Vypije moc mléka v noci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4780
20.12.10 07:35

Mléko v noci

Ahoj holky. Potřebuju poradit. Malý je plně na UM a v noci mě připadá, že vypije moc mlíka. Než jsem začala dávat večer kaši, tak se budil jednou, tak kolem druhé a pak až ráno a teď co dávám kaši (zatím nemléčnou rýžovou), tak se budí už v 11 a pak kolem 3 hod. a vypije pokaždé 200ml do poslední kapičky. Je mi jasný, že na jídlo v noci má pořád nárok, ale je mě divný, že po kaši se budí častěji a víc hladovej. Mám zkusit jinou kaši? Nebo kaši zrušit úplně? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2964
20.12.10 08:08

Ahoj, a nebudí se, že ho bolí po té kaši bříško? Přeci jen je v 4m na ni ještě dost brzy, ne? Každopádně si myslím, že hlad to nejspíš nebude. Zkusila bych jiné utěšovací metody než lahev, nebo si na to zvykne a noci pak budete mít peklo. My naučili kolem roka „jen“ na šťávu a odvykání bylo krušné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
20.12.10 08:36

Já si právě myslím, že bříško to není určitě. S kolikama jsme měli problém do 3m a to bylo úplně něco jiného. Teď už koliky vůbec nemá. On večer po té kaši usne úplně v pohodě, spinká krásně a když se vzbudí, tak si cucá prsty, dudlík by snědl, a není to takový ten křik jak u bolení bříška. Spíš tak jako na nás „volá“ :-D A když dostane najíst, tak zase krásně usne. Čaj nebo jiné pití mu v noci vůbec nedávám. Zkoušela jsem ho uspat i jinak, ale neusnul dokud nedostal najíst. Mě totiž přijde že 400 ml za noc je hodně. A to ráno vlastně kolem sedmé - půl osmé papá znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
20.12.10 08:36

dávala bych mu jen to mléko.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
20.12.10 09:01

Pokud má malý opravdu jen 4 měsíce, jak jsem zahlédla v diskusi, kaši bych také nedávala. Je přece jenom hodně hutnější než mléko a může být pro jeho bříško těžká a bříško ho z ní bolet. Navíc po ní bývá velká žízeň, což může být to, že chce pak v noci mléko. Je možné, že jsi se s tou kaší trefila zrovna do růstového spurtu a on holt zrovna teď křečkuje zásoby na růst :-D
Pokud normálně přibírá a tu kaši nemáte na doporučení pediatra, tak bych dala klasicky mléko na noc, klidně ve dvou dávkách dřív po sobě (třeba po hodině nebo dvou). Pokud potřebujete víc zasytit kvůli přibrání, tak tu kaši udělat hodně řídkou do flašky na mlíko (takové hustější mlíko), ať se lépe tráví a není to takový „špunt“ do břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
20.12.10 09:02

jo a na žízeň v noci po kaši raději čaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
20.12.10 09:10

Já jsem tu kaši dělala do flašky. Lžičkou bychom to jedli do rána. Ale zkusím zpátky to mléko. On mě čaj totiž nechce skoro vůbec. Vycucne tak dvacítku ještě s takovým pohledem jako co mi to dáváš. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
20.12.10 09:40

Já bych se vrátila zpátky k tomu UM na večer a uvidíš, jestli zase bude spát v noci delší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová