Konec kojení, odmítá UM

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7928
15.9.08 15:03

KONEC KOJENÍ ODMÍTÁ UM

AHOJ tak jsem se dopracovala po druhém pokusu dcerku odstavit.Nejdříve jsem to zkoušela v 1roce ale marně 3týdny jsme dávali UM 5značek prostě absolutně nechtěla( z flašky pije v pohodě už jsme zkoušeli i hrníček s brčkem, normální hrnek) prostě si UM nevzala.
V pátek jsem úspěšně skončila s kojením ovšem Um si nevezme tak nevím co s tím. Vždy jedla dost jogurtů a mléčných výrobků takže její potřeba byla pokrytá a k tomu jsem kojila. Jenže teď nemáte některá s tímto zkušenost. Co dávat pokud si prostě UM nevezme :evil: :evil: .

Díky za rady :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
394
15.9.08 15:27

a zkusila si ty ochucené Sunary - banán, kakao a vanilka? A nebo jí to podstrčit jinak, naše malá třeba papá cornflaky s mlíkem, tak jí dej místo mlíka sunar. A nebo něco takovýho vymyslet, ale to zas nemůžeš praktikovat každý den :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
15.9.08 15:31

Mně se podařilo úspěšně odstavit až v 19m, taky nechtěla UM ani vidět - a to doslova. Co jsem odstavila, tak najednou začala - nebylo to hned, tak zkus ještě vydržet a nabízet jí to. Přesto, že už pila z obyč. hrnečku a lahvičky s brčem, tak UM chce pít jen ze savičky, ač před tím také odmítala cokoliv pít ze savičky…jestli jinak jí dost mléčných výrobků, tak bych ji do UM nějak urputně nenutila… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
15.9.08 15:36

Maliko koupila jsem od Hippa ochucené mléko vanilkou dá se podávat i studené trochu ho jednou vypila a pak už jen s ním krmila plyšáky :evil: :evil: :evil: Teď jsem koupila od HIppa sušené mléko s vanilkovou příchutí a nic.
Cornflakesy a cereálie jí dávám tak jí to zaleji tím Um. Ale nevím jak vyzrát aby si Um vzala i z flašky :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
15.9.08 15:38

Koreno díky za radu budu pokračovat dále nabízet nikoli však nutit to je jasné mělo by to opačný efekt. Jen mě zajímalo co dál když si ani za týden 14dní nevezme UM.Teď těch mléčných výrobků moc nevezme na milost :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
15.9.08 15:48

Tohle jsme taky řešili. Kojila jsem bez týdne do 2 let, UM nevzal Matýsek ani jednou! Po odstavení jsem zkoušela asi 4 druhy UM, do flašky, s brčkem, do hrnku, ale bez úspěchu. Nakonec jsme zkončili u normálního kravského mléka - to čerstvé v plastové lahvi nebo krabici (rozhodně ne klasické krabicové trvanlivé!). Pije ho jako slaboučké kakao - tak 1 lžičku na hrnek. Máme hrnek s pítkem. Pít ho začal až tak měsíc po odstavení, do té doby pořád trucoval a škemral. Od té doby pije tak 3-4× denně 2 dcl, sní 1-2 jogurty a výjimečně ovocný tvaroh.
 Milli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
15.9.08 16:39

Já jsem kojila do roku a čtvrt (asi), UM u nás žádné neprošlo, takže jsem dávala nejprve kozí jogurtové mléko (toho vypila skoro 0,5 l denně) a později kysaný BIO nápoj. Nejprve bílé, cca od dvou let už i s příchutí.
http://www.rozmaryna.cz/…ages/214.jpg /> http://www.mlekarna-valmez.cz/…ukt/3382.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
15.9.08 17:39

Ahojky

tak já taky kojila do 19 měsíců,před tím jsem kolikrát zkusila Um a okamžitě mi začala plivat.pak jsem šla na operaci zubů,tak jsem odstavit musela,ale začala jsem už týden před, vždy jsem večer kojila,po nějaké době jsem prso vzala a dala ji UM ve flašce s dudlem,no a tak jsem intervaly zkracovala až jednou jsem dala jen flašku a bylo to.a kupodivu mi to UM i pila

jo a taky jsme dali ochucený sunar.zkusili jsme banán a čoko a čoko pije doteď k snídani a večer má UM Sunar bez příchutě.jiné UM než sunar taky nejelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
15.9.08 18:30

Ahoj,
ja maleho prestala kojit ted a davam jogurty, kysane napoje a mlecnou kasi vecer + se ho snazim ucit na normalni mleko. UM dle nazoru doktorky i mne neni treba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
15.9.08 20:16

tak jsem jí neukecla ani na kaši z UM ona už kaše také moc nechce tak to nevím jak do ní tu dávku na den dostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
15.9.08 22:32

Určitě by měla pít um, už jenom kolik je v tom samých zdravých věcí :) tak jí dej čas, třeba tomu přijde na chuť, chvíli to nahradíš jogurtíkama a tak, a pak to zase zkus. Držím palečky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
15.9.08 23:27

Katty,
predem te chci povzbudit, vydr, deti jsou kazdy mesic, casto tyden jine a meni se jim chute. U nas po odstavce kojeni po jednom roce prostredni holcicka nechtela pit UM ani kdyby byla hladova a zizniva, vyzkouseli jsme vsechno, michat to na pul s MM nebo s cimkoli i cajikem. Proste nic. Mno, tak mila holka byla jen na jogurtech, ktere ji teda moooc chutnaly. Po pul roce jsem ji dala ochutnat klasicke mliko kravske organic a ejhle, jak ji to jelo, no a od te doby tuta jak o zivot. Bohuzel ne teple jen vlazne. Nektere deti hold mlika vubec nemusi, muj manzel je toho prikladem a znam z okoli spousta deti odmitajici mleko (a to opravdu jakekoli).

Muzes zkusit svarit, rozmixovat a procedit mandle, jsou velmi zdrave a vyzivne. Pokud se chytne, tak postupne mix. s UM a ubirat mandlove. Pak muzes zkusit bio ryzove nebo kozi, sojove je casto mutovane, to bych nechala az jako posledni moznost. No a nebo bio kravske plnotucne. Vitaminy a mineraly se daji nahradit stravou, nemusi mit UM za kazdou cenu.

Drzim palecky, at je zdrava a mlikova :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
31.12.12 22:36

Ahoj, moje malá se v 15m sama odstavila, jenže bojkotuje nejen um, ale začala odmítat i kaše a jogurty, možná to souvisí s růstem zoubků. Jogurt teď poslední 2 dny do ní dostanu, nebo mlíko v masozelenině k obědu, ale dostanu do ní za den tak 300 ml, což je málo. Chvíli tak snad přežije, jenže na pořád to tak nejde. KM vypije 200 ml jen rozmixované s 1/2 banánu, i to jak kdy :nevim:. Nějaká rada :think:? Děkuju :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
31.12.12 23:04

Nechej to být tak 14 dní, nenuut ji. nabizej ji k pití jen vodu nebo co ma ráda na pití. Pak znova nabidni mléčné. Se ji to prejedlo, nebo se ji to spojilo s něčím negativním. Moji malou natáhlo v létě z banánů a nemůže ho ani cítit. Zkus al 110 bez lakttozy, je sladoucke. Jak to nepomůže porad se s dr, neteř nesnáší mlíko, od třech měsíců, co se odstavila nechce nic s mlékem, ani kakao nebo čokoládu a nijak to nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
31.12.12 23:14

@MarieOVMUC Jj, asi se jí to přejedlo, kaše už jednou nechtěla a pak zas ok, to jsem ale ještě kojila. Ještě mě napadlo zkusit tvaroh a acidofilní mlíko. Co je al 110 bez lakttozy? Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová