Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky, mám dotaz,
která instituce provádí placený test kvality mateřského mléka?
Hygienická stanice?
Případně, co tam zkoumají, jen škodliviny nebo i obsah tuku, živin apod…
Kolik to stojí, případně další zkušenosti těch, kteří to podstoupili…
Díky za každé info…
NiKi
Tak s kvalitou neporadím. Zkus se zeptat laktační poradkyně.
Ségra si nechávala v mlékárně přezkušovat tučnost mateřskýho mléka, protože malá ne a ne přibrat.
Teď nevím přesně cenu, ale určitě se vešla do 500 kč a ten den bylo hotovo.
V mlékárně? Jako v kravský? ![]()
No asi kde jinde, ale přijde mi to dost dobrý. Přijdu do mlékárny s mlíkem… ![]()
NiKi
Jojo, v kravský. Dobře jsme se nějaký čas bavili na úkor ségry… ![]()
A tučný bylo prý taky dost…
Tak tohle by mě taky moc zajímalo. Každý říká kojit, kojit, kojit, ale kvalitu mlíka nikdo nezkoumá… docela by mě zajímalo, čím to moje dítě vlastně krmím.
Já jsem v porodnici před 2 lety dávala vzorek v rámci výzkumu kvality MM, po roce (tzn v době, kdy už jsem nekojila
) mi přišly domů výsledky, kvalita byla naprosto v pořádku, žádné zdraví škodlivé ani jiné nedobré látky mléko neobsahovalo. Podotýkám, že žiju od narození ve velkém, kdysi ne zrovna čistém městě, mí rodiče pocházejí taky odtud. Takže si nemyslím, že by to obecně s kvalitou MM mělo být nějaké tragické ![]()
Ivana
ahojky já si včera nechala udělat test tučnosti svého mateřského mléka, zašla jsem na zdejší střední zemědělskou školu a domluvila se s jednou ing. biologie zrovna chystala laborky na kvalitu mléka a tak jsem jim darovala 11ml toho svého, nic za za to nechtěli a já ted vím, že mám jen jedno procento tuku v mléce a nevím, jestli existuje něco, cokoliv na to aby se hladina tuku zvýšila.
Zdraví šárka z kadaně
ahojky jsem zapomněla říct, že jsem během půl hodinky věděla výsledek,myslím, že za materiál, by to udělali zadarmo tak jako mě pa šárka
Tak to by mě taky zajímalo, protože já musím mít snad v prsech Salko, malá přibírá jako blázen
.
No, taky by mě to zajímalo, když jsem odstříkala, tak se nahoře usadila za chvíli slušná vrstva smetany
A v šesti měsících měl malej 11kg, v deseti 13400g ![]()
haninka1987 píše:
No, taky by mě to zajímalo, když jsem odstříkala, tak se nahoře usadila za chvíli slušná vrstva smetanyA v šesti měsících měl malej 11kg, v deseti 13400g
Přesně. Dnešní váha malý je 8290 gramů a to jí jsou 4 měsíce a 10 dní
.
Terrad píše:haninka1987 píše:Přesně. Dnešní váha malý je 8290 gramů a to jí jsou 4 měsíce a 10 dní
No, taky by mě to zajímalo, když jsem odstříkala, tak se nahoře usadila za chvíli slušná vrstva smetanyA v šesti měsících měl malej 11kg, v deseti 13400g
.
Aspoň je to pořádná baba a je ji za co chytit ![]()
Tak pořádná baba je, protože když jdeme do poradny, tak mi všichni říkají, že na svůj věk toho moc neumí, ale když řeknu, že jí je teprve 3,5 měsíce(to byla naposledy), tak valí oči. Je fakt, že tam teda trčíme
.
Ahoj, vybrala jsem si Tě kvůli vaší kdysi váze. Mohlabych se Tě zeptat jak jste to měli večer s kojením a do kdy jsi kojila?
mám dceru Viktorku, máme 5.8 měsíce (za tyden 6) a vážíme 10kilo, čím víc si uvědomuji, že jsme abnormální, nemohu se dočíst, jestli jsem viníkem, že mám tučné mléko?, budí me se 2-3hodiny v noci (nespavpost áme od narození) a právě že si myslím, díky své víze, ýe nemůže mít hlad. Jak jste to měly vy? děkuji moc ![]()
Tak to jsem ráeda za toto téme! Mě by to také zajimalo! Já mám „mléko“ téměř čiré, spíš je to taková lehce zkalená voda a jelikož mi malá po hodinovém kojení řvala hlady už po 20 minutách po kojení, je momentálně na UM
Proto si myslím, že prostě „mléko“ de facto nemám
![]()