Kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
20.12.10 12:26

kojeni

Zdravím,potřebuji zaručeně dobrou radu.Dva roky jsem kojila naštěstí malá to vzala v pohodě,ale já mám stále nateklá a tvrdá. prášky ledovaní nepomáhá už si nevím rady :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16077
20.12.10 12:51

a jaký si měla prášky? nějaké od gyn nebo homeo? co zkusit svazování, nařívání ve sprše a jestli tam to mlíko je, tak odstříkat do ulevy..mě pomohlo svazování, když jsme se snažila odstavovat a nechtěla jsem aby se mi prsa tak nalévaly, nicméně kojím pořád..ale to sem nepatří.

ještě šalvějový čaj je prý dobrý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.12.10 13:08

měla jsem medocriptine po těch mi bylo dost zle..doktor mi říkal hlavně neodstříkavat,ale asi budu muset,protože to je bolest…tak děkuji za radu určitě vyzkouším i ten čaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
20.12.10 13:10

no pozor ať si nezaděláš na zánět.. tak co zkusit homeopatika, když léky od Dr. nezabraly a ít na to přírodní cestou.. a odstavovala jsi postupně? Jestli ne, tak si prsa budou muset zvyknout, na to že už není výdej:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.12.10 13:14

odstavila jsem ji po 2letech už mě to i psych.unavovalo lezla po mě kde se dalo,tak jsem ji ze dne na den odstavila,malá to vzala v pohodě,ale prsa mi dávají pořádně zabrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
20.12.10 13:15

Odstříkat trošičku, do úlevy a stahovat, stahovat, stahovat. Hlavně né teplou sprchu, to se ti mlíko spustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
20.12.10 13:22

chápu tě taky mě to zmáhá, tak to bych určitě odstříkávala do úlevy..já vím co mi dělaj prsa, když nekojím třeba jen 10 hodin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
20.12.10 13:28

a co zkusit poradit se s Laktační poradkyní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.10 13:35

odstříkávej do úlevy, ať se neudělá zánět, stahování někomu pomáhá, někomu nesvědčí, to chce ozkoušet. A chladit mokrou plenou.
Dej si 3×denně čaj z máty a šalvěje, případně homeopatika Lac Caninum 30CH 3× denně 3 kuličky, kdybys měla dojem, že to nezabírá, tak Riccinum Communis 30CH 3×denně 3 kuličky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
20.12.10 13:47
jajca.a píše: ..doktor mi říkal hlavně neodstříkavat,ale asi budu muset,protože to je bolest…

to je pekna blbost,musis odstrikat, jinak se ti udela zanet, to prece nejde nechat kojeni jen tak, musi se pozvolna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.12.10 15:45

Tak už jsem si odstříkala a opravdu se mi ulevilo. Děkuji vám mamči za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
22.12.10 08:46

Pokud máš prsa nalitá, odstříkat do úlevy a hlavně nezatahovat, buď se nasazují nějaké hormonální prášky na zastavení laktace (napíše gynekolog), pokud to teda nejsou ty, co jsi zkoušela. Když prsa zatáhneš a necháš, tak nejspíš po půl dnu vyletíš z kůže a stejně ti nezbude, než to potom rozmasírovat a odstříkat a modlit se at z toho není zánět. Já jsem to při prvním odstavování řešila taky stahováním na radu gynekologa a dopadlo to zánětem s antibiotikama. Pak mi laktační poradkyně poradila mátový čaj, jak už někdo radil (staví mlíko) a místo studených zábalů přikládat obklad z bílého alkoholu (třeba vodka), nejlepší je ale slivovice, smíchat slivovici pul na půl s vodou, namočit plínu nebo kapesník, když je to hodně nabouchlé, trochu odstříkat (uvolnit) pak přiložit namočenou plínu dokola prsa, ne na bradavku !!!, na to igelit (opravdu to musíš naředit, jinak si spálíš kůži), nechat klidně několik hodin (já jsem dávala třeba 2 hodiny 2× denně a pak celou noc - prostě když už jsem nemohla vydržet z natečených prsou a musela jsem odstříkat, tak jsem na to pak dala obklad a chodila doma tak). Sice pak jsi cítit jak palírna, ale funguje to. Zkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová