Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj všichni, mému synovi jsou 3 týdny, plně ho kojím, ale má problémy s bolením bříška, trvá mu hrozně dlouho, než se při kojení „chytne“, potom už pije. Ale předtím jsou to boje, kroutí se, mele hlavičkou, nechce prs, očividně ho bolí bříško, prdí. Než začne pít, trvá to někdy i 20 minut. Dávám si pozor co jím, nahříváme bříško, dáváme kapičky, nic nepomáhá. Největší problémy jsou takhle před jídlem, potom i celkem dobře spí. Máte prosím někdo podobné zkušenosti? Díky
Ahoj, u nás tohle paradoxně způsobily kapky proti prdíkům SAB SIMPLEX. Malá se chtěla před kojením nebo na jeho začátku vykadit a nešlo jí to a tak se u toho kroutila, tlačila a prděla. Jestli na nic jiného nepřijdete,tak by stálo na den, dva kapky vysadit, rozdíl byl téměř hned znatelný. Jinak mě nic nenapadá,ale holky se ještě určit ozvou s nějakými radami.
Tak ať Vás bříško brzo nebolí.
me tak prijde ze to ty deti maji vsechny do toho cca druhyho mesice…a nepomaha na to skoro nic
tyhle kapicky jsou sladidla..to mi pomahalo na hysterickej plac nebo na usinani..nicmene ze by potom nemela boleni se rict neda…pak jsme nasadili probiotika..ale to uz mela dva mesice tak buh vi jestli to byly ty probiotika a nebo to preslo samo.
mimochodem me zase po babycalmu mala blila… ![]()
ahoj podle toho co píšeš neděláš sama chybu v jídelníčku? já měla problém když jsem jedla čerstvé pečivo, pak malá vyvváděla ale když jsem se hlídala tak pohoda a krásně se přisávala a jo a někdy se stane, že maminky používají nevhodné sprchovací gely a mimískovi prsa nevoní
ahoj, mam prcka týdeního, chtěla bych se zeptat, snědla jsem (blbka) zelí a malou bolí bříško, pořád pláče, prosím je něco na bolení bříška??? SAB SIMPLEX???
a jestli ano, jak jí to mam podávat když kojim?? normálně do pusinky??
díky moc
Sab Simplex, Lefax, Infacol, Espumisan. Já dávala na lžičku a do pusinky, některé mají vlastní dávkovače.
Některým dětem pomáhá i masáže, nahřívání bříška, nošení na tygříka, fenyklový čaj…
Já jsem dávala málé Sab Simplex, který byl opravdu výborný. Jinak je dobré mu pomoci masáží, pokrčit nožičky a mastit krémem Pupík. Je i Lefax a Espumisan. Jo a Sab Simplex měl pumpičku a dává se to přímo do pusinky před kojením. Příště se raději vyvaruj takových jídel, může malá trpět tím to bolením, proto se zásob kapkami nebo sirupem pro drobečka.
@markéta-401 píše:
Já jsem dávala málé Sab Simplex, který byl opravdu výborný. Jinak je dobré mu pomoci masáží, pokrčit nožičky a mastit krémem Pupík. Je i Lefax a Espumisan. Jo a Sab Simplex měl pumpičku a dává se to přímo do pusinky před kojením. Příště se raději vyvaruj takových jídel, může malá trpět tím to bolením, proto se zásob kapkami nebo sirupem pro drobečka.
Nevím, ale jediné, co mělo pumpičku byl Lefax. My měli Sab Simplex a ten se dal jedině kapat na lžičku ![]()
@Billi píše:
Nevím, ale jediné, co mělo pumpičku byl Lefax. My měli Sab Simplex a ten se dal jedině kapat na lžičku
sab simplex se kape na lzicku, ale vetsinou tece. Infacol je taky s pumpickou. Pak jeste vyrabi baby calm, nebo probioticke kapky.
@Billi
Asi jo já už si to těď přesně nevybavuji. To víš už je to nějaký ten rok co jsem to potřebovala.
já dávám sabíka z prstu (samozřejmě umytého), prcek si vždycky navíc ještě podudlá, pak nenápadně vyměním za dudlík..
FENYKLOVÝ čaj piju já.. to má taky asi vliv na prcka nee??
konečně usnula
![]()
první dítě jsem nekojila, takže vůbec nevim… ani jsem nevěděla, že nesmimi zelí
![]()
holky děkuju moc ** **ale prckovi je týden a v lékárně nám řekli, že všechny kapičkou jsou od 1měcíce
![]()
co teď???
Nesmíš taky brambory a jídlo, které nadýmá. To určitě budeš vědět, které tobě dělalo pr…
@markéta-401 píše:
Nesmíš taky brambory a jídlo, které nadýmá. To určitě budeš vědět, které tobě dělalo pr…
jídlo, které nadýmá to vim. ale brambory snad nevadí nee?? ![]()
na fenyklovy caj pozor, nasemu malemu pres mleko vadil. Porad se s vasim pediatrem, ten Ti rekne co a jak
Zatim nahrivejte a masirujte brisko ve smeru hodinovych rucicek, cvicte s nozickami a kdyz bude nejhur, tak rektalni rourka ![]()