Jak ukončit kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
15.12.17 21:52

U nas zabral prave tatinek, ja to nedala…ale jestli to u vas moznost neni, tak budes holt muset ty…zalezi, na co mas nervy a nakolik uz ukoncit chces…„nejtvrdsi“ cesta je proste rict, ze neni, nedat a poprat se s krikem…vetsinou pry tak do 3 dnu to ta decka poberou (u nas to taky trvalo cca tak dlouho). Pres den rozptylovat jinou cinnosti (i kdyz jestli tomu dobre rozumim, kojis uz jen na usinani, ja kojila jeste i v prubehu dne). Jestli chces omezit rev, tak ja fajn knizka s ruznymi strategiemi, pak najdu odkaz…ale to vsechno bude na trochu delsi dobu.
Z vlastni zkusenosti ti reknu, ze nejhorsi bude ho naucit bez kojeni usinat, u nas po odstaveni slo denni spani hodne do kytek, usne mi v zasade jedine v aute, jinak vyjimecne. A jidelnicek prekopat budes muset, nejspis se mu zvysi chut k jidlu, az nebude mit mliko (aspon u nas to tak bylo, i kdyz to nejaky ten tyden trvalo, a ten tyden jsem mela i trochu obavy, taky byl z tech, co moc nepiji jine tekutiny a malo jedi, po odstaveni se to castecne zlepsilo, i kdyz hubeny nejedlik je furt).
Edit: tady je ta knizka : https://www.martinus.cz/?…
Ona je primarne o spanku, ale jelikoz deti, ktere jsou uspavany kojenim, byvaji casto „spatni“ spaci, je tam cel kapitola o odnaucovani od usinani pri kojeni, takze se to da pouzit i na odstaveni.

Příspěvek upraven 15.12.17 v 21:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
15.12.17 21:55

@pampeliška189 už jste zkoušeli nějaký mléčný věci? Jogurt? Expoziční test? Nebo nečekas, že ta abkm vymizí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
15.12.17 21:57

Jinak já odstavila abkm syna celkem natvrdo. Prokojena noc, tak jsem se naprdla a dala si zmrzlinu a bylo to daný. Prvních pár lahví mlika mu dal muž, pak už jsem mohla i já. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
15.12.17 22:55

No to nechání vyřvat je teda dost pitomá rada.
Ono kojení není jen o mlíku a u starších děti jde už i spíš o pocit blízkosti, uklidnění, pomazlení, rituál. Ještě asi není připravený být odstaven.
To některým dětem dojde třeba až po třetím roce.
Já mám doma taky takovou 2,5 dcerku a zkouším to už dlooouho a pomalicku. Docela slyšela na to, že jí dám do flasticky rostlinné mléko (mandlové, špaldové, ovesné) a na noc vodu. Trošku se vztekala, tak jsem ji to nevnucovala moc tvrdě, ale postupně to začala brát. Občas ještě nakojím, hlavně v noci, ale někdy už jen pohladím po hlavičce a řeknu ze ji mám moc rada a mlicko bude ráno.
Jako chce to čas, není to za 3 dny, ale jde to.
Buďte trpelivá, je to ještě prcek malej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
15.12.17 23:02

První ruším noční kojení, pak přes den si to zrušili sami. Na noc jsem si zalepovala prsa náplastí, aby se nemohla malá přisát. Příšera byla na prsu co 20minut a já už se chtěla vyspat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
16.12.17 02:45

@quinsley : osobni zkusenost - dlouho jsem nechtela nechat maleho plakat. Jenze on se mi budil jeste ve 20 mesicich co hodinu az dve (nad popisem zakladatelky, jak se nevyspi, jsem se docela pousmala ;) ). Zkousela jsem „nezne metody“ temer 2 mesice, bohuzel to vedlo akorat k rostouci oboustranne frustraci. Zakrocil manzel, v zasade me vykazal z loznice, prvni noc jsem brecela taky, ale po par dnech byl klid. Maly navic od odstaveni zacal byt vyrazne samostatnejsi, lepe ji, lepe spi. Nikdy bych nikomu nedoporucovala nechat vyrvat nekolikamesicni miminko, ale bavime se o batoleti. Kazdy si musi zvazit, jaka cesta je pro neho vhodna, ale hned neco odsuzovat jako pitomost, to je taky chytre :roll: Mimochodem, kdyz si treba prectes knizku z meho odkazu, ktera velice vyrazne propaguje nezne metody, tak na zaver taky rika neco ve smyslu, ze pokud uz nemuzete a zacinaji ve vas silnet negativni pocity (co byl muj pripad), tak na tom neni nic spatneho. Syn brecel, ale v naruci milujiciho rodice, presne, jak tam pisou, ne zavreny sam ve tme.
(A pokud se bavime o pitomych radach, tak za me je pitomejsi davat dvouletemu diteti flasku, jestli teda mas na myslis klasickou se savickou. Ma negativni vliv na zuby.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.19 04:32

Dobré ráno.Chtěla jsem se zeptat zacala jsem malému dávat Bebilon(NUTRILON)Takže chci přestat kojit,kvůli zdravotních problém.Tak bych chtěla vědět jak zastavím MM děkuji ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
11.1.19 04:40
@Katulinka089 píše:
Dobré ráno.Chtěla jsem se zeptat zacala jsem malému dávat Bebilon(NUTRILON)Takže chci přestat kojit,kvůli zdravotních problém.Tak bych chtěla vědět jak zastavím MM děkuji ;) ;) ;)

Stridala jsem prso a um, vysazovala jsem postupne. Odstrikavat do ulevy. Pit salvejovy caj.

• Citovat
  • Upravit
21593
11.1.19 08:01

Prominte holky, ze se tak ptam, ale proc jste to dopustily, aby se batole v noci jeste kojilo? Ja zacala ucit dcerku, ze v noci se spi a mliko neni a nebude uz nekdy na par mesicich. Prvniho pul roku se nam budila 3× za noc, mne to bohate stacilo, abych byla uplne vyrizena, takze od 6m nahoru jsme to zacali redukovat a nedavala jsem mliko na prvni zaknourani. A takto jsme to postupne posouvali a redukovali, az na 10m uz dokazala prospat celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11059
11.1.19 08:09

@warita kazde dite je preci jiné. Ja utla nocni kojeni ve 13 mesicich a rozhodne nam to nezarucilo celonocni spanek. Celou noc nespi ani teď ve 2,5 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
11.1.19 08:18

@warita jestli máš jedno dítě, tak chápu, že si myslíš, že to obecně funguje. Není to tak. Moje první taky od 6 měsíců jedla pouze 1× nad ránem a myslela jsem si, že je to tím, že jsem sj ji tak naučila. Druhé je teď 7,5 měsíců a kojím x krát za noc a ač se snažím a nejsem citlivka na dětský pláč, nic s tím neudělám, prostě to ještě potřebuje.
@Katulinka089 pokud můžeš, tak přirozeně, postupně míň koj a víc dávej UM. Pokud to potřebuješ rychle ukončit, odstrikavej do úlevy, pij šalvěj, stahuj si prsa, případně zajdi k dr.pro léky na ukončení laktace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
11.1.19 08:24

@warita me osobne to asi nijak neobtezovalo, tri probuzeni v noci bych neresila (zalezi, jak dite spolupracuje pres den, kolik ma matka energie a delka a prubeh probuzeni). A ty benefity kojeni pri rustu zubu a teplotach - muj syn ma 16m a nemam zkusenost (tuktuk) ze by byl v noci vzhuru dele nez par minut v kuse, pri problemu se probudi vickrat, ale za chvilinku zase spi jako dub a jinak spi 12h v kuse :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
11.1.19 08:30

Mám 17m a během noci ji tak 3× kojím, a doma ještě dva starší. Funguju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.1.19 10:09
@citlivaduse píše:
@warita kazde dite je preci jiné. Ja utla nocni kojeni ve 13 mesicich a rozhodne nam to nezarucilo celonocni spanek. Celou noc nespi ani teď ve 2,5 letech.

to ani moje. Respektive, ma obdobi, ze prospi celou noc a taky ma obdobi, ze se k ni vstava klidne i 5×. Ale neni to na mliko. Ani ve snu by me nenapadlo krmit dite uprostred noci na roku a vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.1.19 10:12
@Capretta píše:
@warita me osobne to asi nijak neobtezovalo, tri probuzeni v noci bych neresila (zalezi, jak dite spolupracuje pres den, kolik ma matka energie a delka a prubeh probuzeni). A ty benefity kojeni pri rustu zubu a teplotach - muj syn ma 16m a nemam zkusenost (tuktuk) ze by byl v noci vzhuru dele nez par minut v kuse, pri problemu se probudi vickrat, ale za chvilinku zase spi jako dub a jinak spi 12h v kuse :)

tak pokud ti nevadi to probudeni x krat za noc, neni co resit.

Ja to nesu moc tezce. Nemam chut x krat za noc vstavat a jit k postylce ditete, hladit a ukladat zpatky do postylky. Me staci tohle udelat za noc jednou a jsem uz rano uplne grogy. Vetsinou vstava v noci manzel, protoze ja to nedavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová