, jen když se přejí a jde rovnou na bříško.
Martina
Ahoj,
od 3 nedel ma dg. GER 2st. a taky nam doporucili bud AR mleka, nebo NUTRITON, po Nutrilonu AR mela desnou zacpu, BEBA AR nezasytila, tak jsme se dopracovali k HAMI forte a hustila jsem NUTRITONEM a pohoda
. Zahusti i cajik, proste vsechno i prikrm.
No, ted uz nemusime hustit nic, zvladame to ,ale ten kolotoc
nakrmit
vzapeti vse ven
a porad dokola, se nezapomina.
Prejem, at to spravny, at se dobre naji ![]()
ahoj-znovu otvírám tuto diskuzi-potřebovala bych poradit s podobným problémem…
I první syn to měl a u dcerky se to opakuje
Po krmení mlíčko obloukem ven-není možné ji minimálně půl hodiny po jídle položit…krmíme teda UM, měla jsem málo. Začali jsme Nutrilonem-vypadalo to, že jí nesedí-všechno letělo ven a měla veliké bolení.Možná už to ale začínal tenhle problém, ale ještě jsem něvědla, že ho budeme mít. Zkusila jsem Bebu na radu dr., páč malá je dost velký jedlík a prý má takovou hutnější chuť, že by ji mohla víc zasytit. To se nepovedlo a ještě po ní měla zácpu.Tak jsme zkusili Hami-to vypadá dobře. Ale blinkání je pořád.Zkusila jsem Gastrotuss-docela pomáhal, i se jí po něm dobře kakalo, ale nemůžu ho do ní dostat. Všechno pluje ven nebo tak zatne pusinku, že tam prostě ten dávkovač nedostanu.NEbo u toho krmení vytuhne a taky to pak do ní nedostanu. Takže tato varianta, že se to musí dát až po jídle samostatně je pro mě k ničemu. Tak jsem dneska jela pro Nutriton-sice téměř neblinkáme, ale zase má po něm děsné bolení, což běžně ani nemáme. Sotva to vypila-ječák a kroutila se dvě hodiny, než to prostě zase vytrávila. Už nevím, co s ní. Nejde tak fungovat, že ji pořád jen nosím.než se uklidní, tak chce jíst znovu-ve dne jí po dvou hodinách, max. 2,5. Mám ještě staršího synka a nemám na něj pak vůbec čas, stejně tak doma ani nic nepodělám, nestíhám si ani uklohnit něco kloudného k obědu. Věčně jsem hladná jak pes. v noci se samozřejmě nevyspíme, páč furt chováme a hekáme, jak se jí to vrací…
Máte někdo nějakou radu??? Říkala jsem si, že jí teda ten Gastrotuss zkusím dát i přímo do mlíka, ale to asi nebude mít žádný efekt… ![]()
Já bych ten Gastrotuss zkusila do mlíčka, tím nic nezkazíš a uvidíš
Nebo udělat víc mlíčka a nechat ji část vyhodit
já tedy ještě kojím, ale řeším to druhou variantou.
n jenže to ona dokázala vyhodit i všechno…to byly šavle obloukem. No od noci se mi zatím daří lžičkou do ní ten sirup celkem dostat, tak uvidíme, jak se bude dařit dál.
Sirupem do mlíka sice nic nezkazím, ale jestli to bude vůbec k něčemui, když to má vlastně vytvořit zátku nad tím jídlem…ale tak je jiné hustoty, taky by se třeba mohl z toho mlíčka vyhrabat nahoru
no v nejhorším zkusím.
A řekla bych, že tu adminky opravily nadpis, páč původně byl správný, tak prosím o nápravu zpět, jedná se opravsu o NutriTon!!! Taky nevím, proč tomu dali tak podobný název, permanentně si to někdo plete ![]()
Ahoj,muj syn taky ublinkavál a dávam nutrilon při blinkání a mužu to doporučit,Vyskoušela jsme i bebu proti ublinkaváni ale malej potom furt blinkal. ![]()
Ahoj maminky, mam 2 dotazy.
Kdyz mi maly necha ve flasce nedopite mleko, muzu jej pak ohrat a dat mu to, pripadne dodelat do toho napr. 30ml? ![]()
Muzu po mesici uzivani Nutrilonu prejit na Sunar? Neudela mu to nic?
@Sabuliin nenechavej a neohrivej, jak to pije, jsou tam sliny a uz to neni dobre. Vylij to. Pokud tedymyslis, ze bys mu to dala za dalsi 3 hodiny.
Prejit klidne muzes, co se stane ti nikdo nerekne, nemusi se stat nic, ale taky mu Sunar nemusi sednout a muze mit pekne boleni.
Nedopité mléko určitě vylévat (u nás to po mladší „dojela“ ihned ta starší)
.
Jinak přechod na jiné mléko je vždycky nejistý. Jediné jak to zjistit je metoda pokus x omyl.
Mladší dcerku jsem taky dokrmovala Nutrilonem, jednak ho dostávala už v porodnici a potom i prvorozená na něm vyrostla. Ale naše druhorozená po něm měla bolení a tak jsem přešla na Sunar, ten je OK. Taky záleží jak je dítko staré, ale když chcete dodělávat jen 30ml tak to bude asi ještě malé mimčo, že?
@masa.dis Syn ma 25 dni ![]()
Ale uz pije i 90ku… Ale nekdy si umane, a vypije jen 30ml a 60ml zbyde…
oni mi ho v porodnici uz od prvniho dne narozeni v noci krmili Nutrilonem, tak jsem na nem uz zustala ale je docela drahy no, a to vylevani… Tak jsen chtela zkusit ten Sunar, ktery je dost chvaleny, ikdyz je o cca 100kc levnejsi.