Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
My presli s nutrilonu na hami a bez problemu ale je fakt ze malej mel 7 mesicu a kojili jsme do 5 mesice.
@Sabuliin Jestli můžu poradit, tak místo Sunaru, ten je dost sladký si nemůžu vynachválit mléko z DM v BIO kvalitě Babylove..Cena taky úžasná..Mrkni na recenze..malej mi z Nutrilonu na něj krásně přešel..
@Sabuliin … tak to je opravdu maličký. Ono se to po čase ustálí a budete vědět kolik toho mlíka udělat. Já když si vzpomenu na ty noční můry, když měla malá bolení bříška… hrůza, než jsem jí změnila UM. Nevím jestli bych nenechala ten Nutrilon, když malému vyhovuje a na jinou - levnější varianu bych přešla až bude starší třeba 6 m…
@Sabuliin u prvniho jsme byli na nutrilonu… Presla jsem na sunar taky z duvodu penez ale zase ho bolelo brisko a mel silenou zacpu… Prechod ne vzdy znamena lepsi rozhodnutí, samozrejme kazde dite je jine… Ted mam druheho a v porodnici ho dokrmovali hipp a mesic jsem plne kojila a pak prisla o mleko… Zkusila jsem nutrilon a sileny, tak jsem dala nutrilon comfort a jeste horsi, dala jsem zase hipp a je nejspokojenejsi…
Kdyz se rozhodnes prejit tak se hlavne ma prechazet postupne a ne rovnou dat nove mleko, musis vyckat at si na to zvykne brisko miminka. Za me treba hipp muzu jen doporucit je bio…kaka krasne a nic ho netrapi… ![]()
@Sabuliin My na tom byly stejně. Ale vydržela jsem to na Nutrilonu cca 6 měsíců a pak jsme přešli bez problémů na Humanu (stejný výrobce jako Nutrilon, jen o něco levnější. Pokud mu Nutrilon vyhovuje, zkus to vydržet do těch 3 měsíců, do kdy je nejvíc bolí bříška a trpí na prdíky a pak přejít. Uvídíš, třeba nové mlíčko sedne, ale kdyby ne, vrátit se můžeš vždy.
Jinak, určitě neslévej nebo znovu neohřívej. U malé jsem to měla stejně - jednou vypila 120ml na ex, podruhé ze 120ml jen 60ml. Při tom kolik ten Nutrilon stojí, chápu, že je „škoda“ to vylévat, ale opravdu raději dělej čerstvé…
Já než Sunar, který je brutálně sladký bych doporučila HIPP - není tak sladký a je v BIO kvalitě + má probiotika a prebiotika - není problém se zácpou ani s bolením bříška.
@Natálka26 jestli to chce kvuli cene, tak si s Hippem moc nepomuze, ten je ted dost predrazenej. Mam na nem dite a kdyz se se 100 g dostanu i v akcich pod 41 Kc, tak se raduju. Bez akce jsem ho videla i kolem 290 Kc za 600 g.
Já nevím.
Nikdy jsem to nepočítala, beru ho protože se mi líbí složení a celkově je mi HIPP sympatický. Vlastně teď jsem ho kupovala za 266 v DM
jestli se dá sehnat levněji netuším. Podle mě je blbost přecházet teď z Nutrilonu když mu sedí (což je velký štěstí) - vydržela bych 3 měsíce (zvlášť u kluků, kteří na koliky trpí víc jak holky) a pak by mu to UM změnila.
@Billi je pravda ze ohledne ceny hipp je cenove srovnatelnej, ale ja ho treba na MALL koupila 2. za 1614,–- 6 plechovek o 800g… Coz vychazi 33,–- za 100g. A v německu vychazi taky lepe ta 1 tam vychazi na nase 222,–- coz je 37,–- na 100g… Ted kdyz jsem ho kupovala v rossmenu tak vysel 100g na 30,–- kupovala jsem tam 800g za 239,–- ale oni za tu cenu meli i 600g coz byl paradox. A jednou jsem dokonce v globusu koupila 800g za 190,–- meli nejaky vyprodej, aby meli jen ty nove krabice.
A v DM je obcas na neho sleva 20%… Na nutrilony my zase takovy akce prijde ze nejsou…
Kazdopadne my jsme na hippu spokojeny vice bez kdyz jsme byli na nutrilonu…
@tučňačka dokud byly plechovky, tak to vychazelo cenove lepe, ale jak to je v krabicich, tak je to horsi. A plechovky uz za chvili nebudou vubec a budou jen ty predrazene krabice.
Ale pokud ho chce zakladatelka menit kvuli cene, tak prestup a Hipp se ji moc nevyplati. Na jednickove UM nejsou akce a ani slevy.
Na Hippu mam 2. dite a menit ho taky nehodlam.
@Leniczka23 skocila jsem do dm. Kouoila tu 1ku v bio kvalite, tak snad
mam to kombinovat s nutrilonem nebo muzu zacit davat normalne ten baby love?
Synoi babylove nesedelo, prece jen chybi ta probiotika. Mel Hipp a opravdu dobre. Ted nastesti uz kupujeme nestle doremi, protoze hipp nejak brutalne podrazil…krabicka 600 g za 300? ![]()
Příspěvek upraven 17.02.15 v 11:04
@Sabuliin Normálně bych mu ho zkusila dát, ten Nutrilon si nech do zálohy kdyby to babylove nechtěl..tak uvidíš, dej pak vědět jak jste dopadli..
S přechodem na jiné UM je to vždycky holky nejisté, já to zkoušela dva krát, jsme na Nutrilon Anticolic, zkoušela jsem Hipp a Bebu comfort a už to malé teda dělat nebudu, možná, až bude starší a bříško nebude bolet už vůbec, až třeba v půl roce. Hipp jsem jí nabízela, ale ječela jako Viktorka po pár polknutích, asi jí nechutnal, Bebu comfort teda vypila, ale ucpalo jí to solidně… Nutrilon Anticolic je prý hořčí, ale mě teda hrozně chutná a naopak s těmi sladšími mléky mám i já problém, že mi přijdou chuťově dost divné a malá má asi podobné chutě, nebo nevím. Doktorka nám chválila krom Nutrilonu Bebu comfort a Sunar Premium, ten nový. @Billi S těmi akcemi na ta mléka pro nejmenší je to pravda, ale překvapilo mě, že tu Bebu comfort a byla to jednička, tak v Globusu ji právě měli nedávno zlevněnou, tak to nechápu, jestli zapomněli na předpisy ![]()