kojení a menstruace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
130
3.3.06 16:57

kojení a menstruace

Ahoj holky,

jsem necelé 3 měsíce po porodu. Šestinedělí u mě probíhalo trak, že jsem silně krvácela asi jen 5 dnů a pak šlo jen o špinění, které tak po 4 týdnu skoro úplně ustalo ale pak jak nic jsem začala krvácet nanovo . skoro 10 dnů. Dr. mi řekl že se vrátil cyklus. Všechno pak ustalo, ale je to tu zas, začala jsem menstruovat ikdyž plně kojím.
Tak nevím jak moc je to vpořádku. Všude píšou, že nejřív tak po 6 měsících a to ještě po několika týdnech od odstavování miminka.
Jsem z toho pěkně nanic, hlavně když čtu, že některé maminky začaly poprvé menstruovat třeba až po 14 měsících.
Máte s tím někdo zkušenosti?

Jak to probíhalo u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27
3.3.06 18:10

Ahoj Lenko,
myslím, že je u tebe všechno v pořádku. U mě to bylo zrovna tak. Jen co mi skončilo šestinedělí, téměř na den přesně, dostavilo se krvácení (čistit jsem se definitivně přestala asi 14 dní před tím). Taky jsem měla obavy, co to je, ale doktor mě uklidnil. Holt patřím k té (prý) menšině kojících maminek, které začnou po porodu brzy znovu menstruovat. A já se tak těšila, že budu mít alespoň nějakou dobu klid… A ono prd… Po té první menstruaci jsem měla 3 měsíční pauzu a od té doby mám pravidelnou menses, naštěstí je ten cyklus aspoň trochu delší než byl před těhotenstvím, cca 35 dní. Františkovi je teď 8 1/2 měsíce, kojí se pořád cca 10× denně (často i víckrát, když máme „veselou“ noc). Taky jsem spíš očekávala, že začnu menstruovat bůhvíkdy, věděla jsem kupř., že moje kamarádka si na první mens. počkala asi 14 měsíců (ta pak řešila opačný problém - už chtěla pomalu začít pracovat na druhém miminku a ono pořád nic). No. Tak se neznepokojuj, nedá se nic dělat, ale otrava to teda je, to jo. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iwa
268
3.3.06 18:11

Tak u mě to probíhalo stejně. Hned po šestinedělí (po prvním i druhém porodu) přišla menses, i když jsem plnně kojila. Kubu jsem kojila do 2,5let, Johanku zatím jen kojím (a předpokládám, že ještě dlouho budu :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.06 11:23

ahoj Leni,
tak ja jsem po sestinedeli zacala brat antikoncepci a menstuace se dostavila behem tydne. Taky jsem se tesila, kdyz mi doktorka na kontrole po sestinedeli rekla, ze dokud budu kojit, nemusim vubec menstruovat. A ejhle… NO ale zase na druhou stranu jsem rada, ze jsem v poradku a ze uz to tam zase funguje jak ma.. :o)

Pekny den

Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
4.3.06 12:32

Menstruace

Já taky patřím to té skupiny nešťastnic…

Jen snad s tím rozdílem, že se mi cyklus zkrátil z 28 na 22 dní!!!! Takže nejenom krámy, ale ještě i častěji! Neměly bychom si zažádat u mr. Ratha o nějaký vložkový příspěvek:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
4.3.06 12:37

Blani, obávám se, že u Rátha bys neuspěla. Nejspíš by zavedl nějaký limit a protože jsi loni nejspíš vložky nepotřebovala - krom porodu, neměla bys šanci :wink: Spíš se divím, že za to ještě neplatíme :roll: :lol:

Jinak nelze obecně říct, že při kojení MS není a naopak. Řekněme, že to máš jednodušší, že když budeš chtít druhé mimi, nemusíš na MS čekat:) Mě MS navštívila 8měsíců po porodu v době, kdy jsem začala omezovat kojo kvůli příkrmům, další přišla po 38dnech, další po 28, pak po 23 a pak už cca po těch 28.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.10.22 14:30

Během kojení

Dobrý den. Od března po šestinedělí. Celých sedm měsíců žádná menstruace. Zkrátka pohoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí