Čaj na podporu kojení

314
20.12.10 09:00

Čaj na podporu kojení

Ahoj holky, jaký čaj na podporu kojení vám nejvíce zabíral? máme 3 měsíční laktační krizi, pila jsem od začátku kojení čaj od Lerosu, ale mám pocit, že už na mě nefunguje, většina maminek tady v diskusích ho chválí nejvíc, ale možná máte zkušenosti i s jinými. Měla jsem i namíchaný z lékárny, ze začátku super efekt a po 14 dnech si tělo asi zvyklo a zase prsa prázdná.Někdo tady taky zmiňuje černé pivo, funguje to?Vyzkouším cokoliv, homeopatika už také nefungují, tak hledám další podpůrné prostředky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1227
20.12.10 09:05

Čaj od Lerosu jsem zkoušela, ale připadal mi hrozně hořký, našla jsem v lékárně čaj od Apotheky, nebyl tak silný a zůstali jsme u něj celé kojení (2 děti, každé 15 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
20.12.10 09:06

já jsem pila hlavně hodně vody-3 litry,gravimilk a čaj od lerosu a teekanne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
20.12.10 09:16

AHojky,

kamarádce jsem před časem kupovala v Tescu bio čaj pro kojící maminky. Stojí kolem 40,– kč a našla jsem ho u zeleniny, v regálku s bio produkty.

Má 6 měs. mimi a pije ho od narození malé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
20.12.10 09:18

mě v porodnici doporučili nať jestřabiny - ta je obsažená i v tom kojícím čaji. podporuje tvorbu mlíka, je surp a stojí pár kaček. vyzkoušej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
20.12.10 09:22

mě od Lerosu nechutnal mám už od prvního syna Od Hipp pro kojící maminky je výborný nedám na něj dopustím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
20.12.10 09:26

Co funguje u jednoho, u jinych nemusi. Ja jsem toho zarny priklad :lol:
Cerne pivo na mne absolutne nefunguje, Ricinus nejspis taky ne. Delam si denne 3 hrnce melty s mlekem. Koj. caje piju od zacatku, stridam je, ale ze by nejak vyrazne pomahaly.. :nevim:
V porodnici jsem mela granulovany HIPP a je fakt, ze se mi laktace po CS rozjela pekne, az se vsichni divili. Ale ted pri nasi krizi taky nijak nepomohl.
Nejlepsi je asi fakt kojit, kojit, kojit a pak jeste odstrikavat, ikdyz nic netece - stimulace je dulezita, a hodne pit, at se ma mlicko z ceho tvorit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
20.12.10 09:56

u prvního jsem pila celou dobu časj apotheke (leros mi fakt nechutnal) a taky caro s mlíkem. Kojila jsem 21 měsíců.
u druhého na začátku taky apotheke, při spurtech jsem si koupila gravimilk (spíš asi zafungovalo to, že jsem víc pila a pila teplý), teď kojím už 12 měsíců a na podporu kojení nepiju nic. Rozhodně nevypiju (a nikdy jsem nevypila) 3 litry za den. Ale víc než obvykle se pít má, to jo - aspoň ze začátku, když se kojí plně.

jinak při krizích - nakojila jsem a ještě jsem odstříkala a pak jsem na dalšího kojení malýho budila o 15-30 minut dřív než by si řekl sám. POmohlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
20.12.10 10:06

Ahoj, na podporu laktace (mimo kojícího čaje)používám nealko polotmavého Birella a fakt mi pomáhá…a chutná. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
20.12.10 10:08

Ahoj,já jsem pila tenhle:
http://www.docsimon.cz/…caj-20x-1-5g
A musím říci,že mi chutnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
20.12.10 10:57

Ten Apotheke mají asi v lékárně, co? Hipp jsem ještě nezkoušela, tak ho zkusím tedy koupit. A to černé pivo bez alkoholu nebo s alkoholem? radši bych to bez alkoholu, tedy jestli zabírá stejně jako s ním :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
20.12.10 11:01

Já zrovna piju odvar z fenyklu. Na půl litru vody 3 lžičky semínek, někdy tam dám místo jedné lžičky fenyklu lžičku kmínu celého nebo anýzu. Je to i na prdy. Ale nejvíc mi na laktaci stejnak zabíralo časté přikládání :palec: a hodně tekutin (i jen čisté vody).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
20.12.10 11:16

Tak mně nejvíc zabírala Melta, každé ráno půl litru melty a prsa nalitá jak blázen :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
20.12.10 11:32

Meltu piju a nic :cry: .Přikládání jsem zkoušela, jenže když tam malé nic neteče, tak se vzteká…ach jo, kojení je fakt boj, teda aspoň u mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.12.10 11:54

Ty čaje Apotheke mívají i normálně v potravinách. Kupovala jsem si tam pro těhule a měli tam i pro kojící maminy. Normálně mezi čajema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová