Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky
mám takovej dotaz.Stále kojím,za měsíc mám narozeniny a nevím jestli vubec mužu nějakej alkohol?neublíží to mrnouskovy?a co všechno pít jestli teda mužu(nejsem žádnej alkoholik
)děkuji za odpovědi a rady
Poprvý jsem si dala 4 deci, když byly malýmu 3 měsíce. večer jsem pila a kojila jsem až myslím někdy kolem 14h odpoledne následujícího dne.
Ahoj, asi bych si spíš dala málo a pokud možno ne tvrdý. A vzhledem k tomu, že máš do narozenin dost času tak bych postupně odstříkala mlíčko do mražáku a dala mu to odstříkané a to co se vytvoří po té co budeš pít bych odstříkala a vylila.
ahoj ja si obcas dam vecer vinko ale jen tak 2deci, myslim ze to prteti nemuze uskodit..:) pokud teda do sebe nebudes lamat vodku tak vinko nebo pivko neuskodi- v rozumnem mnozstvi ![]()
Jo a když jsem měla mléčnou krizi, tak jsem si večer dala skleničku černýho piva a mlíka bylo dost ![]()
Nejsem zvyklá pít a po těhu ještě míň
Už po deci vína jí mam jak z praku! Prvně jsem to zkoušela v létě, malé byly tak 4 měsíce. Večer po kojení, aby byl co nejdelší čas na strávení do dalšího kojení, max 2 deci (kojila jsem po cca 6hod). Ale za celé kojení (7,5 měs) jsem „pila“ snad jen 4×. Nic jiného, tvrdý určitě ne a pivo mi nechutná. .
Taky je možnosti si MM předem odstříkat do mrazáku. Ale k tomu já nemám důvěru. Zkazilo se mi po hodině v lednici.
ja mam mlika plnej mrazak protoze mlade se v noci na kojeni nebudi tak kdyz jsem byla na posviceni taky jsem si dala asi 4pivka a to se mi zdalo moc tak jsem odsala asi 2krat a vylila to, nebyla jsem si jista jestli to neni moc tak radeji tak…
Ono MM zkaženě chutná už čerstvé.
Já si občas dám 2 deci, vyjímečně 3, ale kojím už jen ráno a večer.
Taky kojím,deci nebo dvě určitě neublíží.Jen bych dala až po kojení,nebo dávku nahradila UM,nebo zásobami z mrazáku.
Ale jedna věc,pozor! Alkohol snižuje tvorbu mlíka ![]()
Holky za jak dlouho zhruba se ten alkohol nebo cokoli jiného dostane do toho mlíka?
Téměř hned. Proto se má pít dvoudecka hned po kojení, aby do dalšího játra alkohol co nejvíc odbourala.
MarkyM píše:
Holky za jak dlouho zhruba se ten alkohol nebo cokoli jiného dostane do toho mlíka?
Brala jsem si panadol protože mě chytl zub, tak ještě že jsem pak dala mlíčko z mrazáku.I když panadol se při kojeení může,ale pro ten pocit…
Ahoj holky,
mohu se zeptat co by zpusobilo vetsi piti alkoholu pri kojeni? Vsude se jne pise, ze se pri kojeni nema pit alkohol, ale jaky by to melo vliv na ditko jsme se nikde nedocetla.
Tedy nejedna se o me ja jsem temer abstinent i kdyz nekojim - takze v dobe kojeni jsem take nepila, ale ptala se me na to kamaradka.
Diky moc
No, zjednodušeně řečeno je to stejné, jak kdybys dala mimču panáka…
To je mi jasne, ze ten alkohol prejde do krve, ale co to zpusobi - muze to v budoucnu treba vest k zavislosti na alkoholu u ditete? Nebo treba to muze mit vliv na rust ditete? Prave me zajima jestli se konkretne vi co to zpusobuje.
Jemi take jasne, ze je to zavisle na mnozstvi a jak casto se pije - takze dejme tomu kdyz by pila denne vino a to 0,5 - 1 litr.