Jak ukončit kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.8.16 19:39

@kacaba379 Asi máš pravdu, jít na to hooodně pomalu. No s tím příjmem tekutin jsem to zkoušela, ale dost mě pak bolela hlava, hlavně v noci. Možná i tím, jak mám pořád zvýšenou tepltu nebo dokonce horečku, mám hodně žízeň a když nepiju, hned je mi blbě. Snažím se držet kolem 2l denně, ale kdybych pila podle žízně, dám určitě 3l i víc.
Dneska v noci bylo jen jedno kojo a (klepu to) celý den teplota nepřesáhla 38. Kéž by to vydrželo…

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
18.8.16 23:30
@Anonymní píše:
@kacaba379 Asi máš pravdu, jít na to hooodně pomalu. No s tím příjmem tekutin jsem to zkoušela, ale dost mě pak bolela hlava, hlavně v noci. Možná i tím, jak mám pořád zvýšenou tepltu nebo dokonce horečku, mám hodně žízeň a když nepiju, hned je mi blbě. Snažím se držet kolem 2l denně, ale kdybych pila podle žízně, dám určitě 3l i víc.
Dneska v noci bylo jen jedno kojo a (klepu to) celý den teplota nepřesáhla 38. Kéž by to vydrželo…

musí to být peklo… to je zvláštní - tak nadměrná tvorba mm a tak velká náchylnost k zánětu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
19.8.16 08:40
@Anonymní píše:

Držím palce. To je fakt zvláštní, že s tím mas takové problémy, možná nějaká hormonální nerovnováha. Každopádně pokud už jednou prošlo jen jedno kojení zanoc, tak už bych u toho zůstala a nepřidávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.17 10:34

Ahoj děvčata, chtěla bych se zeptat - také chci ukončit kojení, malé je necelých 21m a vyžaduje kojení jak 9m miminko (prostě 3×-4× denně + 1-2× v noci) a mě to už moc unavuje a zároveň se mi protiví, jak se mi pořád dere pod tričko. Nabízím ji různé druhy pití, ale nechce nic. Jednou si dala říct, to jsem ji ze zoufalství koupila šťávu, ale už se jí zprotivila a už ji zase odmítá a chce pít jen MM. Co dáváte prckům pít? Já už opravdu nevím co ji mám dát.. Když ji odmítnu dát MM, tak někdy ztropí takovou scénu, že si přijdu jak nejhorší matka na světě. Ale to jen občas (asi když ji něco trápí :nevim: ), ale většinou v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
2.5.17 22:05

Neni to o piti… Ale o ukonceni kojeni. Neporadim.. Kojim 4leteho :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
3.5.17 06:41

Jak píše @3HE, není to jen o pití. Já taky kojím čtyřletého. Už tedy jen symbolicky, mléko skoro žádné nepije, ale jak říká „mně stačí prso, mlíko nepotřebuju“. V 21 měsících pil (i jedl) mizerně, postupně se to zlepšovalo, s pitím byl dlouho problém, dnes se tedy rozhodně nijak nenalívá, ale pije uspokojivě.
A s tím jeho nepitím - jak jsem byla ráda v případě nemocí za kojení. Osobně vím, že by mě strašně stresovalo ukončit kojení, když vím, že dítě nepije. Takhle jsem byla v klidu a kojení pomalu „odchází“ za postupného přijetí běžných tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.17 11:36

@AliTad @3HE Asi máte pravdu, že to není jen o kojení.. Ale upřímně patřím ty matky, které zrovna kojení neholdují (to dlouhodobé). Jsem teď ve fázy, kdy je mi to opravdu až moc nepříjemné. S tou nemocí máte pravdu, to jsem za kojení byla také ráda, když měla teď dcera zápal plic.

• Citovat
  • Upravit
15.12.17 20:47

jak/které kojeni vynechat či nahradit?

Jsem stále na vážkách: chci i nechci. Malému je 19měsíců, stále ještě kojím 4 denně, protože má ABKM a Neocate mu vůbec nechutnal. Ted už jsme snad na dobré cestě. už ho aspon ochutná a většinou aspon tu decku za den dá. ale mlíko, jak sám říká by chtěl furt, takže se začínám bát, aby to nebylo na ukor normálního jídla. Je celkem hubený.

takže nemá někdo rady jak na to? jako třeba které kojení nejdřív omezit a jak?
Kojím brzy ráno, vstáváme v 6. většinou se ale budí kolem 5. a někdy je schopen až do tech 6 řvát, štípat mě a pod, když nemá mlíko. vodu odmítá. neboc si cucne ale chce mléko. jsem už z toho unavená, moc se nevyspím, ale už tohle je uspěch, dřív se budil skoro co 3-4hodiny na kojení. Předtím kojím 1× mezi 10-12, jak se vzbudí. (tohle by bylo asi možná nejrozumnější uplně vynechat? ale jak? už jsem psala, že je až agresivní, když mléko nedostane.

pak kojím v poledne to u toho usne, takž to zatím musím, jinak totiž neusne, přelejzá už sám postýlku a prostě tam nevydrží.

no a pak když jde spát kolem půl 7. večer.

Máte někdo návrh/ nápad jak na to?

Jinak použít tatínka u nás nejde. malej by mu vypadl z postýlky a on by to ani neslyšel. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3295
15.12.17 21:00

Tak my máme 21 měsíců a už tři týdny úspěšně nekojíme. Kojila bych dál, ale vzhledem k tomu, že jsem již v 6 měsíci těhotenství, tak jsem si chtěla prostě odpočinout. Jinak jak jsme začínali…už někdy po prvním roce jsem mu vypustila noční kojení, kolem roku a půl večerní kojení před spaním a postupně i před odpoledním spaním. Přes den a po ránu jsem ho nechala, jak on si vzpomněl. Pak jsem mu sebrala to ranní a jeden den byl hodně hektický, nebyl čas, kdy ho nakojit, on sám si nevzpomněl, tak jsem toho využila a už jsem mu nedala. Asi týden se ještě během dopoledne doprošoval, ale stačilo vydržet, nabídla jsem mu vždycky něco k jídlu a do skleničky mlíka a teď už je klid, ani si nevzpomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
15.12.17 21:03

Já jsem vždycky nejdřív rušila večerní kojení, pořádně jsem mrňata napucla kaší a jak pěkně chrněly 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
15.12.17 21:06

AHoj, tak co se týče mě, pokud tě to obtěžuje nebo je nějaký jiný problém (závislost na kojení, odmítání jiného jídla a pití), tak bych kojení zrušila. S ABKM sice nemůže sýry, pomazánky a pod., ale třeba mně doktorka radila vápník ve vitamínech. Vápníku je taky hodně v máku a i jiných potravinách, to si zjisti.
Jinak co se týče způsobu ukončení kojení…já jsem v tomto docela krutá, prostě si pořve. V roce a půl už leccos chápe. A podle toho, cos psala, to bez řevu nepůjde a myslím si, že čím dřív, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.17 21:09

@Therushka jenže on právě na večer už moc nejí. asi budu muset překopat komplet celej jídelníček :nevim: jí oběd ve 2. pak má ve 4 - 4.30 zas hlad no a pak už moc nesní, max. tak trochu jogurtu (sojov. nemůže normoš kravský mlíko.) já bych asi taky chtěla se pořádně konečně vyspat. ale jak? nebylo by to moc dlouhý bez toho mlíka, když chodí spát v půl 7. tzn. že by poslední jídlo /kdyby jedl/ měl tak nejdýl kolem půl 6. a dala bych mu až ráno v 6?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
15.12.17 21:15

@pampeliška189 To uvidíš, on si řekne, když bude mít hlad. Postupně si to sedne. A proč že nemůže tatínek být s malým v noci? Jako že spí tvrdě? To manžel taky a když děti fakt potřebovaly, tak ho vždycky probudily, a časem už si na to vypěstoval antény jako já a vzbudí ho v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.17 21:28

@Therushka no, bohužel on fakt spí tvrdě. a musí se vyspat do práce a o víkendu odpočívat, takže to by ani neprošlo. ted jsem třeba nastavila budík na troubě a šla nahoru kojit a přijdu dolu, budík řve jak blázen, jídlo spálený a on spí.

@chaela no, vodu si přes den skoro nedá, to chce to mlíko, takže mu dávám už konečně flasku Neocate, ale to vypije jen tak cca 125ml denně. a hlavně už cítím jak jsem unavená, jsem na bezmléčně dietě, kvůli jeho alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
15.12.17 21:35

@pampeliška189 Já jsem na bezmléčné dietě byla skoro rok, takže chápu. Už pár měsíců je to v pohodě a já jsem tak zblblá, že ani neolíznu lžičku od jogurtu…
Myslím, že mladý pán je slušně psychicky závislej na tom kojení. Dřív nebo později stejně budeš muset přestat, sám se toho asi nevzdá. Já jsem mladšího naučila pít na ředěných ovocných šťávách, to by si nedal? Nebo bezmléčný mlíka? Sójový je hnus, navíc alergie na soju se prý kříží s tou na mlíko, takže nebrat, ale měla jsem obilný a ještě nějaký a ty byly vcelku dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová