Jak ukončit kojení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
130
19.9.08 14:08

jak ukoncit kojeni

jak ukoncit kojo,kojim uz jednou denne a nevim jak to ukoncit bez prasku od dr.mlika mam straslive malo,ale stejne se bojim aby sem nemela teploty nebo neco,jednou uz jsem to zazila.diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5784
19.9.08 14:12

pokud kojíš jen jednou denně tak se toho neboj a prostě jednou už nedáš. druhý den třeba jen malinko odstříkáš a pak máš klid. teda alespoň já to tak měla. fakt jsem myslím po ukončení odstříkala jen jednou max. dvakrát a to jen tolik abych neměla prsa nalitý a zbytek se vstřebal :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
19.9.08 14:18

Mrkni na www.kojeni.net - tam urcite nejakou radu najdes :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
19.9.08 17:38

já kojila tak 3-4× denně a pak jsem to utla najednou - pár dní jsem ještě tak 1× denně odstříkala, abych si ulevila pak jsem začala brát homeopatika a bylo to lepší - během týdne bez problémů, že jsem ani odstříkávat nemusela a mlíčko se postupně vytratilo…ehm, i má prsa :twisted:
Homeopatika jsou volně dostupná v lékárně (Lac Caninum 30) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
19.9.08 20:17

Ahoj, já kojila 2 x v noci a když jsem se rozhodla skončit, tak jsem už prostě nedala a žádnej problém jsem neměla :) Ani nalívání, bolesti, nic .. Je to individuální, ale pokud už se ti prsa citelně nenalévají, tak snad to budeš mít OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
20.9.08 11:47

Ahoj,
ja kojila taky 1× denne. Po 2 dnech me pak bolela prsa, tak jsem malemu jeste jednou dala napit a pak uz to bylo ok. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
20.9.08 20:54

Staví také mátový čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
20.9.08 21:33

Já slyšela doporučení na čaj šalvějový :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
4.2.13 23:38

Ahojky, mam chlapecka, ted mel rok. Porad kojim, pres den kdyz chce a pres noc tak 3–4×. Zacinam premyslet o odstaveni, ale vubec nevim jak na to. Pres den v tom nevidim az takovej problem, to kdyz se mi dobiva pod tricko, tak mu strcim piskot, nebo neco jineho a neni problem, ale v noci nevim co s nim. Nechci zavadet prikrmy, ani kojeni necim nahrazovat. Byla bych rada kdyby se naucil spavat celou noc aniz by se budil na jidlo. Mohla by mi nektera z vas poradit, jak jste to resili?
Vim, ze kamaradka rekla synovi ze prsa ma rozbita, prelepila bradavky naplasti a hotovo, ale ta odstavovala kluka pres 2 roky, ten vzdycky prisel, odhrnul tricko, zjistil ze mamka ma porad bebinko a dal to neresil… Ale v roce je jeste malej, aby na nej vymyslela nejakou takovou fintu… :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
5.2.13 03:44

No tak prave proto ja jeste pored s odstavenim cekam. :mrgreen: :roll: Taky jsem planovala odstavit po roce, no, malemu je 17 mesicu a furt nic. Pres den uz tedy taky nekojim, tam to slo v pohode nahradit normalnim jidlem. Ale vecer je zvykly u kojeni usinat a v noci se budi 2 - 3×. Taky mam prave pocit, ze mu to jeste nijak nevysvetlim a bojim se prorvanych noci. Tak radsi cekam, az bude trochu starsi - pak to nejspis udelam tak, jako tvoje kamaradka. Navic, jak to tady ctu v diskusich, tak prestat kojit jeste neznamena, ze malej bude celou noc spat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
5.2.13 06:44

Tak u nas nespi celou noc ani ten skoro petilety a kojen tedy neni. :D Celkem bezne je za noc 2-4× vzhuru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
5.2.13 07:05

Já jsem odnaučila noční kojení pomocí tatínka někdy po roce věku dítěte. Prostě jsem tři noci spala v obýváku a oni byli spolu v ložnici. První noc to první probuzení plakala (jen lehce, nebyly to žádné záchvaty do „fialova“), byla vzhůru asi hodinu, ale manžel si ji vzal k sobě do postele, řekl, že maminka spinká a ona potom usnula. Další probuzení probíhalo stejně, takže se manžel moc nevyspal, ale už další noc to bylo lepší - byla jen vzhůru a bez pláče, ale s tatínkem v posteli. Třetí noc už spala úplně v pohodě, sice se vzbudila, ale stačilo, aby k ní tatínek vstanul, trochu ji pohladil, něco řekla a ona spala dále. Pak jsem se vrátila do ložnice, ale ještě asi týden pro jistotu vstával manžel. Ty první tři noci jsem už kolem šesté ráno šla nakojit, ptž jsem si myslela, že když byla zvyklá na nějaký noční přísun kojen, tak by i mohla mít hlad, ale to mi nevadilo…nebylo to třikrát za noc :lol: Časem se odbouralo i to kojení nad ránem.
Pak jsem během dne kojila ještě rok a půl a v noci se vzbudila jen při nemoci nebo když jí rostly zuby, tak jsem vyjímečně ještě v noci nakojila, ale po té nemoci jsme zase museli absolvovat to odnaučování, ptž za ten týden si zase navykla.

Kdybych na to byla sama, bylo by to určitě mnohem těžší,,, ale s tatínkovou výpomocí to šlo lehce ;) Hlavně kojení nenahrazovat čajem ani žádným jiným pitím.

Teď má 2 a 3/4 roku a spí celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
5.2.13 07:08
@Easinka píše:
Navic, jak to tady ctu v diskusich, tak prestat kojit jeste neznamena, ze malej bude celou noc spat. :roll:

U nás to právě tak bylo, že s odstavením nočního kojení začala celou noc spát - budila se co dvě hodiny a pořád chtěla kojit, tak jsme ji v noci odstavili a kojila jsem ji až ráno kolem páté, šesté, někdy vůbec.
Ale každé dítě je jiné a určitě to stojí za pokus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
5.2.13 08:21

Já musela prestat kojit ze dne na den a bylo to podobne, první noc a den nic moc, ale pak uz byla v pohode asi po trech tydnech prijala sunar a zacla spat celou noc :-) bez tatinka bych to nedala, mela jsem 40 horecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
5.2.13 12:16

To s tatinkem me taky napadlo, protoze kdyz je s tatinkem, tak nepotrebuje vubec nic. Porad tak nejak doufam, ze by se mohl odstavit sam… treba dnesni noc byla super… spat sel pred sedmou vecer, vzbudil se az v jednu a pak o pul seste vstaval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová